Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2014 21:59 - БАРЕКОВ – НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ НА ОЛИГАРСИТЕ Posted by admin http://razuznavane.com/?p=18198
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2512 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БАРЕКОВ – НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ НА ОЛИГАРСИТЕ

 

image Бареков е опит на Доган да прикрие провала си с Пеевски!

 

НИКОЛАЙ БАРЕКОВ е новия политически играч избран от олигарсите на кръга „ДОГАН”, където централна роля играе банкера ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ - признат за най-влиятелният човек в България (видео). Бареков е избран защото притежава необходимите лични качества като Пеевски и на първо място голям апетит за слава, пари и власт. На предстоящите избори той трябва да влезе в Парламента, да ликвидира ключовата позиция на Сидеров и да работи по основната цел – създаване на условия за още по-голямо окопаване на олигарсите и ДПС във властта.

За да да бъде набелязан от Доган като подходяща кандидатура за “политически проект”, журналистът Бареков извървя немалък път,  по време на който той непрекъснато се самоизтъкваше, нагаждаше и правеше всичко, за да се хареса на различните управници.

На 9. 10. 2008 год. във в-к „Стандарт” Бареков помести статия озаглавена „Презареждане на Първанов”. В нея той усърдно го ласкаеше, като пишеше: „вещая на президента добри дни и чудесно политическо бъдеще”, наричаше го„остров на спокойствието и носител на толерантността”, дори и „баща на нацията”. Когато БСП и Първанов бяха победени в изборите от Борисов и ГЕРБ, Бареков рязко смени курса.

imageВ пролетната нощт на изборите през 2009 год. когато стана ясно, че ГЕРБ и Борисов са постигнали съкрушителна победа над БСП,  Бареков побърза да дотърчи до Банкя.

Той искаше да бъде от първите, които ще поздравят бъдещия премиер.

После продължи усърдно да се хвърля по килима пред Борисов, докато не разбра, че и той и ГЕРБ са бита карта.

Бареков прецени, че при сегашната политическа обърканост и мътилка в България, властта се определя в “сараите” на Доган, където е сборището на много олигарси – български, турски, арабски и др.

Той също разбра, че Доган е много силен и чрез олигарсите пак дърпа конците в държавата. Неговата партия ДПС, която той задкулисно ръководи, уверено превзема властта в България и не само централната, но и областната, особено в селищата със смесено население.

Това става с мълчаливото съгласие на Станишев и БСП, което е непростимо национално предателство.

Ето защо, разбрал накъде духа вятъра Бареков пак смени курса и се преориентира.

imageОпитният играч Доган, чрез многобройните си агенти от “сараите” следеше развитието на Бареков.

Доган прецени, че вече е време той да да бъде взет под крилото на банкера – олигарх Цветан Василев, който да го проверява и направлява. Последваха големи и невероятни скокове в кариерата на журналиста Бареков.

Той издържа успешно проверката, като показа силна амбиция, жажда за кариера, настървеност и най-вече безпогрешно следване на определената му линия от олигарсите. Положително бе оценено и придобитото му умение да определя откъде „духа вятъра”, бързото му преориентиране и най-вече проверката за предаността му към ръката, която го издига и храни също беше положите4лна.

Първата сериозна задача беше, когато банкерът го постави да ръководи TV7. И Бареков се справи много добре, като показваше подчертано самочувствие и увереност, но и надменност и арогантност – качества също оценени положително от менторите.

Друга още по-важна задача беше, когато съвместно с Мая Манолова от БСП, ръководената от него TV7 трябваше да изпълни централната роля в активно мероприятие с изборни бюлетини, намерени ” уж случайно” в печатницата в Костинброд. Със съгласието на Доган, в провокацията активно участваха и кадри на  БСП, включително и Станишев.

image

Целта беше да се набедят и компрометират Борисов и ГЕРБ, че ще фалшифицират изборите!

