Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2014 21:10 - Има ли някакви честни историци? Автор: zahariada
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове:
1



Има ли някакви честни историци?

Има ли някакви честни историци? Алексей Кунгуров (Тюмень), 07 януари 2014

image
 

Фалшифициране на историята - това е съществена част от програмата на поробване и унищожаване на земляните . Когато знаем как е било в действителност , ние трябва да дадем на заслуги ционисткия историци , ние главата , за да заблуди няколко века ...

 

Една от " древните " Stounzhendzha камъните построени на партерно ниво в началото на 50 -те години на 20-ти век ...

 

Има ли някакви честни историци ? - Да, има ...

Автор - Kungurov

Аз не се опитвам да изложи десетки или стотици глупави приказки за митичния " монголите " написани " учени " историци . Първо, тъй като те са вече изложени на дължината и широчината . Второ, тъй като съдържанието на абсурдни приказки излагайте няма смисъл. Ние само трябва да докаже, че ние се занимаваме с абсурда . Някои наивни читатели могат да станат възмутени : Не може да бъде , че много поколения учени подкрепиха лъжата на великите монголи ! Тя не може да бъде, че пълничък научни обеми са резултат от въображението на някого или нездравословен продукт на цинични лъжи за лична изгода ! Учените казват , поради самото си естество не са способни на фабрикуване на археологически находки , древни летописи изградят , лъжа и изкривяват източници като изтънченост. Какво те печелят ?

Е, защо не е способен ? Всъщност тя е тази "професионални " историци и ангажирани . И винаги ангажирани . И с това обезщетение имаше много голяма. Някои измислил фалшива история и унищожени тези документи неудобни в името на владетелите . Други са били замесени в измама, защото тези управници искат да унижи и свалят . Други бяха продадени за пари, някои политически сили. Някои просто доволни , така изтънчен начин собствената суета или направи кариера в " научните " среди .

Но аз искам на читателя да разбере една проста истина : наука , наречена " История " не съществува и никога не е съществувала . Историята винаги е била инструмент за политически , идеологически , икономически, междудържавни , геополитическа борба, и то само защото историците са се представяли като учени , за да бъде по-убедителен . И каква по-голяма власт , придобита науката в обществото , толкова по- прилежно историци по мимическите учени.

Има ли някой сред " учени " историци честни хора ?

Разбира се , че има. Но те са толкова умствено неразвити Искрено вярвам , че всички неща, които са пет години преподава в университети, професори по история. Интелигентен , внимателен , любознателен и честен човек, който обича да задава въпроси, никога не се предаде на историческия факултет , дори на първия семестър. Слаба воля армия от послушни глупаци историци това е много необходимо. Това не е достатъчно, за да излезе с най-добрите управници митове , те все още трябва твърдо да карам хората да главата. Това е целта армия историци популяризатори на : журналисти , учители , писатели, писатели , сценаристи , писатели .

Кой посмя наричаме Radzinsky , или Сванидзе Volkogonova честни историци ? Те - цинични , безскрупулни лъжци, обслужващи интересите на властите. Настоящите собственици са много страхуват от Кремъл ренесанс на съветското цивилизация , защото той ги заплашва със загуба на властта , имуществото и дори живота си . Ето защо, техните съдебни историци две десетилетия , съставящи антисъветска ужас. А популяризатори - IT историци, които нямат ум да пиша фея самата приказка , но които могат да се рециклират креативно измислени " професионални" историци, адаптиране митове за учебници , телевизионни предавания, " научни " списания и т.н.

Е, нека - Съгласен скептици - антисъветска пропаганда политическа ситуация съвсем ясно видима. Wow барабанистите капиталистическия труд някак морално оправдае това, което те изведнъж присвоил милиарди долари в недвижими имоти, създадена от всички хора , а хората получавали нищожни пенсии, мизерни заплати , така обременително лихви по потребителски кредити. Но каква полза историци поддържат митове за " Татар - монголски " робство ? Още днес тя е точно нашето правителство не е необходимо.

