Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2014 21:13 - Катрин Нахбауър: Канада постъпи много интелигентно по отношение на имиграцията http://obshtestvo.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Катрин Нахбауър: Канада постъпи много интелигентно по отношение на имиграцията  

imageЕС се разви като бюрократично централизирано чудовище, което се занимава с детайлите, като например максималната мощност на прахосмукачката.

Катрин Нахбауър е родена през 1979 г. в Грац, Австрия. Завършва университета в Грац със специалност право, английски и френски език. Живяла е в Канада. В момента е председател на парламентарната група на Тим Щронах, която е 5-та политическа сила в Австрия.

Какво би променила вашата партия в Австрия?
Моето политическо послание към гражданите е: трудът и трудовите постижения трябва да се заплащат. Трябва да се прави разлика между работещ и неработещ. Икономиката трябва да се засили, да се намалят данъците. Имаме твърде много политици, приемаме прекалено много закони, за което са нужни прекалено много служители в държавната администрация.

В Австрия не може да се диша от толкова държавна администрация. Данъчното тегло е огромно, 45 %. На първо място искаме да намалим данъците за хора с ниски доходи, за да имат повече пари за харчене. По този начин цялата икономика би добила сила. Държавата взима твърде много, при което част от парите изчезват. Разбира се, че ни е необходима социална държава, но тези пари могат да се употребяват много по-добре. Противници сме на повишаването на данъците и политиката на все по-голямо преразпределение.

Какво мислите за Европейския съюз и неговото развитие?
Много ни притеснява френския проектозакон за осигуряване на безработните, който да е един за целия Европейски съюз. Това би означавало нетните вносители в бюджета на ЕС, каквито са Австрия и Германия, да плащат на безработните в Гърция, Испания и на други места. Не го приемаме, защото ограничава нашия суверенитет, нашия бюджет. Обединена Европа има много качества, но същевременно се разви като бюрократично централизирано чудовище, което се занимава с детайлите, като например максималната мощност на прахосмукачката. Освен това, ЕС е прекалено ориентирана към преразпределение. Не съм за преразпределението и изравняването, а за конкуренция и разнообразие.

Интеграцията на все повечето емигранти в голям въпрос. Какво бихте направили?
През изминалите десетилетия имиграционната политика на Австрия беше напълно сбъркана. Дълго време работих в Канада, която постъпи много интелигентно по отношение на емиграцията. Тя има система за оценяване на потенциални емигранти и наистина внимава да взима хора, които наистина са й необходими. В Канада се заселват най-добрите хора, докато при нас случаят не е такъв. Не ни трябват неквалифицирани кадри.

Когато става въпрос за хора, които вече са тук, очевидно е, че ни трябва по-добра интеграция, за някои. В последно време сме свидетели на засилването на екстремизма, конкретно джихадизма. Тук не бива да сме ни най-малко толерантни. Партии, които досега смятаха, че трябва да сме отворени за всички, сега с учудване гледат засилването на антисемитизма и други форми на омраза.

Интервю на Милан Илич (в.Курир)





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19796630
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930