Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2014 19:00 - "Скритата ръка", която пишеше история, и продължава... /Автор: zahariada Автор: fascindoo
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1213 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Скритата ръка", която пишеше история, и продължава... /Автор: zahariada


Скритата ръка, която пишеше историята

 

В тази статия ще намерите портрети на много известни и силни мъже. Те са живели в различни епохи и са вършели техните велики дела в различни области. Те са с напълно различни съдби. А какво свързва всички тези хора? Всеки от тях, позирайки за параден портрет ... крие едната си ръка под сако, палто,, жилетки и др. Ще кажете, това е случайно? Но ние в такова съвпадение не вярваме. Ето защо, смея да представи друга версия. Ще се опитаме да докажем, че този жест (наречен "скритата ръка") е нещо като таен знак, чиито корени могат да се намерят в масонството.

image

 

 

Снимка: Сталин и Вашингтон: полярни идеологии, еднакви жестове

Причините за такова твърдение са най-малко две:

1. Присъединяване на голяма част от тези представители на елита на света към братството на "Свободните зидари" - това е исторически факт,  има и писмени доказателства.

2. Жестът, който ние се съгласихме да наричаме "скритата ръка" в масонските ритуали, е свързан със специално, много важно значение. Например, по време на церемонията за въвеждане в степен на Кралскта Арка, където новопосветения изрича думите: ". Това е част от това, което аз признавам, в което аз вярвам и върху това ще бъдат насочени всичките ми усилия"

Степен в Кралската арка

The Royal Arch се счита за продължаване и завършване на основната 3-степен на масонството. Нейните членове се наричат ​​не само братя, а и другари, за да получат достъп до най-големите масонски тайни. Така, например, като "тайното име на Бога."

Алегории за започването на церемония се основава на текст от Стария завет, сюжета връщането от вавилонски плен в Ерусалим на трима от най-опитните зидари. По време на церемонията, на посветения се казва една тайна дума и жест, които трябва да му позволят да премине през символичните "завеси".

По-долу е показан жеста, който се изисква за преминаване през втората "завеса" (посочването на което ние намираме в посланието към евреите 9 3. "За втората завеса от скинията, която се нарича" Светая Светих ").

image


 

 

Снимка: Марк Мастърс втората завеса

Според изследователят на масонството Малкълм Дънкан, при този майстор се изричат следните думи: "За да достигнете до този етап, вие трябва да бъдете перфектни майстори, но вие не можете да продължавате напред без моите думи. Ето ги и тях: Сим, Яфет и Адонирам, и моя знак (криене на ръката си в пазвата).

Този жест е символично представяне на знака, който бе даден на Моисей от Самия Бог:

"Господ му рече още: Сложете ръката в пазвата си. И той си тури ръката в пазвата, и яизвади, и ето ръката му беше побеляла от проказата, като сняг.

Казва още: Поставете обратно ръката си в пазвата си. И той си тури ръката в пазухата, и я извади от пазвата си, и ето, че бе станала пак като тялото му. " (Изход 4.6,7)

В тези Библейски текстове сърцето ("пазвата") е символ на самия човек, ръката му - на неговите дела. Следователно, този сюжет може да се тълкува по следния начин: човек е това, което той прави.

Може би тук се крие причината за популярността на този жест "скритата ръка" сред известните масони. Този знак дава възможност на членовете на тайното Братство да се разпознават. В допълнение, невидимата ръка зад плата, може да е намек за тайни, затворени за непосветени лица, което е естеството на масонството.

image

 

 

Наполеон Бонапарт

Наполеон Бонапарт - човекът, който вдигна ръка да завладее целия свят, и почти постигне целта си. През 1798 г. той е бил посветен в масонската ложа на Филаделфия. Масоните са били неговите братя, Люсиен, Луи и Жером,  пет от шестимата членове на императорския военен съвет, шест от деветте високопоставени служители и 22 от 30-те маршали на Франция.

В едно проучване на изследователя на масонството Й. Д. Tackett са намерени тези думи:

"Странно е, че доказателства за членство на Наполеон Велики в братството на масоните, все още не е изследван в детайли. Като се има предвид важната роля на Наполеон в европейската политика на своето време, в същото време, когато на континента масонството е формирало своя ред от хаоса, че не може да се каже, че Наполеон е могъл да окаже съществено влияние върху развитието на масонството.

