Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 19:01 - Продай земята си и си купи маслинова горичка в Гърция, кривогледо ни намига чифутката Кунева Автор: fascindoo
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.11.2013 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Продай земята си и си купи маслинова горичка в Гърция, кривогледо ни намига чифутката Кунева  
Всеки българин може да си купи маслинова горичка в Гърция Кунева: Мораториумът е забрана за българите да продават земята си   image
image Меглена Кунева. Снимка: БулФото

Мораториумът за продажба на земя на чужденци всъщност е забрана за българите да продават земята си, коментира пред журналисти лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Ограничението засяга например семейство, което живее в София и няма намерение да обработва земята, а иска да я продаде на някой, който може да даде най-добрата цена, посочи тя, цитирана от БТА.

Преходният период по думите й е бил направен, за да се защитят големите български компании, но поради голямата корупция средният собственик не е получил гаранция.

Не пазим българската земя, просто се състезават по-малко играчи, посочи тя. По думите на Меглена Кунева референдум няма как да се проведе с въпрос да се продава ли българска земя на чужденци.

Тя поясни, че има договор за присъединяване, а продажбата на земеделска земя, според Конституцията, е съобразно този договор. Затова допитването, ако има такова, трябва да е за промяна в основния закон.

Тя отбеляза, че във всички държави-членки на ЕС условията за продажбата на земя са еднакви за граждани на други държави и за местните хора.

Всеки българин може да си купи маслинова горичка в Гърция, даде пример Кунева.
 

Според публикацията на Веселина Йорданова 18 ное 2013 21:23, Веселина Йорданова image

Като бивша комисарка, чифутката Меглена Кунева не ни казва, че ако имам 86 дк с най-качествен хумус земя, напр., в Северна България, ще ми стигнат ли за 1 дк маслинова горичка в Гърция...  
Коментар от блога на fascindoo.
1.
nikikm - Тази мърша,

да ме извинят четящите,но нямам друго определение за този плазмодий,все едно повтаря думите на каква беше, английска кралица,която на протестите на народа за хляб,казала:"Ами,като няма хляб,защо не ядат пасти?!"
Колко от българите имат пари за маслинени горички? И каква е земята на гърците в сравнение с нашата?Кон за кокошка ли?
И още,условията за продажба били еднакви!Първото,което ми идва наум е насред суровата зима,да изкараш навън на студа,добре облечен с дебел балтон,топли обувки и шал,охранен,дебел европеец и дрипав беден и с прокъсани дрехи,гладен бедняк! ЕТО ВИ ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВО! ГОРНОТО ТЕ НЯМА ДА ВИ КАЖАТ,НО ЩЕ ВИ КАЖАТ,ЧЕ Е ПРИ РАВНИ УСЛОВИЯ! ВСИЧКАТА ИМ РАБОТА Е ТАКАВА! ЕВРЕЙСКИ ИЛИ ЕВРОПЕЙСКИ,ТОЗИ СЪЮЗ Е ВРЕДЕН ЗА ДЪРЖАВИТЕ И НАРОДИТЕ НА ЕВРОПА!!! Н.Москов




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19822905
Постинги: 45028
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930