Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2014 20:49 - Нови привилегии за сексуалните малцинства Автор: freeoldmen
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1780 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Нови привилегии за сексуалните малцинства

image

Европейският парламент прие доклада "Луначек" пряко волята на гражданите
Въпреки активните граждански действия и 
масови протести в редица европейски столици, Европейският парламент (ЕП) прие вчера доклада озаглавен "Пътна карта на ЕС за борба с хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност" с близо 2/3 от гласовете (394 "за" на 176 "против" и 72 "въздържал се"). 

image

С гласуването на 
този доклад  ЕП възлага на Европейската комисия, държавите-членки и агенциите на ЕС да "работят съвместно върху цялостна многогодишна политика за защита на основните права на ЛГБТИ хора", в областта на заетостта, образованието, здравеопазването, стоките и услугите, свободно движение и равни права на еднополови двойки сключили легален съюз в друга страна членка, свободата на словото, регистрирането на престъпления от омраза, предоставянето на убежище, както и външните отношения спрямо ЛГБТИ лица.
 image

  Всяка страна ще трябва да реши до каква степен да приеме подобно законодателство. Няма да е лесно, предвид и непрекъснато увеличаващото се финансиране от ЕС на организациите и агенциите, които работят за приемането на този вид политика. 

image
 
За първи път Европейският парламент среща подобна реакция на граждани от цяла Европа. Про-семейното движение и мобилизация на граждани в подкрепа на брака непрекъснато расте. Общо над един милион граждани са се включили с конкретни действия срещу приемането на този доклад (в петиции, писма, протести, обаждания). Само за броени дни над 210 000 души от цяла Европа подписаха петиция с искане за отхвърлянето на "Луначек".  

Членове и служители в ЕП са потвърдили, че са получили стотици сигнали срещу доклада и едва няколко в негова подкрепа. По всичко изглежда, че депутатите в ЕП са гласували пряко волята на гражданите, които са ги избрали.

image
 
Десет български евродепутати представляващи различни партии - основно от БСП и ДПС, но също 1 независим,  1 от Сините и 1 от ГЕРБ, са подкрепили доклада "Луначек", 4-ма са се въздържали, 3-ма не са гласували. Само един е гласувал срещу доклада.  
 

източник: Асоциация Общество и Ценности
 

 По-долу е таблицата от гласуването на българските членове на ЕП: гласувалите в "зелено" са в подкрепа на доклада "Луначек", в "жълто"- въздържали се, в "червено" - срещу доклада; трима не са гласували:
 
image
 
 


Още един щрих от лъжливата игра, наречена "демокрация".
Някой може ли да ми обясни на каква база гласува българският ЧЕП /Член на Европейският Парламент/?
Как разбраха каква е нагласата на българина по този и други въпроси?
Дали твърдото ядро на БСП, с чиито гласове са изпратени "червените" депутати, са съгласни с препоръките на доклада "Луначек", за да гласуват те анблок "йес"?
Дали правоверните мюсюлмани, изпратили чеповете от ДПС, знаят за какво иде реч?
 И изобщо, някой знае ли какви ги вършат 
"нашите" представители?




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19859211
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930