Признавам, че сегашните управници на " Mongol - татарски " Митове не утилитарни ползи не . Но след това е въпрос на принцип. Ако приемем, че по-рано името на политическата целесъобразност може да се фалшифицира историята и векове, за да подкрепи най-лудите идеи за миналото на човечеството , тогава няма вяра историци казват , например, за репресии ужасната Сталин ще изчезнат . Освен това, хората ще започнат да се чудят защо Сталин преселени по време на войната от масивен, почти универсален коварство 500 000 чеченци в Казахстан - един тиранин , диктатор и кървава престъпник? Как тогава наречена Елцин бомби убиха и "точка" ракети 100 000 жители на Чечения в мирно време ? Защо социалистическа икономика , осигуряване на растеж от над 10% на година , обявен за недействителен и капитализма с хиперинфлация , чести кризи , бедността и безработицата - най-добрата форма на управление, който е изобретен от човечеството?

Вероятно, защото при капитализма много тясна група от хора, концентрирани в една огромна собственост, власт и средства за промиване на мозъци ( медии) . И същата тази група като услуга " професионални" историци, които помагат да се държат селскостопанските животни на линия. Бълнуванията на монголските - татари лежат в основата на сградата , наречена " руската история . " Историците признават, че не е имало иго - свива целия комплекс от идеи за нашето минало , и манипулация на историческото съзнание ще бъде много по-трудно за изпълнение. Ето защо, " учени " историци ще продължат усърдно да смучат палеца все повече и повече подробности за митичните монголите .

Гьобелс каза : " Лъжите да вярвам, че трябва да бъде велик . " Историците са верни наследството му . Лъжата за Татар - монголите е толкова широка , че на обикновения човек , малко подкован в областта на техниките на манипулиране на съзнанието , то просто потиска своя мащаб титанично . Писанията на древните монголите изобилстват огромна маса от информация : колко какво Khan имаше жени и деца , тъй като те са били наричани , когато синът му как и къде на правилата , както наричат ​​генерали върховен Хан, обществени кампании са участвали в никакви битки спечели , какво производство се и колко градове изгори , когато премина kurultais какви идеи , изразени приблизителна император , какви решения са били направени и как да се изпълни.

Всичко останало , дори много историци доведе думи на великите монголски владетели , съобщиха от това, което те са имали характер , външен вид, това, което те мечтал и те обичах. Обикновеният човек , който се налива мегатонна тези подробности , просто не може да се предположи, че историците цялата работа , седнал зад бюрото . В същото време , това е така.

Но спецификата на " научни " лъжи историци е, че повечето от тях лежат само 10% , а останалата част да основават своите произведения на най-" достоверни източници " - книги на неговите предшественици . Тези прекалено prettified и мислене събитията , известни им от 10% и 90 % от случаите се позовава на определен счита ръкописа. Автори на ръкописи , между другото, са кристално честни хора , но на тяхно разположение са древните летописи , където те получиха 90% от информацията. А останалото е спекулация само за красота и съгласуваност на разказа . И все пак - така Цар хареса . Е, с цел да се угоди на царя , те са само малки променени древни летописи , но много малко - една четвърт , не повече. А дори и след това да го променя просто да се тълкува по различен начин. Освен това , древните летописи ги достигнали с големи издания ( по някаква причина някой е унищожил големи парчета ) . И тези, които са загубили части от древните историци са били принудени да се запълни паметта. Сложно нещо - - A памет тук помня тук - аз не помня , и след това си спомни, но по свой собствен начин .

Но какво, ако най-древната рекорд от които много поколения историци са самоцелни - фалшив ? Да, това не може да бъде! - Изкрещя Chorus историци . - Защото тя е толкова стара - predrevnyaya и нейната античност е доказано от всички изпити ! Разбира се, аз искам да вярвам, историци и Revere прегледи , които правят същите историци . Но , между другото, знаете историята , която ни дава много примери, в които древните книги , записи и пергаменти произведени най- нагъл начин. Известен вид виртуозни фалшификатори , буквално постави производството на фалшификати на поток . Но тъй като ние можем да говорим само за тези, които успяха да се излага . И колко много от тях не са били изложени ? Ние предлагаме на нашите читатели откъс от статия в електронната енциклопедия " Уикипедия " на Wenceslas Ханке - чешки филолог и поети, национално възраждане :

