Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 20:10 - света Залян с епидемията от нарцисизъм и култа към личността Автор: zahariada
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
0



 света Залян с епидемията от нарцисизъм и култа към личността    Света Залян с епидемия от нарцисизъм и култ към личността

Източник

Modern представител просперираща западната цивилизация не се използва всичко, за да се лишавате. Реклама ни учи, че импулс консумация води до удовлетворение от живота. Опростете медии история, текущи събития и намалява до нивото на шоуто, които се конкурират помежду си в развлекателната индустрия и да създаде култ към личността на индивида.

image

 

Хората са свикнали да моментните нужди и намиране на бързи решения , те се страхуват от бъдещето и откъснати от миналото , те бягат от собственото си въображение и се опитват да намерят смисъл в действителност , че те моделират за другите. На риск е нашето съзнание , че ние сме част от нашите семейства и обществото . Виртуалните образи се проведе себе си. Експертите се опитват да оценят това, което се случва разпадане на човечеството и неговата култура , мълчи , че неговите извършители самите .

Нарцисизъм в обществото е достигнало епидемични размери . Традиционно нарича нарцисист външно привлекателен мъж, който е зает само с външния си вид и лични проблеми . С течение на времето , тази концепция се разраства и започва да добавите към него , като личностни черти са склонни да злоупотребяват семейната любов , страх зависи от чувство на някого от вътрешната празнота , постоянно потиснат гняв и неудовлетвореност в техните желания и страсти . Хората, страдащи от нарцисизъм , обикновено се страхува от старостта и смъртта , да избират своите идоли сред знаменитостите . И ние , уви, не са изолирани случаи. Склонност към нарцисизъм види в милиони хора. Най- обезпокоителен е фактът, че нарцистичните лица са идеални за работа в правителството , защото те се отнасят до типа на лидери , желаещи да спечели на всяка цена.

Капитализмът е превърнал самореклама в бързо развиваща се индустрия , успехът на които зависи от способността да се пресъздаде " успешен " и често фалшиво изображение. Нарцис се идентифицира с победителите от страха да бъдеш губещ. Idols осмислят по друг начин безцелни живота на много хора, които обществото е причинила емоционална травма. Хората идеализирате не само своите идоли . Те могат по всяко време да свали от трона си " герой ", ако той ги разочарова . Тази необходимост води до факта, че дори и убийство , независимо дали са политически провал или действителна смърт , с лесен медии поток машина се трансформира в различни шоу.

Media без съмнение повече от всеки друг , участващи в разпространението на нарцисизъм . Те създават не само чувство на постоянно напрежение , но и циничен откъсване от реалността. Но този отряд не е задължително да се прояви като цинизъм. Често това води до интелектуална скептицизъм. Тя ще изглежда , че медиите и различни влиятелни организации може да помогне на човека да си реши проблема . Наскоро, обаче , по-ясно дистанциране водят до политически нихилизъм и бягство , когато човек идва до заключението, че положителна промяна по принцип е възможно .

Разположение на отговорност за различни бюрократични структури е знак за нарушаване на културата , което от своя страна ускорява вездесъщността на корпоративен капитализъм . Като резултат , ние се занимаваме с маса невроза . Снимки на " лоши " и " добри " майки обекти на любов и омраза се формират в ранна детска възраст и да станат част от съзнанието на децата . Но вместо да се разтваря в H , който също работи в системата на социалните ценности и цели за постигане на увереност в себе си , тези изображения се сливат с детството жестоко суперего . В резултат на това , идентичността се формира между воденичните камъни на потиснат гняв и жажда за власт . Сексуалните нужди и изкривена личност се опитва да се разграничи от силните емоции , и страх от смъртта и възраст се увеличава.

Няма нужда да се справят с всичко сам доведе до пълна загуба на способността да се контролира една или друга област на живота си. В резултат на това , хората са станали зависими от състоянието , корпорации и други бюрократични институции. Нарцисизъм е психологически израз на тази зависимост . Mass култура е изградена върху фантазиите на нарцисизъм , той създава илюзията за власт и в същото време усещане за зависимост.

Моралните стимули могат да помогнат на хората да поддържат осъзнаване на факта, че те са отговорни за своите действия. Друг инструмент - това в отговор на идеологията на професионализъм отново поема отговорността, че сме изместен към експертите. Тази програма може да се нарече само- контрол, който може да помогне в борбата срещу дискриминацията и авторитаризма .

Тези промени са свързани с рискове. Така например , в отговор на такива промени в семейството или в църквата може да се злоупотребява . Но като се има предвид тежкото състояние на обществото : морален банкрут , политическата корупция , икономическото неравенство и деградацията на околната среда - рисковете са оправдани . Крайната цел - да възстанови естествения достойнството на човечеството чрез състрадание , включване и взаимопомощ . Ако добавите здравословен скептицизъм и рационален гняв, тогава може би това ще бъде ключът към нов , по-естествен и свободната култура .



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800872
Постинги: 44985
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930