Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2014 19:53 - Именията на евромайданци by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1541 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Именията на евромайданци

imageВладенията на украинските опозиционери и на неотдавна освободената от затвора Юлия Тимошенко впечатляват. Любопитно е защо сега промайдановските журналисти и някои блогъри предпочитат да наздъртат в резиденцията на Янукович, но да не гледат към лидерите на десните екстремисти в Украйна? Защо никой не поиска до момента да покаже фотографиите на хамбургското имение на Виталий Кличко (което ,на всичкото отгоре, не е посочено в декларацията за доходите му)? Та имението на Кличко може да впечатли всеки – то демонстрира истински вкус към разкоша, достоен за бъдещ президент на Украйна.

Да започнем по ред на номерата. Голямото семейство на Юлия Тимошенко няма проблем с парите, както неправилно се твърди на „майдановската революция“. Както изяснихме, още през 2008 г. сестрата на Юлия Тимошенко Татяна Шарапова се е преместила да живее в имение, разположено в централната част на Днепропетровск, в съседство с легендарното място, известно в града като „дома на Тимошенко“.

imageИмението на Тимошенко на улица Барвинковска е построено още в средата на 1990-те, в разгара на бизнеса на ЕЭСУ. Имението е построено срещу райизпълкома в Бабушкинския район – който някога е оглавяван от свекъра на Юлия Тимошенко Генадий Афанасиевич. Но, казват, Тимошенко не успяла пълноценно да живее тук – тя провеждала по-голяма част от времето си в Киев, защото в края на 1996 г. е избрана за депутат.

Над сградата се издига асаньор.

По думите на очевидци, вътре в дома на Тимошенко има асансьор, а стените са украсени с гоблени с рядка красота. По време на гоненията се появи информация, че имението на Тимошенко е продадено. Какво се е случило в действителност – не е известно. Днес в този дом живее майката на Тимошенко със сетра си – Антонина Уляхина.

imageНо, освен майката на екс-премиера-министър Юлия, в този район живее друга близка на Тимошенко. Неотдавна, в навечерието на Нова година, дъщерята на Татяна Уляхина Шарапова – т.е. браговчедка на Тимошенко – се е настанила в съседно имение. Сградата изглежда абсолютно нова, и, както ни се струва, по размерите си дори превъзхожда дома на майката на Тимошенко. Именията на майката на Тимошенко и на Татяна Шарапова граничат едно с друго и са свързани с вътрешен двор.

Двете имения заемат целия квартал между улиците Барвенковска и Телман. Понастоящем между първото и второто имение вече се издига….трето. То е разположено на територия между двете имения.

imageЗа последните две и половина години семейството на Тимошенко е станало собственик на три имения.

През 2005 г. в дома се пренася дъщерята на Юлия Тимошенко (неотдавна Евгения напомни за себе си, защото реши да отпразнува рожденния си ден в най-скъпите хотели в Рим, тъкмо в разгара на кървавите събития на Майдан).

image

 

 

 

 

 

 

 

image

imageimage

 

 

 

 

 

Имението има пристанище за кораби и плаж.

imageПрез 2013 г. журналисти от „Кореспондент.нет“ успяват да посетят опозиционни
те лидери Арсений Яценюк и Виталий Кличко.

Домът на Арсений Яценюк в село Новие Петровци – двуетажна сграда: жилищна площ – 160 кв.м., заедно с прилежащите части – 298 кв.м. До основната сграда е разположена сграда за охраната, басейн, градина. В градината са посадени дървета – сливи, ябълки, праскови, монтирана е детска площадка. В средата на имението има дървено декоративно мостче, в ъгъла – дом за гости от 114 кв.м. Може да се каже, че всичко е достатъчно скромно, но Арсений Яценюк го очаква голямо бъдеще, както видяхме от прихванатата „изповед“ на Виктория Нюланд от Държавния департамент на САЩ.

imageИ все пак, има една малка подробност, извънградската вила на Яценюк не се различава от типичните местни строежи – от скъпите имения. В декларацията на Яценюк е посочено, че площта на вилата му е равна на 300 кв.м. От снимките е видно, че в двора има детска площадка, фонтан, сграда за охрана, басейн и още две съоръжения, едно от които прилича на сауна.

image

 

 

 

 

 

 

imageСега да погледнем владенията на Виталий Кличко. Той живее в центъра на Киев на ул. Богдан Хмелницкий – в стариннна 6-етажна сграда в класически стил, построена през 1991 г. На първия етаж е съхранена декоративна резба от дърво, напомняща царските времена. Сградата има 3 етажа, шест жилищни стаи, четири бани и тоалетни. Общата площ е 225 кв.м. Голяма част от сградата е заета от двете гостни. Над едната от тях е построена библиотека с прозрачен под от закалено стъкло. На горното ниво се намира кабинетът на стопанина, а най-отдолу – три спални.

В декларацията си Кличко е посочил тази сграда (с площ 225 кв.м.) В действителност Кличко има не само този имот.

Основната резиденция на Кличко се намира в Хамбург в един от най-престижните райони – Отмаршен, в близост до Парк Ениш. Имението на семейството изглежда повече от престожно в сравнение с домовете на местните бюргери. Четириетажната сграда с кула и голяма мансарда в задния двор е оцветена в бяло. В двора – закрит гараж за два автомобила. Информационна агенция Banker.ua твърди, че домът принадлежи на Кличко, но е бил укрит от властите, не присъства в подадените вече декларации за доходите. Ако вярваме на официалните данни, освен дома си в Киев Виталий и Наталия Кличко не притежават никакво друго недвижимо имущество.
image
А сега да се запознаем с реалната недвижимост на бъдещия кандидат за президент на Украйна Кличко в град Киев.
Дом Номер 105 по пр-т Бажана, дом 24/1
Дом номер 25 в дом Номер 8 на улица Декабристи в Киев. Площ: 116.4 кв.м. (обединени са два имота)
Дом Номер 23 на улица Димитров, 9А Площ около 120 кв.м.
Дом Номер 7 на булевард Украинки, 21
Дом Номер 19 и 20 в дом Номер 30/10 на ул. Хмелницкий, площ 1259.1 кв.м. Дом Номер 25 (обща площ 191.1 кв.м.) е била подарена на дъщерята Руслана Кухаренко.

 

 

 

 

imageЛюбител на натруфени строежи е и представителят на Националната банка Пьотр Порошенко. Грандиозната вила се намира в „евроселото“ Козин около Киев. Размерите са не по-малко от 1-2 хектара. Огромен дворец в класически стил, напомня Белия дом. Картината се допълна от по-малка сграда, която се намира на около 20 м. от основната сграда. На територията на имението има нещо, което напомня сграда за гости, две беседки около вода и колонада…

Как да не се зарадва украинкият народ, който тези дни разгледа резиденцията на Янукович в Межигорие. Но екскурзии до именията до евромайданските имоти, подобна на проведената вече такава до Межигорие, незнайно защо никой от новата власт не обещава.

imageimageimageimage

Rate this:



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706094
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031