Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2014 18:18 - Ваксина с/у свинския грип причинява нарколепсия, казват шведски учени http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове:
2



Ваксина с/у свинския грип причинява нарколепсия, казват шведски учени

 

 
 
 
 

(NaturalNews) Екип шведски клиницисти клинично свързаха ваксина против свинския грип от 2009 година с повишен риск от нарколепсия при млади хора, а група датски изследователи сега разучават как и защо става това.

Pandemrix, противогрипна ваксина, пусната на пазара през 2009 година, бе широко бита, за да се бори с H1N1, или свинския грип, в множество страни. С натрупването на съобщения за хора, изпитващи проблеми със съня, производителят на ваксината, GlaxoSmithKline, и организации като Центъра за контрол на заболяванията (в САЩ) се надпреварваха да потулват проблема. А производителят продължава да шикалкави, казвайки „Още изследвания са необходими, за да се определи дали рискът е свързан с ваксината, въздействие на околната среда, генетични фактори, други фактори или комбинация от тях”.


Но сега шведските клиницисти свързват ваксината Pandemrix  на GlaxoSmithKline от 2009 година с имунно-свързани неврологични заболявания, включително с повишен риск от развиване на нарколепсия при млади хора.

Използвайки данни за регионална ваксинация и националните здравни регистри, покриващи 61 процента от шведското население и седем здравни региона, шведските изследователи провеждат проспективно кохортно проучване на база населението, като акцентират върху последствията за здравето от ваксината против свински грип.

Макар че не установяват директна връзка с имунни и неврологични заболявания, изследователите обаче намират отчетлива взаимна зависимост между ваксинацията и нарколепсията, проявяваща се при хора по-млади от 20 години. Тенденцията става по-осезаемо сериозна при хора между 21 и 30 годишна възраст.

Д-р И. Персон от Каролинска институт, Стокхолм, потвърждава, „Проследяването на ваксинациите с Pandemrix в голямо, основаващо се на регистрите, изследване в Швеция потвърждава повишен риск от нарколепсия при деца и юноши, като също така  предоставя успокояващи резултати относно други неврологични и имунни заболявания”.

GlaxoSmithKline отговорна за стотици лишени от сън неврологично увредени хора

Нарколепсията, която е хронично неврологично заболяване, се характеризира с неспособността на мозъка да регулира нормални цикли на сън и будуване. Засегнатите от болестта хора не получават отморяващ, възстановяващ организма сън. Без нормални модели на съня, хората по-лесно се стресират по време на обичайните си ежедневни дейности  и имат повече проблеми със запомнянето.

Pandemrix, произведена от GlaxoSmithKline, съдържа масло-разтворимата адювантна емулсия, наречена ASO3. Този адювант се добавя във ваксините, за да ускори имунния отговор на тялото към съответната ваксина. Pandemrix не е използвана в САЩ, но е бита на повече от 31 милиона души в Европа в апогея си. GlaxoSmithKline са получили подробности за повече от 900 души от 14 страни, които били поразени с нарколепсия, причинена им от ваксината. Европейската Агенция за опазване на здравето откри, че един човек на всеки 55000, на които ваксината е бита развива сериозна форма на нарколепсия, която разстройва способността на хората да спят, учат, да се справят с ежедневните си дейности и да мислят.

От 2010 година насам в Центъра за контрол на заболяванията са получени официални доклади от Агенцията за опазване на здравето на Обединеното кралство, съдържащи доказателства, свързващи  Pandemrix с повишения брой диагнози на нарколепсия при деца в Англия, Скандинавските страни, Финландия и други страни въвели масова ваксинация с ваксината.

Защо не се държи отговорност на GlaxoSmithKline?

Датски изследователи разкриват как и защо ваксината разстройва цикъла на съня на човек

Адювантите (добавъчни вещества) във ваксините са предназначени да ускоряват дейността на човешката имунна система. Това кара имунните клетки да атакуват конкретни нервни клетки в мозъка, които отговарят за регулирането на здравословните модели на съня.

Биргит Рабек Корнум, старши изследовател от Катедрата по диагностика в болница Глоструп в Дания казва „Отдавна се подозираше, че нарколепсията се причинява от имунната система, атакуваща някои конкретни нервни клетки в мозъка, като по този начин унищожава способността на мозъка да регулира моделите на съня. Нашето изследване потвърждава това подозрение, тъй като ние открихме кои клетки в имунната система са отговорни за атаката”.

Той продължава, „Имунната система може да се обърка когато две молекули са много сходни. Изследванията ни показват, че части от H1N1 са сходни с хипокретин, невропептидът в мозъка, които регулира съня”.

„Ако имунната система на даден човек съдържа клетките, които ние идентифицирахме като виновници за нарколепсията и влезе в контакт или с H1N1, или с ваксина срещу H1N1, отговорът на имунната система може да се активира и така да се развие заболяването”.

Л Джей Девон, сътрудник на NaturalNews

Източник: NaturalNews, Researchers discover swine flu vaccine causes narcolepsy, 27 January 2014

naturalnews.com





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705423
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031