" След четири години на обучение в Добровски и словенски Jerne Копитар Ханка обяви откриването на тях в Keniginhofe Kraledvorskoy ръкопис ( 16-ти септември, 1817 ) , а през следващата година - появата анонимно изпратени ръкописи четирийсет години по-късно , получени след публикуването версия на откриването на Zielona Gora замък , името " Zelenogorskaya " ( с известния си романтична пасаж национален епос - " Libuse Court " ) , Ханка двете ръкописи публикувани с превод на съвременен чешки и немски език. Вярвайки ( поне в началото ) в Kraledvorskuyu , Dobrovskij , обаче , смята Зеленогорски ръкопис преди публикуването като " очевидна фалшификация . " Ханке не съм го и друг учител вярвам - Йерней Копитар . Въпреки това, всички на по-младото поколение на чешките възпитатели се срещна с "откритие " Ханка ентусиазирано . В бъдеще , въпросът за автентичността на ръкописи за дълго време се превърна в предмет на Czech патриотизъм - никакви публично изразиха съмнения те кредитират " сектант " на враговете (макар че по време на неговия живот Ханка тези изпълнения са няколко , и остроумен израз историк J. Hanus " дълго време не е имало един човек се съмнява ръкописи , с изключение , може би, най- Ханка " )

Благодарение Ханке ( и неговият съавтор Joseph Linde вероятен ) изпълни очакванията фигури на национално възраждане - "откри " паметниците на древната литература , не по-малък от древния и разнообразно съдържание и руски сръбски паметници и също съдържащ снимка на героичното минало и демократично Чешката република, както и анти - германски атаки . Безпрецедентно дълго измама успех не само помогна перфектни Мач " ръкописи " политически стремежи на чешките патриоти , но и литературен талант , високи по време на славянските квалификация и технически умения Ханка , половин век изпреварва възможностите на съвременната наука. Малко преди смъртта си Ханка ( 1860 ) , един неуспешен опит да се борим срещу автентичността на ръкописите , организирана от австрийската полиция и главен редактор на австрийския вестник , привидно постоянно циментира историческата си победа , той спечели дело срещу австрийската Ку ( Kuh ) и отиде на гроба му с ореол на мъченик на националното възраждане .

Накрая фалшификация двете ръкописи от различни гледни точки (технически palaeographic , исторически и езикови ) е научно доказани само през XIX и XX век , въпреки твърденията в подкрепа на ръкописи ( ръководят основно от политически съображения ) продължи по-късно и не е напълно утихна , дори и в нашето време ( "Дружеството " ръкописи , които са съществували през 1930 г. и края на 1940 г. , беше пресъздадена през 1993 г.) да играе водеща роля в координацията на специалисти в различни области на науката през 1880-те - 1890 -та на бъдещия президент на Чехословакия Томаш Масарик , който се появи на страниците на " Атенеум " като критик на ръкописи от естетична гледна точка.

Показа Всъщност писането ръкописи на късчета древен пергамент , който е измит със стария текст ( палимпсест ) , е използвана с началото на пруско синьо на XVIII век , смесване на различни правопис и несигурно време на ръкописен текст (следи верига , изтривания ) за 6000 думи - около хиляда грешки в Стария Bohemian език ( изрични копия от руски и немски, неправилно изписване , използване на думи автентични паметници в грешни стойности) , действителните анахронизми и т.н. При производството на ръкописи с висока степен на вероятност също участва Linda Joseph , която бързо Разбулената фалшив ( " Song под Вишеград " ) се използва в текста. През 1899 г. дори е имало версия , че в Kraledvorskoy ръкопис напусна Ханка автор Марк - криптирана латински надпис « Ханка fecit » ( Ханка направих ) , но това не бе потвърдено .

