Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2014 18:15 - Кой назначи Олигархски?by zartov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 819 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой назначи Олигархски?

image Карикатура: Иван Кутузов

Култовият въпрос „Кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС?” е неправилен. Въпросът е „Кой назначи Пламен Орешарски за Министър председател?” А още по-точното питане е защо Олигархски не е в затвора?

През 2006 г. Софийска Градска прокуратура образува преписка за престъпления в особено големи размери. През 2007 г. младши прокурор Стефан Милев отказва да образува дело. Каква неизненада! Следователите, работещи по случая изпращат материалите на Главния прокурор Борис Велчев. И сега внимавайте, следва класика от българското кривосъдие. Господин „вечното нямане на доказателства за корупция по високите етажи на властта” – Борката Велчев отнася случая до Софийска Апелативна прокуратура. Тя разпорежда да се образува досъдебно производство. Но то отново се връща в ръцете на същия послушен прокурор – Стефан Милев, който вече веднъж е отказал да види очевадното. Естествено Милев го вдига на трупчета.

Този фокус е един от любимите на родните кривосъдници, когато трябва да се опази високопоставен престъпник. Същата картинка е и в случая с блудника (17.01.2012 г. дело 4540/11), прикрит като почетен консул на Русия в Бургас – Тонко Фотев, само че там послушната прокурорка е Милтиядова.

И така. Олигархски е бил разследван. Ако няма съдебно решение за прекратяване, може все още да е, защото само съд може да сложи крайната точка. Нищо, че родните прокурори се правят на незнаещи. Гилотината виси. Ето защо е назначен за Министър председател – удобен е.

В доклад на KPMG за усвояване на парите по програмите на ЕС са отчетени 14 случая на престъпления. За тях е отговорен финансовият министър в правителството на Станишев – Пламен Орешарски. Шефът на пътния фонд Веселин Георгиев раздава 164 млн. лева на брат си. Аферата е известна, като „Батко и братко” и се случва под надзора на „развалячът на седенки”. Олигархски обича да го хвалят, че е стиснат. Не дава пари за учители, лекари, пенсионери… Не дава ли? Сигурно точно така са си казали едни негови приятели и са решили да го изпробват. Оказало се, че 102 млн. лева могат да му се откъснат от сърцето. Такава обществена поръчка е получила фирма „Инфрастрой 2001”. Я да видим към кого се е размекнал Олигархски? Чрез фирмите „Латис”, „Пътни строежи” и „Мострой” съдружник е Васил Божков. Дотук никаква изненада. Хазартната връзка между двамата дори не се крие. Има обаче и още съдружници.

Чрез фирмата „Сити асет мениджмънт” – Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като братя Галеви. Христофорос Аманатидис – Таки, международен наркотрафикант. Известният като знакова мутра Феодор Феодоров – Федята от Перник. За тези юнаци пари има, а учителите ще ги размотаваме. Изразът „размотаваме” е точен и е от устата на „скръндзата” Олигархски. Моткането се осигурява с преговори, кръгли маси, дебати, дискусии и прочие алабализми…

Това е вършил финансовият министър преди, това прави и сега Министър председателят. С едната ръка размотава протестиращи и разваля седенки, с другата ръка раздава милиони и милиарди на приятели – майстор е и в двете. Раздава нашите пари, уверено ги подарява. Олигархски знае – няма кой да го накаже. Прокурорите и съдиите в България са от същата държавна организирана престъпна група (ДОПГ). Олигарси, политици и магистрати. Това е шайката, откраднала България. Те са виновни за 25-годишния геноцид. Заради тях над два милиона български пенсионери гладуват и умират от студ и унижение. Такива, като Олигархски, Станишев… и другите изроди от ДОПГ „самоубиват” българските родители, неможещи да нахранят децата си. В България вече няма тайни. Знаем кой, кого и защо е назначил. Василев, Минев, Златев, Божков, Борисов, Станишев, Костов, Велчев,..….

Въпросът е кой може да ги накаже? Страхуват ли се изобщо от някого всесилните господари?

О, Боже! Ослепях. Отговорът ми извади очите. Страхуват се от размотаваните. Страхуват се, та чак се тресат, от жертвите си, от унизените, но недоубити български граждани. Ами ако наведените глави се вдигнат и то обединени?

 

Ивайло Зартов, 03 февруари 2014 г.





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810479
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930