Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2014 20:08 - Кметът на Токио разкри страшна тайна и това може да промени света By: Zahariada
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кметът на Токио разкри страшна тайна и това може да промени света   Кметът на Токио разкри страшна тайна и това може да промени света

8 септември,

image

Йети Масудзое. © Фото: РИА Новости / Евгени Самарин

Кметът на Токио Йети Масудзое по време на посещението си в сибирския град Томск заяви пред журналисти, че Япония е приела антируските санкции под натиска на САЩ.

Иска ни се да вярваме, че чиновникът няма да бъде лишен заради това от поста си и че думите му ще посеят в съзнанието на японците зърното на съмнението: доколко е правдива картината в света, която рисуват японските и изобщо западните медии.

Да се ​​говори истината в демократична Япония не е безопасно. През 2009 г. Юкио Хатояма, след като стана премиер, открито призна като недостатък зависимостта на японската външна политика от Вашингтон и призова този недостатък да бъде поправен. В резултат той остана на поста премиер по-малко от година и беше принуден да го напусне не на последно място заради внезапно проявилата се несговорчивост на САЩ по въпроса за пренасянето на базата Футема от Окинава.

Японците негодуват, че Русия била окупирала Крим? Но, както призна господин Масудзое, “историята на този полуостров не е позната на японците, у нас малко се знае защо Русия има особен интерес по този въпрос. Бих искал руската страна повече да обяснява позицията си на световната общественост “. Позицията е проста: не може да се говори за окупация на територия, която в продължение на столетия е принадлежала на Русия. Освен това през последните 23 години народът на тази територия само и мечтаеше отново да влезе в състава на Русия. Това и стана. По волята на народа в Крим.

Японците се възмущават, че Русия или сама била воювала срещу Украйна, или била снабдявала с оръжие опълченците в Донбас? Но дори американците признават, че нямат никакви доказателства за това. Срещу украинската армия и отрядите от наемници, изпратени фактически от незаконното правителство в Киев, се сражава населението на Югоизтока, което не признава тази власт. Да, на тях им помагат доброволци от Русия – бивши лекари, включително и спецчасти. Но и на страната на нацисткото правителство на Украйна се сражават професионални наемници от САЩ, Полша, Швеция.

И дори сега, когато Владимир Путин предложи реален план за примирие на конфликтуващите страни, който може да доведе до прекратяване на гражданската война, Западът говори за необходимостта от въвеждане на нови антируски санкции.

Украинската криза е само повод за Вашингтон да нанесе икономически удар по Русия и ЕС, които имаха нелош шанс да обединят икономическите си пространства от Лисабон до Владивосток и да станат мощен конкурент на САЩ. За да скрият тази истина, върху Русия беше прехвърлена отговорността за кървавия хаос, който се възцари в югоизточната част на Украйна след незаконния държавен преврат в страната.

Възможно е скоро да бъдат посочени истинските виновници за украинската трагедия. Надежда за това дава и смелата постъпка на кмета на Токио Йети Масудзое, който стана първият от японските високопоставени чиновници, осмелил се да каже истината.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703105
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031