Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 20:09 - Врътки by zartov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 569 Коментари: 0 Гласове:
0



Врътки

by
zartov 

image
Карикатура: Светлин Стефанов

Българската банкова система е стабилна. Няма причини за тревоги. Българската банкова система е стабилна…Стабилна е, стабилна, стабилна… Продъниха ми ушите. Добре де, разбрах! Нестабилни са само някои частни финансови пирамиди, които кой знае защо се наричат банки, иначе самата система си е ОК. Прокурори, полицаи, ДАНС и централните банкери ни плашат със затвор, ако разпространяваме информация, която би могла да навреди на банките. Ха-ха-ха! Само че пак става въпрос за тези 4-5 лавки, собственост на български олигарси.

Какво всъщност представляват многострадалните Корпоративна и Първа инвестиционна хранилки? Първата е собственост на Цветан Василев, втората – на Цеко Минев. И двете служат главно за обогатяване на собствениците им, роднинско-приятелски кръг от фирми и продажните български политици от всички правителства, без значение кой от коя партия е. Ах, да не забравя и корумпираните магистрати, осигуряващи безнаказаност. След като едни напълняват явно, други изпосталяват. Откъде се взимат милиардите, които след преразпределяне потъват в бездънните джобове на членовете на ДОПГ (държавна организирана престъпна група)?

От балъците – българските данъкоплатци. Няколко са начините за ограбване. Тъй наречените банки плащат тлъст подкуп на управляващите или направо си ги назначават. След това бюджетните средства се прехвърлят в специалната банка. Задължават се общини и държавни предприятия да държат там парите си на депозити при срамно ниски лихви или по разплащателни сметки. Задължават ги и с оборотните средства – плащанията да преминават през частната лавка. От друга страна с държавните пари, тоест с нашите, се кредитират структуроопределящи държавни предприятия. Веднъж набълбукани, полека- лека те стават собственост на кредитодателя – частен банкер. След това следва източване, разпродажба на парче и в резултат тарикатът е милиардер, а баламурниците, дето не ги е грижа за нищо – още по-бедни. С особена сладост се раздават тлъсти кредити от частните банки на свои свързани лица, фирми на роднини, подставени фигури и прочие артисти. Тези кредити са обезпечени само на хартия. Ясно е предварително, че няма да се връщат. Периодически се обявяват за лоши кредити и след време се отписват, като несъбираеми. Всъщност парите са останали в кръга около собствениците на банките. Вкусно е и рефинансирането от БНБ. Огромни суми при фантастично ниски лихви.

Разбира се, вместо да се преследват престъпниците – участници в тези схеми, родните кривосъдници ще преследват всеки, дръзнал да разкаже за тях. Нормално. За това им се плаща с част от откраднатото.

И сега внимание: Двете банки КТБ и ПИБ щели да бъдат спасявани от Държавата. В превод това означава, че още милиарди ще се вземат от балъците – данъкоплатци и ще се налеят в зажаднелите гърла Василевско – Миневски. Най-гнусното е, че поредният грабеж се представя като че се прави, за да се спасят вложителите – гражданите. Пълна глупост. Върховна наглост. Депозитите до 196 000 лв. – 100 000 евро са гарантирани. Ясно е, че обикновените, редовите вложители нямат нужда от спасяване. Но лъжците – бандити като Олигархски, Искров и компания не спират да бъдат загрижени за бедните. Умиляващо гнусно.

Има и други видове врътки, с които ни работят, но и тези стигат. Какво всъщност трябва да се направи? Ясно е какво – да се отнеме властта от ДОПГ. Да се накажат шайките от олигарси, проституиращи политици и бандитите в тоги. Да се върне награбеното през последните 25 години обратно на балъците – данъкоплатци. На тия, дето нищо не ги интересува и все чакат някой друг да ги спаси от геноцида. Как ви се струва тази врътка? Да им я врътнем, а? Да вземем ние да ги „спасим” паразитите.

 

Ивайло Зартов, 01 юли 2014 г.




Тагове:   врътки,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703818
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031