Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2014 20:03 - Изкуствената финансова криза – План Б за пълзящ държавен преврат Автор: bogolubie
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2014 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изкуствената финансова криза – План Б за пълзящ държавен преврат  

http://www.vestnikataka.bg/2014/06/изкуствената-финансова-криза-план-б/

29 юни 2014, неделя
 | публикувано от Магдалена Ташева Изкуствената финансова криза –
План Б за пълзящ държавен преврат


 Христина ХРИСТОВА

С публичните си изяви по темата за изкуствено създадената банкова криза, Бойко Борисов доказа, че е в ход План Б за пълзящ държавен преврат. Тази теза, изказана от Валентин Хаджийски, вече става явна за всеки непредубеден страничен наблюдател. След като миналогодишната лятна цветна революция не сполучи и стана ясно, че българският народ не се поддаде на натиска отвън за масови протести, които да върнат олигархичната върхушка на ГЕРБ във властта, в момента тече следващият етап на сценария – чрез масова паника да се предизвика финансова дестабилизация в страната, за да се постигне пълен срив в доверието към финансовите институции и в тази мътна вода Бойко да се завърне на бял кон като спасител на нацията. И забележете – с мощната „подкрепа” на Международния валутен фонд и нов заем от 5-6 милиарда лева. Иначе до вчера Бойко тръбеше как заемите на Орешарски ни заробвали още и още. Но в името на докопването до властта, което е характерно за него, курсът отново беше обърнат на 180 градуса.

Настървението, с което премиерът-пожарникар убеждава от национален ефир, че държавата е в ситуация на финансово фиаско, не само не отговаря на истината, но е грубо и безотговорно заиграване с националната сигурност и суверенитет. Борисов много бързо забрави, че беше свален от масовите февруарски протести и че му беше даден категоричен червен картон за четиригодишното досъсипване на България. С вчерашните си изказвания, според които той е единствената алтернатива както за служебен, така и за редовен премиер, лъсна неконтролируемата му абстиненция за власт. Нетърпението и настървението, с които той разпалва на словесно ниво умишлените спекулации за банкова и финансова криза, говорят за патологично и напълно неовладяемо фиксиране в премиерския пост с цената на всичко. В случая – с цената на предизвикана финансова катастрофа.

Лъсна и задкулисното съглашение с ДПС в този нов сценарий. С услужливото съгласие на ГЕРБ и БСП беше решено да се предложи датата 5 октомври за нови избори. Курбан Байрама, който уж случайно съвпада с тази дата, е лигитимният и невинен повод за масовото автобусно включване на турските изселници в гласуването. България отново беше продадена на турския интерес. За капак на целия задкулисен план, който вече стана явен, Бареков се включи неканен в консултациите заизборите като най-млад и обещаващ специалист по платения цигански вот. С две думи – ДПС отново ще бъде победителят на предстоящите избори, а ГЕРБ и Цензурата на Бареков нямат нищо против да играят заедно с етническата партия, защото за всички е ясно, че парламентарно мнозинство няма да има нито един от тях. БСП се присламчи в това цинично съглашение, за да спаси каквото може от своето разпадащо се стогодишно тяло.

 

И докато тече пълна мобилизация за подсигуряване на гласовете на турските изселници и циганите, българското население се реди пред банковите клонове, за да спасява спестяванията си. Доверието във финансовите институции е в криза, това допълнително усложнява политическата криза и срива вярата на нацията в способността й да посочи алтернатива на своето бъдеще. Което е и главната цел на активното мероприятие, разиграващо се пред очите ни от няколко дни с помощта на услужливите медии.

ДАНС и Прокуратурата са пас. Това е изключително нелогично. Опитите на БНБ да противостои на безумния сценарий все още не са подкрепени категорично и недвусмислено от всички държавни институции.

Защо?

На този въпрос си отговорете сами.

По-добре е да си отговорим сега, отколкото на 5 октомври вечерта, когато Бойко и неговите задкулисни режисьори ще обяват триумфалното си завръщане на полуразрушената политическа арена.

Тогава отговорът на всички въпроси ще бъде един.

Партия Атака отказа да бъде част от задкулисното споразумение на казионните играчи, което днес продължава при президента Плевнелиев.

Защото единствено от всички нас, във функцията ни на активно мислещо и действащо гражданско общество, зависи дали ще допуснем осъществяването на поредния циничен сценарий.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707240
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031