Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2014 20:15 - Самозабравили се брюкселски чиновници заплашват България заради бежанците http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
1



Самозабравили се брюкселски чиновници заплашват България заради бежанците
image
Общество.нет
 
 
 
 

Удобната боксова круша България и този път се използва от брюкселските чиновници, за да имитират дейност и да покажат, че са значими. Този път, обаче, работата е много сериозна. Натискат ни не за електрически крушки, а да не спираме приема на нелегални емигранти от Азия и Африка през българо-турската граница. Това е ключов въпрос за бъдещето – демографско, религиозно, икономическо, социално – на България.

Българското правителство е получило на 15 януари писмо, подписано от еврокомисарката Сесилия Малмстрьом, с което ни заплашват, че ще предприемат мерки срещу България заради недопускане на лица да търсят закрила на територията на България, заради условията за настаняване и забавяне на регистрациите по Евродак. Брюксел ни заплашва още с активиране на член 33 от Дъблинския регламент. Това означава мониторингов механизъм спрямо държави-членки, чиято система за убежище е подложена на силен натиск, има сериозен проблем във функционирането й и така се застрашава прилагането на регламента от Дъблин (казано на човешки език – който е влязъл нелегално на територията на ЕС, остава в първата страна на проникване, където го регистрират с пръстови отпечатъци, за да може винаги да се връща ако отиде другаде в Европа). Всичко това става ясно, две седмици след получването на писмото, от изявление на вътрешния министър Цветлин Йовчев пред депутати от вътрешната комисия.

Имам известни подозрения за намеса на български политици по отношение на писмо от ЕК за бежанците„, коментира днес вицепремиерът Цветлин Йовчев. Той явно визираше бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който с мерките, които взе и не взе за охрана на границата, и лъжите, които 3 години изричаше, че границата ни е най-добре охранявата в Европа,  е най-отговорен за стоварилия се върху България проблем. Не по-малка вина носят и сегашните управляващи заради забавените мерки, а ако се огънат пред чиновническия натиск ще са още по-отговорни.

Европейските страни (Германия, Франция, Австрия, Великобритания) си слагат квоти и приемат само по няколкостотин бежанци (австрийците само 500 християни), отказват да приемат повече, но спокойно оставят разбеснелите се еврочиновници (включително Кристалина Георгиева, която иска да ни оправя демографското положение с бежанци) да се опитват да наводнят България с нелегални емигранти от Азия и Африка и да я превърнат в гето между Европа и Азия. Камерън и Орбан вече им показаха вратата!

Общество.нет




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698341
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031