Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 21:19 - Мораториумът - Истина и манипулации! Автор: bgzemia
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 538 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мораториумът - Истина и манипулации!

Георги Сенгалевич:
""Няколко уточнения по повод удължения вчера мораториум за българската земя:
1. Твърди се, най-вече от ДПС, че текстът, внесен от АТАКА и гласуван от 171 депутати, бил „противоконституционен”. Действително чл. 22, ал. 1 от Конституцията позволява продажбата на земя на чужденци, но нека сме наясно, че „мораториум” означава временна забрана, отсрочка, а не отмяна на чл. 22. Тоест противоречие няма, така както нямаше противоречие между същия въведен през 2005 г. член и досега действащия мораториум. Разбира се, наша задача за в бъдеще ще е да решим окончателно нещата с промяна на въпросния чл. 22 във вида отпреди 2005.
2. Твърди се, че мораториумът нямал правна сила, защото противоречал на Договора за присъединяване на България към ЕС, а международните актове имали по-голяма сила. Излишно е да припомняме, че същият този Договор, за да влезе в сила, е бил ратифициран от върховния орган в държавата - българския парламент. Едно решение на парламента може да се отмени само с друго решение на същия орган, или с намеса на Конституционния съд. Фактът, че Еврокомисията реагира веднага означава, че мораториумът е напълно легитимен и ще влезе в сила от 01/01/2014. Задача на правителството в следващите месеци е да предприеме нужните мерки пред Съвета на ЕС, за да приемат страните-членки нашите аргументи и да не се стига до наказателни процедури на Комисията и други опити за натиск над България. Само че освен нас май ще трябва да съдят още Унгария, Румъния и Полша по същата тема. А догодина някак си се задават евроизбори...
3. Аргументите на Кунева и „реформаторите”, че мораториумът обслужвал българската земевладелска мафия и обричал на пустеене земята са лъжливи и смешни. Каква е логиката освен родните феодали да си натрисаме и чужди? Защото либерализацията няма да доведе до скок на цените в резултат на някаква конкуренция. Примерите са десетки, а резултатите – плачевни. Така например големи фондове и спекуланти от развитите държави си накупиха 100 % от земята на Либерия, половината Филипини и 1/3 от Украйна. Не съм чул цените там да са скочили, но пък новите собственици припечелват добре, като изнасят евтината продукция за своите родни страни. Туземното население да го духа! Това всъщност е поредната форма на варварския неоколониализъм, който ни донесе либералната глобализация.""


Аз и на Сенгалевич ще кажа,НЕ, МОРАТОРИУМ!!! ПЪЛНА И ВЕЧНА КОНСТИТУЦИОННА ВЪЗБРАНА ЗА ПРОДАЖБА НА  Б Ъ Л Г А Р С К А   З Е М Я   на    небългари! НЯМА ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ЧОВЕК,ИЛИ СВРЪХЧОВЕК ИЛИ КАКВАТО И ДА Е ЧОВЕШКА ИНСТИТУЦИЯ И СИЛА,КОЯТО ДА ИМА ТАКОВА ПРАВО! ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО ПРИ СТОПРОЦЕНТОВО,ПОВТАРЯМ 100% СЪГЛАСИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ЕДИН ДА Е ПРОТИВ И ТОВА ВЕЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО! ОРЕШАРСКИ НЕ Е ДЪРВО,А САМО ОРЕХЧЕ - ГНИЛО И ПРАЗНО!
Н.Москов




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797317
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930