Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2013 19:25 - Лекари: Ето храните-убийци на нашата трапеза! Ето и храните-чистачи! За една година човек изяжда над 10 кг. консерванти и оцветители http://www.epochtimes-bg.c
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лекари: Ето храните-убийци на нашата трапеза! Ето и храните-чистачи!

За една година човек изяжда над 10 кг. консерванти и оцветители

 

 
 
 
 

Има какви ли не класации на здравословните храни. Групират ги по богатство на витамини и минерали, оценяват антиоксидантите в тях, търсят редки багрила, ензими и съставки, които ги правят уникални и полезни. Няма обаче класация на вредните храни, които бавно съсипват здравето и ни убиват. Питали ли сте се защо? Едва ли, защото негативният им ефект е очевиден и до болка познат на всеки. По-скоро, защото тези храни са всеки ден на масата и влизат в топ 5 на любимите вкусотии, които всеки е склонен да поглъща без задръжка.

 

Подсладени газирани напитки

Има ги в изобилие и с какъв ли не вкус и цвят. Рекламират ги с най-съвременни трикове. Затова неудържимо привличат младите. Не остават равнодушни и чревоугодниците. Освен, че те имат "скрити" калории, заради многото захар, въобще не утоляват жаждата. Британски учени алармираха, че безалкохолните газирани напитки съдържат вещество, което атакува сърцевината на клетките в организма. Действието му се натрупва с годините и може да се сравни с пораженията, които нанася редовната злоупотреба с алкохол. Става дума за натриевия бензоат ­ Е211, който масово се използва като консервант и в хранителната промишленост. При съединяването му с витамин С от безалкохолните, се образува бензол. Силно канцерогенно вещество. Затова количеството на Е211трябва да е минимално и да не превишава нормата. Въпросът е дали това изискване се спазва.

Друга вредна съставка в безалкохолните е жълтото багрило татразин, което присъства освен в газираните напитки и в сладкишите. И още една отровна "екстра". Това са фосфатите, които откриваме в безалкохолни, готови супи, сосове, салами и шунки.

 

Сладкиши, десертни блокчета и шоколад

Всички знаят, че захарта директно се трансформира в мазнини и е предпоставка за неконтролируемо дебелеене. Това, което повечето не знаят обаче е, че сладките изненади действат като "енергийна бомба".

В 100 грама шоколад има 550 ккал., 4,5 г. белтъчини, 30 г. мазнини и 57,8 г. захари. Рафинираната захар дава бърз и краткотраен прилив на енергия и също толкова бързо "разрежда". Затова я наричат "бялата отрова". И няколко часа след сладката закуска, децата стават раздразнителни, хиперактивни и агресивни. Отклоненията в поведението доказано се дължат на захарта. Затова лекарите определят редовните прегрешения в храненето като вид увреждане. Според тях, неправилната ферментация на храната нарушава нормалната чревна флора. И ако детето има генетично предразположение, това може да доведе освен до свръх активност и до хранителни алергии.

 

Салами, наденици, луканки ... и всичко консервирано от мляно месо

В най-добрия случай колбасите съдържат сланина, малко месо и много овкусители, подобрители, оцветители и консерванти. 40 процента са мазнините. Две трети от сурово пушените колбаси, например, независимо какво пише на етикета, се правят главно от сланина, дълбоко замразено говеждо и най-различни субпродукти. Добавя се колаген, кожна емулсия, пуешки шийки, соев гранулат. Ако това не ви тласка към пълно вегетарианство, добър апетит. Преди 5-6 години списъкът на разрешени хранителни добавки, които подобряват качествата на храните, се разшири. Така в него влязоха съставки, които "козметично" пооправят вида, трайността и цвета им. Повечето от тях са означени с буква Е. След нея има съответна цифра. В момента има над 1000 разновидности на Е-тата, голяма част от които са вредни и опасни за здравето.

 

Чипс и пуканки

Предлагат се все повече видове ­ така американската мода, пред телевизора и в киното всеки да хрупа нещо много мазно, солено и вредно, постепенно влезе и у нас. Всеки американец годишно изяжда по около 3,5 кг. хрупкави пържени картофки. В целия свят годишно продажбите на чипс възлизат на 14 млрд. долара.

В 100 грама чипс или пуканки има 30-35% мазнини, 60 процента въглехидрати, които ни зареждат със 550 ккал.

Тези храни съдържат и огромно количество консерванти, подсладители и оцветители. Учените са изчислили, че за една година човек изяжда 10 килограма консерванти, оцветители, набухватели, подсладители. Те са в основата на някои заболявания и допринасят активно за скока на алергиите.

 

Как да изчистим организма

Има храни-чистачи. Попаднали в организма, те като сюнгер попиват вредните вещества и извличат отровите, които се трупат от обмяната на веществата.

Шлаката и “химията” влиза в междуклетъчното пространство. Оттам попада в лимфните и в кръвоносните съдове. Лимфата работи активно ­ действа подобно на природен филтър ­ лови болестотворните бактерии, гъбички и вируси, които влизат в нашия организъм с храна, въздух и вода. Затова лекарите препоръчват да се пият много течности. Поне 2 литра на ден минерална вода, чай и пресни сокове.

