Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2014 16:23 - Браво Недялко! Или как (пре)открих PIG и българщината Автор: kakvonovo
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1611 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Браво Недялко! Или как (пре)открих PIG и българщината  

Би Ти Ви и Нова ругаят българи заради сирийци. А кой ще защити хората от село Розово? Докога ще ги обиждат от екрана като "мутри" и "фашисти"?

| 29.04.2014

Автор: Недялко Недялков


Втори ден поред Би Ти Ви и Нова телевизия ругаят българи заради сирийци.

И никой не защитава хората от село Розово, които не пожелаха бежанци при себе си. Водещи и гости в двете национални електронни медии се надговаряха в епитетите към сънародниците си - "тълпа", "битови фашисти", "озверели мутри", "срам"... Един професор от Нов български университет дори съвсем сериозно обясни, че за скандала бил виновен "кретенизмът на Путин", който обладал българите.

Задъхана репортерка от Би Ти Ви преследваше по селския мегдан притеснена възрастна женица с подкосяващ краката въпрос: "И вие ли се включихте в тълпата, кой ви накара да протестирате, не ви ли е неудобно?"

Жителите на Розово гледат Би Ти Ви и Нова телевизия. Гледат и близките им (за разлика от сирийските бежанци). Как ли са се почувствали тези хора, как ли са преживели обидите, приравняването им със скотове и примитиви? Смеят ли да се покажат от къщите си, след като въртят лицата им по двайсет пъти на ден с етикета "селски мутри"?

Българските телевизии ридаят за съдбата на сирийските бежанци. А кой ще защити българския народ от националните му телевизии? Да ругаем своите, за да адвокатстваме абстрактно на чуждите, проява на висш космополитизъм и европейщина ли е?

Историческата вина на хората в Розово е, че са заявили свободно на улицата гражданската си воля - "не искаме бежанци при нас. Страхуваме се от тях. Боим се за децата и домовете си."

Това прави ли ги непременно недобри, нехристияни, лоши хора? Това фашизъм ли е или нормален човешки инстинкт? Нима повечето от нас не биха се страхували, ако живееха в Розово? Или в което и да е българско село или малък градец, откъснати от света и цивилизацията, без полиция, без нормално функционираща държавна власт, която да ги пази?

"Прозападно - цивилизационна" или не, логиката на тези хора е следната: малко ли ни грабят и бият циганите, че да ни грабят и бият бежанците? Да, сигурно в това се крият недопустими етнически предразсъдъци, атавистичен страх, религиозна ненавист, преплетена със суеверия, рефлекс към турското поробителство, параноичен скепсис към другостта, бабаитски келешлък, каквото и да е...

Но - това сме ние. Професорите от Нов български университет и скъпоплатените от американски фондации протестъри от жълтите павета няма как с един замах да изменят кода на народопсихологията ни.Толерантност едва ли се възпитава с телевизионни проповеди, които миришат на корист.

В болшинството си нашият народ обича Русия и не обича гейове, турци, цигани, мюсюлмани, араби... Непрестанното говорене "анти-Путин" и "анти-Русия" има контрапродуктивен ефект за говорещите. Какво да правим сега - да сменим народа ли? Или като не можем да го сменим, да го ругаем по телевизията? Това са наши баби и дядовци, майки и бащи, братя и сестри, с нашите страхове, с нашите любови, с нашите омрази, с нашата кръв.

Хайде да помислим и за тях, да им подсигурим нормален бит, нормална работа, нормална прехрана, нормално здравеопазване, достойни пенсии, а после да поискаме да бъдат толерантни. Лесно е да си толерантен, когато си сит...





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. dimat - За кой ли път пиша,ЧЕ ВИНАТА СИ Е ИЗЦЯЛО НАША!
30.04.2014 16:57
На целокупния български етнос!На никой друг!

Всички тези изроди и изчадия,които са се нахвърлили стръвно и го ръфат ,мачкат и унижават,независимо "български",или чужди са оставени свобоно да се гаврят с нас,ЗАЩОТО НЕ СЕ ВДИГНАХМЕ И НЕ ПРЕМАХНАХМЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ УРОДЛИВА СИСТЕМА,КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ,ОТГОРЕ,НАДОЛУ.

Крайно време е,да проумеем това ,за да се обединим и се надигнем да спасим и себе си и страната си.Иначе,край.Ей така продажната класа,заедно с купените клакьори от "националните" медии и разни отровени общества,ще ни мачка,удрят,докато си изчезнем тихо,в несвяст.Няма какво да се заблуждаваме .Това е краят,който ни е определен от юдеоционистката мафия.Това ни готвят и нейните слуги.Не трябва да си въобразяваме,че ще ни се размине...тази стара българска мечта вече е удавена.Може да е оцеляла през турското робство,но сега няма да оцелее.
цитирай
2. nikikm - Май
30.04.2014 22:29
с писане само,няма да стане!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19811541
Постинги: 44989
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930