Ханке притежава друга фалшификация - " открита" им през 1827 Czech гланцове в средновековен латински речник Mater Verborum ( една от техните цели е да се засили достоверността и Kraledvorskoy Zelenogorsk ръкописа ) . Предвид там имена славянски божества и имена на планети от половин век (преди излагане през 1877 г. ) , бяха сред източниците на славянската митология и в много не- научни писания за езичеството връзки към тях сега . Може би най- " злонамерен " фалшификация Ханка - историята на победата на Щернберг под Ярослав Оломоуц над монголите през 1242 г. ( една от песните Kraledvorskoy ръкописа ) . Тази митична битка броди от едно историческо съчинение в други ръкописи и след експозицията , тя дори стигнахме до третото издание на НОТ . "

И какво, ако фалшив XV . падна в ръцете на историците, след пет години , както и събитията, описани в аналите на търси автентично , те наистина не знам ? Можете да вярвате или не вярвате. Ако съдържанието на документа е достатъчно голям, историци , те , разбира се , да признае , че надежден източник . И ако не е доволен - да установи, художествено литературно произведение , в алегоричен начин разказва за събитията , които всъщност са еволюирали така и така .

Но такава ситуация възниква, когато историци искат , но не могат да разберат съдържанието на документа. Някои се заблуждават , честно казано , е много по-трудно , когато се приема за варвари като Miller Schlozer и други подобни. Те не се притеснява да казуистична интерпретации на древни летописи , те са унищожени , те не пишат книги по история , те фалшифицират им . И древната фалшив, толкова по-трудно е да се изложи . Но , по мое мнение, вие може да изложи на всякаква фалшификация , защото идеално изфабрикувани документи и перфектно се побере в реално историята е просто невъзможно.

Моята фамилия е вероятно знае, че някои читатели във връзка с така наречената фалшифицирането излагане на тайните протоколи на пакта Молотов - Рибентроп (вж. A. Kungurov " Тайните протоколи , или които фалшифицирани Молотов- Рибентроп ". М. : . Алгоритъм , 2009 ) . В тази връзка , аз се срещна с проф. Бернд Bonvitchem , директор на Германския исторически институт в Москва. Говорейки за добре познат на картата на дяла от Полша със списък на Сталин. След като изслуша моите аргументи в полза на това, което е фалшива тази карта , и дори да знае толкова, колкото четири напълно различен образ от нея , професор усмихна снизходително : " Човек никога не знае какво ходи на маргинални интернет сайтове . В Германия , тази карта е публикувана в реномирани списания , и никой от неговата автентичност не е под въпрос ... "

Пет минути по-късно , Herr Bonvitch вече ми показа един от тези качествени вестници , които са с добро качество е възпроизведена каза карта - петият от познатите варианти на мен днес . Качество на печат е толкова добро, че да можете лесно да се види : Карта извършва при ... Polish. Е, кажи ми в ръцете : той Рибентроп излетя от Берлин до Москва от полско -картата, или Сталин , специално го задържа при тази съветски и германски дипломати , които не знаят полски език , по-объркана през новата граница ? Станете трябва да карта на Полша или всяка друга част на планетата , тя ще бъде незабавно освободен от топографските отдел на Генералния щаб на Червената армия Military .

Въпросът е защо историци, Saw акцент върху тази карта не забелязват такива крещящо странност ?

Oddities по него все още е много, но полските място имената само на видно място , като още едно фалшиво . Въпреки че , каква полза историци излагайте нелепи занаяти собствените си колеги? Днес ви победи глупава малка книга на проф. N , а утре този професор ще стол на Академичния съвет , има за цел да даде оценка на дисертацията си . При сертификация, този отмъстителен професор N, на академичната си кариера ще бъде предадена . Всички " учени " историци , свързани помежду си с взаимна отговорност неразделни. Ето защо, дебати и дискусии по биологичен чужди тази " научна среда" , независимо от факта , че самите историци често по-приятелски , отколкото паяци в буркан .

Всичко в историческата наука и фалшифицирани извратен ? Не, не всички събития, които представляват интерес за фалшификаторите . Вземете, например , битката при Бородино . Различават се само при тълкуването на резултатите от нея . French основателно вярваме, че Наполеон печели в битката за Москва ( както го наричат ​​) брилянтно победа, местните историци казват, сдържано , че , да речем, самият Наполеон не мисля, че битката е спечелена , докато армията враг не е счупен , а защото руската Бородино е победен . Кажи, бе реми в полза на руски език.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701465
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031