Включете в действие и храните-чистачи. Повечето от тях са богати на растителни влакнини. В червата целулозата набъбва, улавя токсините и като четка мие отвътре храносмилателната система. На помощ идват ензими и пектин, които съдържат плодовете и зеленчуците. Поне 3 от тях трябва да влязат в ежедневното меню. Не е важно да се изяде голямо количество, а да са различни.

 

Ябълки

По-добре е да се ядат с кората. Пектинът в тях е в разтворима форма, лесно се свързва с токсините и помага за изхвърлянето на всички съединения, образувани при гниенето на храната в червата.

 

Грозде

Кехлибарените зърна са богати на минерали, ензими, плодови киселини и витамини. Затова се използват в лечебни програми, разтоварителни режими и диети за прочистване. Ципата съдържа полифеноли, които "обезвреждат" отровите, отделени от клетките в процеса на работата є.

 

Лимон

Богат е на витамини ­ С, Р, В и каротин. Лимоновият сок е убиец на нитратите. Той влиза в силна биохимична реакция с нитратите и унищожава токсините. Сокът алкализира кръвта, която заради прекомерната консумация на животински храни, е с по-висока киселинност. А това е предпоставка за много заболявания

 

Морков

Целулозата му е полезна за черния дроб.

Той съдържа много витамини от група В, каротин и специфичен набор от микроелементи и витамини. Салата от стъргани моркови със зехтин е особено полезна, защото мазнината помага за усвояването на мастноразтворимия витамин бетакаротен от моркова.

 

Спанак, коприва, салата

Американски учени установиха, че дневната порция зеленина помага на черния дроб да се пребори с пораженията на алкохола. Киви и аспержи също могат да се включат в "спасителната" акция.

 

Тиква

Полезна е при бъбречни и сърдечносъдови заболявания, съпроводени с отоци. Тя стимулира отделянето на урина, тя облекчава бъбреците, пикочния мехур и сърцето.

Голямото количество пектин помага при възпаление на дебелото черво. А понеже пектинът активизира изхвърлянето на холестерина от организма, тиквата осигурява профилактика на атеросклерозата. Ценната съставка неутрализира солите на тежките метали и подобрява перисталтиката на червата. /pik.bg/

ТЕЗИ НЕЩА СЕ ЗНАЯТ! дОРИ СЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА ОБЩЕСТВОТО,ВЪПРЕКИ,ЧЕ ТО НЯМА КЪДЕ ДА ХОДИ,В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА СЕЛСКО СТОПАНСТВО!ДО КОЛКОТО ИМА И ТО ПРОИЗВЕЖДА СЪМНИТЕЛНА ПРОДУКЦИЯ! КЪДЕТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ЧИСТА ПРОДУКЦИЯ, СЕ УНИЩОЖАВА, /ЖИВОТНИТЕ В СТРАНДЖА И НА ДРУГИ МЕСТА/,ПОД ПРЕДЛОГ БОЛЕСТИ! НЯКОГА НЕ ПИТАХМЕ ЗА НИЩО,ПРОСТО КУПУВАХМЕ И ВСИЧКО СИ БЕШЕ ЧИСТО!СЕГА ЯДЕМ "Е"-ТА,НО НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ И ПЪЛНИМ МОЛОВЕТЕ,НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛО,МОШЕНИЦИ  И ОТРОВИТЕЛИ НА НАРОДА! ВМЕСТО ДА ПООЩРЯВАТ И ДА НЕ ПРЕЧАТ НА СЕСКИТЕ СТОПАНИ,УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОЗВОЛЯВАТ ВНОС ПО КРИИМИНАЛЕН НАЧИН НА ОТРОВНИ БОКЛУЦИ С КОИТО  ХРАНЯТ НАРОДА,КАКТО И РАЗРЕШАВА ТАКИВА СЪСТАВКИ,ЗАБРАНЕНИ ВЪВ ВСИЧКИ ЦИВИЛИЗОВАНИ СТРАНИ ПО СВЕТА! СЛУЧАЙНО?? ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИЗХРАНИ СЕБЕ СИ И ПОЛОВИН ЕВРОПА С ЧИСТА ПРОДУКЦИЯ! НО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ БОЛЕСТИТЕ,ЩЕ ЖИВНЕ НАРОДА,ЩЕ СЕ ИЗПРАВИ,ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА РАЖДА! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА,ИЗВЪН ПРОГРАМАТА Е! ТА:
ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ДО СЕГА,НАЧИНАЯ С КЛЕПОУХАТА СВИНЯ ФИЛ КЕНЕДИ,ЧИЯТО ГОРДОСТ БЕШЕ УНИЩОЖАВАНЕТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО /ВСЪЩНОСТ ТОЙ НАНЕСЕ ПЪРВИЯ И НАЙ-СМЪРТОНОСЕН УДАР,В СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД/,  СА ЗА ДОЖИВОТНА КАТОРГА И СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ! ЗАРАДИ ПРОВЕЖДАНАТА ПОЛИТИКА НА МАСОВО ОТРОВИТЕЛСТВО И ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ!
Н.Москов

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697085
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031