Бареков от екрана на телевизията в “деня за размисъл” бълваше непрестанно обвинения срещу лидера на ГЕРБ Борисов и неговия заместник Цветанов затова, че с бюлетините те ще манипулират изборите. Бареков изигра истерични театрални сцени пред екрана, треперейки крещеше, че “те ще му отрежат главата защото ги е разкрил и че се страхува за неговия живот и този на 9 годишния му син”.

Бареков умело играеше играта, която му бяха определили Доган и Станишев за сваляне на Борисов. Но той сигурно още не беше забравил как неотдавна, като обикновен журналист хвалеше Борисов и се “хвърляше по килима” му.

За да се разбере колко важно беше това активно мероприятие трябва да споменем, че в него участваха още ледерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, както и политическия хамелеон Меглена Кунева, които последователно даваха ” тревожни пресконференции”, очевидно наговорили се. Всички политици вкупом искаха да използват Барековия компромат, определен за СЪБИТИЕ № 1 на 2013 година! 

imageНесъзнателно или съзнателно, включи се и главният прокурор на републиката Цацаров, който уж „информира президента и заяви, че няма да дава гласност на случая докато трае проверката, за да не взриви с информацията България”. Но няколко часа по-късно той и даде публичност със специално „Прессъобщение”.

И всичко това се случи в “деня за размисъл” преди изборите, когато Законът забранява правенето на каквато и да е пропаганда.

След дълго мотаене в прокуратурата, ГЕРБ и Борисов бяха оневинени, но никой на никого не потърси отговорност. Още повече, че беше замесен и главния прокурор, който всъщност трябва да следи за спазването на законите.

Въпреки това остро активно мероприятие, както и много други, които отвратиха българския избирател, ГЕРБ отново спечели и тези избори, но му бяха отнети гласовете, с които можеше да направи самостоятелно правителство, а другите партии съзнателно го бойкотираха. 

Че БСП и ДПС участват заедно в играта се разбра, когато бившите противници обявиха, че правят коалиция дори без един глас, който не им достигаше за да грабнат властта. Но този глас го купиха от Сидеров – лидерът на националистическата партия Атака въпреки, че им струваше много скъпо.

След като изигра блестящо ролята си по случая с изборните бюлетини, Бареков стана друг човек – още по-важен, самонадеян и нахален – поникнаха му криле!

„АЗ СПРЯХ БОЙКО БОРИСОВ ОТ ВЛАСТ”!

imageТова заяви през септември 2013 г. Николай Бареков в предаването “Факторът Кошлуков” по ръководената доскоро от него телевизия TV7.

“Господин Кошлуков, аз спрях Бойко Борисов от власт НЕ СЛЕД, А ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ”. 

“Моето предаване от Костинброд сложи края на политическа партия ГЕРБ в този щ вид”.

„ВСЪЩНОСТ, ВЛИЗАНЕТО МИ В ПОЛИТИКАТА СТАНА ТОЧНА ТОГАВА”!

Бареком демонстрира нагло самочувствие тупайки се по гърдите, че е свалил законното правителство чрез лъжа и компромати, в нарушаване на закона. Това самочувствие идва от силната подкрепа на олигарсите, които стоят не само зад неговия гръб, но и дърпат конците на много хора от държавната власт, особено съдебната.

Друга задача на Бареков от олигарсите беше създаването на гражданското движение с възможности то да прерасне в политическа партия, която той също изпълни. Финансовото обезпечаване на движението беше солидно и чрез парите то бързо нарастваше.

Бареков изведнъж се видя в ролята на значим политик и обяви, че движението му “България без цензура” е готово да прерасне в партия.

Публична тайна е, че ” партия не се прави с пари – прави се с много пари”!

