Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2014 18:50 - Илюзията за „мораториум“ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Илюзията за „мораториум“

Тази статия-коментар от ИПИ в Капитал (Измислена драма с правото на чужденци да купуват земя) е типичен пример за омаловажаване на даден проблем в българското общество, написана още преди няколко месеца. Мозъчните тръстове, медиите трамплини за същите, „експертите“ и соросоидите тогава „атакуваха“, като придаваха не-значимост на този проблем, за да се премахнат всякакви пречки за изкупуването на Родината ни. Това, което се случва днес е поредното голямо отваряне на портите за ЕДРИЯ капитал на Запада, т.е. пак от същия преход в напреднал стадий. Търсете къде е уловката в това. Вижте какво пишат: „И в момента никой не може да спре гражданин на ЕС или ЕИП да купува и обработва земя в България“… обаче е имало доста бюрократични пречки, както са написали същите в последствие. Не е бил закона добър никак, а по скоро „подготвен“.

imageТекста завършва по следния начин: „Болезнената истина е, че нито сме особено интересни, нито особено атрактивни за правене на бизнес дори в сфера, в която се славим с традиции – селското стопанство.“ (това все едно е излязло от устата на ционисткото чудовище Леа Коен).

Защо се е получило така, защо една част от българската земя не се обработва, а голяма част от обработваната е в ръцете на олигарси и групировки? Защото именно Запада ни създаде добре програмирана инфлация, за която ако пишем ще ни нарекат за пореден път „конспиратори“.

Ако българските граждани не предприемат ЗАЕДНО ВСИЧКИ (оставяйки настрани своите убеждения и вярвания) истинска и изключително стратегически УМНА съпротива, която може да ни докара една реалност като това, което постигнаха, и за което продължават да се борят в Унгария или в Исландия, или в Еквадор дори, то ние сме обречени да бъдем винаги тоалетната на Европейският съюз (ЕС), да бъдем винаги дискриминирани в него и да ни се отнемат все повече от правата, които и без това са илюзия.

Ако преди 1989 г. сме могли да обработваме нашите земи и сме могли да бъдем адекватни в износа на български хранителни продукти, то какво се получи, че след пристигането на Запада вече „ни вкарват“ само чужди продукти? Ами това, че ни се спря развитието и ни казаха „АМИ ТЕ КОМУНИСТИТЕ СА ВИНОВНИ“, те ни навъртели дълг, само че не казват къде изчезнаха държавните пари в чуждестранни банки след 89 г., нито че този измислен дълг е навъртян отново от политици, олигарси и престъпници. Не, ние гражданите на България не сме взимали дълг нито от СССР нито от САЩ нито от никой. Нас, просто никой не ни е питал. Защо да го изплащаме (както ни втълпяват мозъчните тръстове като ИПИ и ни казват, че заради това България е в това положение), защо, заради „комунистите“? Глупости, те все още правят дългове и ни крадат.

Всичко е един план да ни експлоатират, затова сме и в ЕС, за тях сме евтина работна ръка и източник на ресурси. Всичко в тази система работи така: чиновниците на продажните тинк танкове, политическите партии (ПП) и политиците, хилядите хора работещи в неправителствени организации (НПО), те и много от държавните чиновници получават своето топличко работно местенце и мизерната си заплатка, но като типични мижитурки са се задоволили с лизането на шефски про-западни осрани задници, които пък на свой ред „кльопат“ американски барабонки наричайки ги хайвер, те пък вярват, че е от смрадлива израелска риба. Тези хора представляват един много малък процент от нашето общество, но достатъчно добре уреден и организиран, за да движи тази изродска машина за лизане. Да, нормалният човек е наречен и заклеймен някак си обидно с названието „селяндур“, защото е извън „happy“ обществото на софийските интелигентни и красиви чиновници с кафяви езици и сини, западно-либерални „ауспуси“, т.е. АНУСИ. Ето ви го проблема – задоволените чиновници, политиците, банкерите олигарси, медиите и няколко милиона „безгрижни“ българи. Ако трябва да споменем за стотиците българи активисти: с цялото ни уважение, но тези хора не могат от няколко години да се съберат около една идея и да не играят по свирката на само сътворилите се мрежички за показване на „истината“, въпреки че напоследък се наблюдава тенденция към обратното. Но част от тях все още не могат да излязат от кутията, а когато им кажеш истината те обвиняват за расист, нацист, работещ за вражеската групировка и др. Та какво имаме тук? Имаме пак същата дозичка от тази същата контролирана „реалност“. Защо не се говори в медиите за Исландия (да, те не са част от ЕС, но са ги обвързали с такива плетеници, че.. друга тема)? Ще си кажете, че в Германия примерно можете също да си купите земя дори още преди 2009 г., за да си построите къщичка? Тази земя ще си я купите, но забележете, че ще ви съсипят от всевъзможни глоби като примерно, че не сте си косили тревата, че не сте почиствали терена и всевъзможни данъци. А и вие бихте ли могли да смогнете с вашите заплати от по 300€ на месец (ебаси късметлиите ако са толкова) да закупите земя в Германия? Други европейци обаче могат поради изкуствено създаваната с години наред българска икономика да си купуват за смешни за тях пари тук земя. Това ли е европейското равенство, като това изразена на слогана на ЕС „Европа, много езици един глас“? Аха, сигурно ще да е така? Е да, но тук им се направи на чужденците безпроблемно купуването на земя, която е в пъти по-евтина от тази в ЕС.

За всеки случай не бихме ви казали „честито“, а простичко да си размърдате задниците, защото „отпразнуването“ февруарските протести е на прага на вашите врати, а ние знаем най-добре на какво е способен българина, когато има реалната мотивация за това.

Вижте, мораториумът беше нещо като да хвърлите чаша вода в морето и да чакате да изскочи риба. Няма какво да се залъгваме. Трябва да си зададем един въпрос обясняващ ситуацията. Мислите ли, че политиците предложили мораториум не познават конституцията и не са знаели как ще се развърже „повдигнатото“ – с отказ? Този закон в конституцията е измислен още когато е писана и са се подписвали споразумения за членство. Няма как да стане да направят мораториум доброволно, защото има сериозен външен натиск подкрепян от олигарси, медии, чиновници и изключително от тинк танковете. Всичко покрай мораториума се прави с цел за отвличане на вниманието от основното, което в последствие може да бъде изискано от политиците чрез народен натиск – да се усложни процесът на закупуването на земя според европейските стандарти на други страни-членки (нещо като „абе онези са така и ние сме така“) поне докато не сме с равни права и икономически равноправни с другите страни-членки. Защото с това, където го пише накрая в тази статия (нещо от рода на „абе щото кой ли се е юрнал да купува“) е типичното за натрапването на непукизма в обществото.

Вие сте български граждани, които имат права и изисквания и ако стоите още и търпите всичко, което ви поднасят ще дойде един ден, когато повече няма да има за какво да се борите освен за собствения си живот. Оставете различията и илюзията за превъзходство над мненията на другите и запрятайте ръкави. Това е нашият призив към всеки един български гражданин с национално съзнание.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846786
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930