Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2014 21:04 - НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ Автор: bosia
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1463 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 04.02.2014 21:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ  

БЪЛГАРИЯ Е В ТЕЖЪК КОЛАПС

 

Вече с просто око се вижда, че така повече не може да продължава. В колапс изпаднаха политическите партии, икономиката, администрацията, съдебната система, християнството, морала. Това е ясен признак, че системата повече не може да работи. Тя е изчерпана напълно.

Тази система беше заложена в средата на осемдесетте от ЦК на БКП и бе изпълнена от ЦК на БКП и някои групи от ДС. Изнесени бяха милиарди долари, документация и други активи. Задвижено беше възстановяването на „старите партии” и набелязано създаване на нови. Проведе се „Кръгла маса и се изработи конституция, които тласнаха страната в тази посока, където се намираме сега. Проведена беше политика на тотално ограбване на българските граждани чрез външни заеми, банкови фалити, приватизация, земеразделяне, заменки и др. форми на грабеж от една шепа политици, администратори и бандитски групировки. Младите хора с интелектуален капацитет и предприемчивост бяха съзнателно изгонени от страната, за да не объркат сценария на мафията. Възможностите им да участват в изборите беше жестоко редуцирана.

Така бе създадена мафията, която вече има пълната власт.

У нас в момента всички власти са овладени от една малка група олигарси и картели. Администрацията, законодателната, съдебната, президентската и медийни власти са самодостатъчни и не обслужват интересите на страната и българските граждани. Не е ясно формулиран нито един проблем и затова не е и решен. Така се натрупаха толкова тежки нерешени проблеми, че гръбнакът на обществото пука и е пред строшаване. Казуистиката е в основата на законотворчеството, изпълнението на закона юристпруденцията. Реалният човек не съществува. Той е превърнат в обект на грабеж и машинка за гласуване. След напускането на младите, на практика една възрастова група от пенсионери решават бъдещето на страната, в това число и на младите.

България няма стратегия, няма програми, няма институти за обучение на администратори, политици и организатори. Това води до кампанийност и работа на парче, което е в изключителна изгода на много малко хора. Скандалите и политическото дърлене са ежедневие. Демагогията, политическите интриги и манипулации-също.

Мога да анализирам още много неща, които се случват съзнателно и систематично и са изцяло във вреда на българските граждани. Българинът си остана дебелокож, егоистичен и апатичен. Как можете да приемете, че НС има 80 % неодобрение, но на улицата няма и 2%. Това означава, че българинът е инфантилен и чака да дойде младият юнак и да спаси България от сегашната стоглава ламя. Този тип мислене го има в народните приказки, на които могат да вярват само деца до 10-12 годишна възраст. Българинът се ражда инфантил, живее като инфантил и накрая умира като инфантил. В това отношение усилено му помагат семейството, образователната система и донякъде църквата. Казвам донякъде, защото се съмнявам, че църквата ни е жива.

България се топи и агонизира с много бързи темпове. В същото време липсва каквато и да е програма и институция, която да се заеме бързо и ефективно решаване на този проблем. Елитите не желаят да говорят и действат в тази посока. Достатъчно е да се разгледа структурата на изпълнителната, законодателната, съдебната и президентската власти, за да се види, че там не само не се работи, но не се и мисли по този изключително важен и първостепенен проблем. Следват тежки проблеми с правосъдието, селското стопанство, малкия и среден бизнес, законодателство, което да засили самоорганизирането на браншова и териториална основа и създаването на кредитни кооперации и взаимоспомагателни каси. По време на криза тези неща са задължителни, но не и у нас. Само Закон за кредитните кооперации може да превъзпита банките и да ги направи от заложни къщи в банкови институции.

Какво да се прави от тук-нататък?

Има само един нормален път за решаване на всички натрупани досега проблеми. Той е незабавно свикване на Кръгла маса, която да постави всички тези въпроси и да ги реши. Парламентът трябва да бъде задължен да ги гласува без промяна и да им придаде легитимност, а правителството да се преструктурира така, че да бъде оптимално по брой на администрацията, по ефективност и да обслужва интересите на гражданите, а не да ги управлява. Сега имаме около 144 хил. държавни щата при население под 7 млн. жители. Холандия има 48 хил. човека в администрацията при близо 17 млн. души население. Това в съотношение означава, че ние имаме 6-8 пъти повече чиновници, а резултатите са нулеви.

За националната сигурност също трябва да се помисли. Ние сме страната с най-много полиция на глава от населението-611 полицаи на 100 хил. души население. Разкриваемостта на престъпленията, обаче, е най-ниска в Европа-реално около 9%. Полицейските сводки чрез врътки и укриване завишават четворно процентите, но истината е че разкриваемостта е под 10 %. В същото време армията ни е неподвижна и истинско огнище на корупция. Представете си само. При реално около 25 хил. войници и команден състав ние имаме 50!!! генерали! Това означава, че ние сме единствената държава в света, която може да назначи на всички свои батальони за командири не майори и подполковници, а живи генерали!!! ВМФ може да бъде унищожен за минути. Във въздуха от 90 бойни самолета могат да се вдигнат не повече от 12, а от 30 бойни хеликоптера-2!

Представяте ли си?

Най-голямата бойна единица у нас е БЛРС. Той е два пъти по-многоброен от армията и полицията взети заедно и отлично въоръжен и оборудван, но нито МО, нито МВР правят някакви опити да подпишат договор за публично частно партньорство, въпреки, че такъв закон има гласуван и влязъл в сила.

Всички тези неща съм писал многократно и съм настоявал да се започне решаването на тези проблеми. Писал съм до институции-министерства, президентство, НС, прокуратура. Не само няма резултат, но няма и отговор на писмата ми. И това е най-показателно и най-страшно.

Защото ако не започне веднага Кръгла маса, ще се случи това, което стана в арабските страни и Украйна. Но никой не може да предвиди какъв резултат ще се получи и какви ще са крайните форми на противопоставяне.

гЛАСЪТ ТИ Е "гЛАС В пУСТИНЯ!" Така е рекъл някой,така народът ни вече го е приел и така ще бъде! НИЕ С НЕГО,НАРОДЪТ,КОЙТО МАЙ ВЕЧЕ ОТДАВНА НЕ Е НАРОД, А.. Н.М.



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
04.02.2014 21:32
Българинът - дебелокож, егоистичен, апатичен, инфантилен... Общо взето - верни определения...
цитирай
2. nikikm - Марине,
04.02.2014 22:36
има и друга страна!ГОСПОД ЗНАЕ,КОГА ЩЕ Я ПОКАЖЕ! До тогава ,ние с народа!
цитирай
3. apostapostoloff - България е една доста добре
07.02.2014 03:51
уредена и спокойна страна, в която знаещите и можещите живеят вече много добре. България всъщност НИКОГА не е била по- добре. Хората имат сериозни имоти и пари в банките, магазините пращят от стоки, които са евтини и добри. Кръчмите, ресторантите и кафенетата са препълнени. Стотици хиляди българи летуват зад граница. Българите ядат, пият и си гледат кефа.

Само неудачниците и некадърните простаци подсмърчат отстрани и не спират да вият на умряло. Е да, ама кучето си лае, а керванът си върви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19836506
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930