Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2014 18:27 - Светлин Русев: МАЯ МАНОЛОВА Е ФАШИЗОИДНА КУЧКА! http://1kam1.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
1



Светлин Русев: МАЯ МАНОЛОВА Е ФАШИЗОИДНА КУЧКА!
image     Мая Манолова  

•    Цяла България скочи срещу проекта за нов Наказателен кодекс. Според този недомислен и много скандален проект, половината население трябва да влезе за 4 години в затвора, ако притежава например, шкаф или скрин от баба си, старо семейно бижу със сантиментална стойност, или някоя монета, чиято стойност не е повече от 10 лева – но се води за културна ценност.

 


Художникът Светлин Русев поиска среща с Мая Манолова, на която да присъства и проф. Валери Стефанов, председател на Съюза на колекционерите.
"Не виждам защо трябва да се срещам със Светлин Русев и всички други, които вдигнаха скандал около тези промени, защото няма нищо конкретно прието", поясни Манолова.
След този груб отказ от страна на зам.-председателката на Народното събрание, очевидно обиденият Светлин Русев нарече Мая Манолова невъзпитана, а самата нея – фашизоидна кучка, след като е предложила да се приеме, по точните му думи, „фашизоиден и кретенски закон”.
Проектът предизвика скандал сред хората на изкуството в България.
Според него, всеки българин, който има предмети с над 50-годишна давност трябва да ги регистрира и комисия да определи дали представляват културна ценност.
Ако не го стори, го грози 4 г. затвор.
В тези предмети влизат и бабината стара ютия, например, скринът, плат със шевици, както и накити, с които са се гласили нашите предци.
"Истериите около проекта за нов Наказателен кодекс са абсолютни раздувки. Той тепърва ще се обсъжда и ще се види какво ще бъде включено, как ще бъде изработено и какви ще са последствията", каза пред ПИК заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.
"Не виждам за какво трябва да се срещам със Светлин Русев и всички други, които вдигнаха скандал около тези промени, защото няма нищо конкретно прието", поясни Манолова.
Проектът предизвика скандал сред хората на изкуството в България.
Според него, всеки българин, който има предмети с над 50-годишна давност трябва да ги регистрира и комисия да определи дали представляват културна ценност.
Ако не го стори, го грози 4 г. затвор.
В тези предмети влизат и бабините тафти например, както и накити, с които са се гласили нашите предци.
Светлин Русев определи закона като опит за репресия не само за частните колекционери, но и за обикновените хора.
Той заяви:
„За разлика от Мая Манолова, аз много по-отдавна познавам кухнята на тази партия БСП – и изобщо не съм сигурен каква манджа искат да ни сготвят”.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852064
Постинги: 45071
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930