Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2013 19:01 - Синът на Масларова в афера за 150 000 евро http://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 985 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Синът на Масларова в афера за 150 000 евро Иво Масларов заплашвал Станка Марангозова image Емилия Масларова image      

Жертва съм на заплахи от страна на доведения син на бившия социален министър Емилия Масларова, заяви Станка Марангозова пред Нова телевизия. Нейното жилище от 150 кв. м. бе конфискувано чрез частен съдебен изпълнител заради обвиненията срещу Марангозова за пране на пари. Марангозова обясни, че се занимава с доверително управление на ценни книжа или пари за сметка на клиент.

През 2009 година тя сключила договор с Иво Антонов Масларов. Той й предоставил 150 хил. евро, които тя да управлява. По думите на Марангозова обаче клаузите на договора били неизпълними. Тя трябвало да докарва печалба от 15 до 30% върху сумата. Тя поискала Масларов да си открие банкова сметка, през която тя да управлява парите, но той отказал.

Марангозова не могла да изпълни никоя от точките на договора затова пък за 2 години и половина по сметката на Масларов превела 2 млн. лв., за което тя разполагала и с банкови извлечения. Парите не били служебни, а лични. Нямало как да му откаже, защото той я заплашвал. „Давах, докато имаше какво да давам”, каза тя.

С нея вървял и човек на Масларов – Радослав Димитров Иванов, който слушал разговорите й. Била принудена да му припише два свои автомобила. Чувала и заплахи. „Твърдяха, че ако не изпълня това, което иска, в офиса ще ме съблече и ще ме почне”, каза Марангозова.

Според нея служители на ГДБОП потвърдили, че имало реална заплаха за нея. Тя заяви, че от ДАНС-Враца буквално са спасили живота й.

Масларов си изискал парите чрез „Маршал кредит груп” – фирма за събиране на вземания, която се явила привиден взискател, след като Масларов продал дълга й.

Самият той пък заяви, че дал на Марангозова 200 хил. лв. на заем. След като не си ги получил обратно, продал дълга на фирма за събиране на дългове.

„От октомври 2011 нямам нищо общо с този апартамент”, заяви той. Колкото до парите от доверително управление – „тях ги оправихме”. Масларов отрече да е получил 2 млн. лв. от Марангозова.

Веселин Първанов Денков пък бил човекът, откупил дълга. Марангозова се оплака, че Радослав Иванов накарал нея и мъжа й да отидат пред нотариус, където да се осъществи ипотеката на апартамента – последното, което им останало.

„Аз имам доказателства. Всички тези доказателства ще бъдат приложени на открито съдебно заседание”, заяви тя. Жената заяви, че ще си върне жилището.

“Радвам се че имах действаща ипотека с банка, защото ако не беше тя, съм убедена, че трябваше да прехвърлим жилището си на Масларов. Бях сигурна, че нямахме никакъв друг вариант и не можехме да направим нищо. Уведомихме банката че спираме плащането на вноските на банката, защото всеки платен лев отива при Масларов”, каза още Марангозова.

Тя нарече схемата, по която е останала без собственост, “престъпление на белите якички” и обвини частния съдебен изпълнител, който е отнел апартамента й, в неспазване на закона, пренебрегвайки съдебно решение на Софийски апелативен съд.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19849185
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930