И още един цитат от есето на Taketa "Наполеон I и масонството":

"Има безспорни доказателства, че Наполеон е бил добре запознат със същността, целите и организацията на масонството, които одобрявал и прилагал идеите на масоните до самия си край."

Има данни, също така, че Наполеон е редовно прибягвал до помощта на мистични сили. През 1813 г., след разгрома на френската армия в Лайпциг, един пруски офицер открил Kunstkammer, Книгата на съдбата и Oracle, принадлежащи лично на Наполеон. Този оракул някога е бил открит в египетските потребения по време на Френската военна експедиция през 1801. Наполен е наредил да се направи превод, а след това често е прибягвал до "съветите" на тази книга. Както се казва, "служи като стимул за най-рисковите и най-успешните си действия.

image

Карл Маркс

image

 

 


Човекът, който планира да замени монархията със социалистическа, а след това и с комунистическа република. Някои масони се опитвали да се дистанцират, от него, други твърдят, че той е носител на 32-та степен на Великата ложа.

Джордж Вашингтон

image

 

 

Джордж Вашингтон, един от бащите-основатели на Съединените Щати, смятан за «най-могъщия масон на Америка».

Волфганг Амадеус Моцарт

image

 

 


Един от най-плодотворните и влиятелни автори в историята на музиката. Бил е открит на 14-ти декември 1784 г, а от 1785 г. вече е произведен в степен "майстор-масон.

Моцарт е бил убеден, страстен масон. Произведенията му буквално са пропити с нагласи, идеи и символи на Братството на масоните. Най-ярко се проявява в операта "Вълшебната флейта" (1791). В историята се преплитат в масовите сцени, буквално се възпроизвеждат масонски ритуали, които е лесно да се намерят връзки със символите третиращи живота, смъртта, мисли и действия, характерни за философията на масонине за триединството (трите феи, трите момчета, трима гении и др.)

Освен това, за да стане майстор-масон, Моцарт, за кратко време е създал много важни произведения, предназначени специално за масонските церемонии и тържества (като придружаване на погребални процесии, встъпването на нови членове в ложата и др.)

Соломон Ротшилд

image

 

 

Симон Боливар

Соломон Ротшилд - основател на виенския клон на прочутата династия на Ротшилд. Това семейство, най-мощното на земята, до голяма степен се повлияват от политиката на Германия, Франция, Италия и Австрия. Фамилията Ротшилд е играла ключова роля за появата на ционизма и създаването на държавата Израел. Те се смятат за едно от тринадесетте "Големи династии на Илюминатите."

Симон Боливар

image

 

 


Генерал. Най-влиятелният и известен от ръководителите на войните за испанските колонии в Америка. Национален герой на Венецуела. Ръкоположен в Ордена на Freemasons в град Кадис (Испания), в шотландски градуси в Париж и е посветен в рицарство в Commanderies на Ордена на тамплиерите във Франция. Основател и майстор на Ложата  "Защитник на добродетелта» 1 (Венецуела) и ложата "Ред и свобода " 2 (Перу).

Йосиф Сталин

image

 

 


Терора на Сталин води до смъртта на милиони хора в СССР. На фотографиите му често можете да видите един и същи жест "скритата ръка". Можем ли да го разглеждаме като знак за принадлежност към окултното братство? Няма повече или по-малко сериозни доказателства в подкрепа на тази версия. Може би защото за диктатори като Сталин, те знаят как да се справят с изтичане на информация.

image

 


Снимка: След като през 1940 г., един млад мъж е бил застрелян, хората на Сталин го отстраняват от тази снимка.

В заключение:

Всички тези хора, запечатани в портретите със "скритата ръка" са имали огромно влияние, но принадлежността към масоните, за повечето от тях, отдавна са доказани.

Те могат да имат различни гледни точки и да са от различни политически партии (комунизъма срещу капитализъм), но основната философия, вяра и крайната цел е била една ". Епохата на Разума и Просвещението."

Както Конфуций казва: "Светът се управлява от знаци и символи, а не от думи и закони." Думите и политическите убеждения на тези хора, в крайна сметка, ще бъдат изказани или забравени, а портретите ще останат за векове.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698675
Постинги: 44658
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031