Това че Бареков беше спечелил пълното доверие на банкера Василев говори факта, че той го взе със себе си в Лондон, когато уреждаше продажбата на телевизия  TV7 на английска офшорка. Освен това, Василев активно се включи да помага на Бареков при организирането на контакти с деловите среди, които да подкрепят партията му.

imageБанкерът Цветан Василев е представил лично политическия проект на Николай Бареков на избран кръг местни бизнесмени и граждани в родния си град Габрово. Затворената среща с участие на банкера, който отрича, че има връзка с политиката и медиите на групата Пеевски, се е провела часове преди представянето на „България без цензура“ в Габрово на 9-ти октомври.

Повечето от присъствалите  бизнесмени – около 30 души, били лични познати на Цветан Василев или клиенти на банката му.

Самият Бареков предприема много пътувания из страната, които шумно се рекламират и надуват от голямата медийна групировка на фамилия Пеевски.

Във в – к ” Сега” от 9.10.2013 г. журналистката Горанова пише: “Прочитам заглавие в нета как “Бареков превзема и Криводол” и журналистическото ми любопитство ме отвежда в този затънтен край на Северозапада”.

“Вече месеци наред бившият журналист обикаля страната под девиза “България без цензура” и ръси едрогабаритни политически обещания за светлото бъдеще, подпомаган художествено от ансамбъла на Нешка Робева. В уречения час в залата на криводолското читалище са се събрали стотина души в очакване на Бареков. Младите са предимно роми, а старите – заклети “червени бабички”. Повечето признават, че са дошли за момичетата на Нешка. “Ние тука сме си червена крепост и гласуваме за бесепето”, отговаря ми възрастна жена на въпроса дали ще пусне бюлетина за Бареков на следващите избори”.

На 21 януари тази година в зала 1 на НДК Бареков проведе учредителен конгрес на новата политическа партия “БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА”. 

Мотото на конгреса е: ” ЗА УПРАВЛЕНИЕ С ГРИЖА ЗА ХОРАТА”!

image

В речта си на конгреса, след много популистки обещания, както и заплахи към партиите отляво и отдясно, но пропускайки националистическата партия ДПС, Бареков каза: РЕШИХ ДА СПЕЧЕЛЯ ВЛАСТТА, ГОТОВ СЪМ ЗА ПРЕМИЕР!

При всички възможни случаи, той многократно повтаря това като прибави още, че ще е ПРЕМИЕР НЕ ЗА ЕДИН, А ЗА ДВА МАНДАТА! 

На предстоящите избори ще стане ясно доколко НАРОДЪТ СЕ Е ХВАНАЛ НА ЛЪЖИТЕ НА БАРЕКОВ – НОВИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧ НА ОЛИГАРСИТЕ, ЗАМЕСТНИК НА ПЕЕВСКИ?

Ето една точна и многозначителна преценка на големия българин – политик и писател КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ още в края на 19-ти век, която важи и за целия ни “преход”: 

“БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИК ГЛЕДА НА ПОЛИТИКАТА НЕ КАТО СЛУЖБА НА ОБЩЕСТВОТО, А КАТО НА ВРЕМЕННО ПОПАДНАЛ МУ КЕЛЕПИР”!





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. kmetova - И ГЕРБ са маскари като Бареков
30.01.2014 11:28
Че Бареков е мекере се вижда от пръв поглед, но все пак не е напечатал 350000 бюлетини в повече. По-добре е всеки да си получи заслуженото, отколкото да се взема страната на също толкова големи мошеници, каквито са ГЕРБ с хванати техни членове които разнасят чували бюлетини насам-натам в изборната нащ. А, да забравих - те помагали на бременна жена.
цитирай
2. nikikm - Кметова,
30.01.2014 16:42
не вярвам да се разочароваш,ако ти кажа,че всички са маскари!До един!
цитирай
3. kmetova - nikikm така е
30.01.2014 18:24
И аз това казвам де. Всички обещават, лъжат, крадат, ние им се хващаме на въдицата и после им сърбаме попарата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19834469
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930