Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2013 17:20 - Кой инспирира заселването на бежанците у нас?http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой инспирира заселването на бежанците у нас?

МОХАМЕД ИБРАХИМ: КАТАР – ЧЕРНАТА КАСА НА ТЕРОРИСТИТЕ В СИРИЯ

 

 
 
 
 

ЗАЩО БЕЖАНЦИТЕ СА ТРЪГНАЛИ 2000 КМ ПРЕЗ ТУРЦИЯ ДА ДОЙДАТ ТУК, ТА ТЯ Е МНОГО ПО-БОГАТА ДЪРЖАВА?

Асоциацията на сирийците в България няма никакво намерение да праща бежанци в обезлюдени села в Странджа. Това обяви пред БЛИЦ председателят на организацията Мохамед Ибрахим по повод появилите се в медиите информации, че Асоциацията има намерение за това. Той обвини Нидал Алгафари, че е сред предателите, които рушат родината му и са платени от Катар.На въпрос кой разпространява такава информация Ибрахим уточни, че най-вероятно това го прави тяхната опозиция у нас, наречена Асоциация на свободна Сирия. Ексклуѕињно интервю на Мохамед Ибрахим за агенция БЛИЦ. Оригиналната публикация може да видите ТУК.

Г-н Ибрахим, каква е вашата позиция спрямо бежанците в България? Твърдите, че не вие искате да ги заселвате у нас, в Странджа?

Ние  работим и се стремим да върнем всичките тези бежанци в Сирия – на сигурни места, където няма война. Сирия няма да се опъва пред тези 5 000 души. Но опозицията ни в България търгува със съдбите на тези бежанци и иска да са не само 5 хиляди, а да станат много повече, защото лапат пари.

Откъде ги взимат да лапат тези пари?

Взимат парите от Катар и Саудитска Арабия. Те прекарват сирийските бежанци през Турция с терористите, разбира се. Ние се стремим да връщаме тези хора обратно в Сирия. Има решение на МС на Сирия за връщането на всички бежанци, които биха желали да се връщат, защото някои са терористи и няма да се върнат, а други искат да бягат в Германия  – те не бягат от войната. Ако някой наистина бяга от войната и обича родината си, сирийското правителство е готово да ги върне. Там, в сигурните райони, ще им осигурят приют, храна, сигурност, дори и пътни за билети. Това е позицията на сирийската асоциация, а не да ги настанява в България.

Кой инспирира заселването на бежанците у нас?

Ние сме сигурни, че това е позиция на господин Ердоган – ислямиста, за да разрушава мира и сигурността в България. Ние искаме да върнем хората в Сирия и да спрем агресията там и тя да стане мирна държава, както беше навремето.

Защо не им е предложен този вариант на тези хора, а са се отправили в неизвестното и са дошли в толкова бедна държава като България?

Вчера бях в бежанския лагер в Бусманци и точно това им обясних. Обяснявах им, че в България ние, които живеем вече 25 години тук, изнемогваме и половината българи са без работа. Казах им: Ситуацията е много тежка – къде сте дошли?

А те какво ви обясняват?

Ами лъгали са ги. Взели са им парите да ги доставят тук и после тези сирийци -престъпници лапат на гърба на бежанците. Идват едни пари, на тях им дават трохи, а те купуват вече апартаменти в Бояна, след като умираха от глад преди събитията в Сирия.
Престъпниците-сирийци предупреждават, че в България  ще пристигнат 100-200 хиляди сирийци. Ами те го желаят това нещо, какво ги интересува колко ще дойдат. Живеят тук, карат хубави коли, разрушават своята родина, смеят се над съдбите на тези хора и не ги интересува дали ще разрушат и България.

А вие?

Аз съм с двойно гражданство  и с гордост казвам че съм българин. Имам голям интерес за сигурността на България.

Никой не различава кой кой е от пристигналите у нас бежанци.

Няколко пъти им казваме – защо не търсите посолството и сирийската асоциация? А те като пристигнат търсят техните съюзници, които се възползват от тях. Който не се страхува да разруши своята държава, какво му пречи да разруши и България.

Много ли са тези сирийци, които са от опозицията ви в България? Кои са те?

Боли ме да кажа нещо. Но сред тях е Нидал Алгафари, който уж се прави на българин и сириец, който скача от медия на медия, лъже та лъже, та лъже, щото получава пари от Катар. То е ясно, ние го знаем това нещо. Но българският народ трябва да знае, че Сирия не е извор на бежанци. Там живеят над 1 млн. бежанци. Но тези предатели на Сирия докараха терористи от целия свят с помощта на Саудитска Арабия, Катар, Турция и САЩ и в момента разрушават страната. Искаме тези хора да се върнат по домовете си – те са образовани и имат професия, земи, къщи.

А те искат ли да се върнат?

Вчера поискаха от мен да ги организираме и да ги връщаме обратно. Всичките ми роднини живеят в Сирия и никой не е напуснал страната. Наистина животът вече е по-скъп.  Доларът скочи 3 пъти, но със 100 долара в Сирия можеш да се храниш, а тук не.
Тези сирийски престъпници тук, в България са взимали по 7500 долара, за да ги докарат тук, защото са тръгнали за Австрия. И след това в България се случва някакво напрежение, което е безсмислено. В момента има някаква омраза. Защото такива предатели работят за това. Ако ги нямаше бежанците нямаше да има такива настроения у вас. Какво са тръгнали 2000 км през Турция да дойдат тук, та тя е много по-богата държава. Най-добре е да се върнат в Сирия. Половината имат роднини в други градове там, където могат да се настанят.

Защо не са се обърнали към тях, ако бягат от войната?

Някой от тези сирийски предатели в България ги е излъгал. Обаждат им се и казват -елате ще ви направим статут, взимат им парите и започват да търгуват с тях политически. Много пари идват, за да хранят тези хора и те ги крадат.

И казвате, че идват пари от Катар…

Да, в четвъртък пред катарското посолство ще има митинг срещу политиката на Катар в Сирия, защото те са черната каса на терористите в Сирия. Протестирахме и срещу Ердоган, защото вкарва терористи от целия свят в Сирия. Ако няма война, никой няма да идва тук. Тези предатели като Алгафари и сие разрушиха страната защото нищо не ги интересува – знаете това са търговците на войните.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702394
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031