Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2014 19:24 - Никога в трезорите на ФЕД не е имало толкова малко злато през 21 в. – Но къде е украинския златен резерв?https://alterinformation.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове:
0



Никога в трезорите на ФЕД не е имало толкова малко злато през 21 в. – Но къде е украинския златен резерв?

След като Холандия стана поредната държава, която започна да репатрира златото си от американския федерален резерв в Ню Йорк станахме свидетели на най-голямото изтегляне на злато от Федералния резерв от 10 години насам

image

Съюзниците на САЩ очевидно нямат доверие и след Централните банки на Германия, Франция и Италия, които заявиха, че ще репатрират постепенно големи количества от златото си, съхраняващо се във ФЕД и Холандия поднесе същата лоша новина за Вашингтон и започна да репатрира своите резерви от САЩ.

Така станахме свидетели на най-голямото изтегляне на злато от американския федерален резерв от 2001 г. насам. Общото количество, което само до момента е изтеглено от САЩ вече е зашеметяващите 119 тона.

По-рано днес ФЕД съобщиха, че общото количество злато, което е било репатрирано само през Ноември се оценява на $ 8.184 млрд.долара.

В тонове това означава, че само през месец Ноември чуждестранното злато, което е било репатрирано е било 47.1 тона, свеждайки чуждестранното злато (earmarked gold), съхранявано във ФЕД до едва 6,029 тона: Най-голямото месечно изтичане на злато от началото на новото хилядолетие. Това е и най-малкото количество злато, което някога се е намирало във федералния резерв на САЩ, намиращ се в Ню Йорк през 21 век.

image

Но данните от Ноември не включват 122 тона злато, което ЦБ на Холандия обяви, че вече е върнато „у дома“…

Това повдига въпросът: Кой ще е следващия, който ще обяви, че тайно е изтеглил (репатрирал) своето злато от САЩ? Чий ред е, може би на Австрия или Белгия, или Холандия ще обяви, че е изтеглила обратно дори повече. А може би ще се окаже, че Германия, която поиска над 300 тона от своето злато да ѝ бъде върнато ще обяви, че репатрацията вече е започнала и всички „логистични проблеми“, които САЩ изтъкват, за да протакат връщането на германското злато са преодоляни? Нека не забравяме, че заради тези извинения през 2013 година Германия получи обратно смешните 5 тона злато обратно. Германия е твърде решена да си върне златото и даде да се разбере, че „дипломатични усложнения“ няма да успеят да застанат между нея и златото ѝ.

Само месец преди преврата в Украйна украинския златен резерв беше 39.6 тона. Толкова остави Виктор Янукович в трезорите на Централната Банка. След няколко месеца Централната Банка обяви, че златото е „изчезнало“ и в трезорите има едва 1% от украинския златен резерв…

image

Една държава обаче със сигурност няма да си потърси златото и това е Украйна. Украинския златен резерв беше изтеглен тайно, в САЩ. В началото на месец март необозначен транспортен самолет кацна на летище „Бориспол“ и на него в неясна посока отлетя целия златен резерв на ЦБ на Украйна. Малко по-късно, през същия месец, ЦБ на Украйна призна, че няма почти никакво злато в трезорите. Главата на украинската централна банка призна, че в трезорите има само 1% от целия златен резерв на държавата. И къде е отишло украинското злато? Едва ли във вражеска Русия, с оглед на това, че след преврата срещу Янукович на власт дойдоха американски марионетки. По-важното е, че по времето на „антиевропееца“ и „про-руски“ президент Виктор Янукович златните резерви на Украйна се повишаваха спорадично. Виктор Янукович увеличи до 2013 г. украинския златен резерв до над 39 тона злато. Явно Украйна ще плати твърде висока цена за несъществуващата перспектива от „европейско бъдеще“ – в момент, когато държави като Германия си искат златото обратно изведнъж 39-те тона злато на Украйна отлитат от Киев и се насочват към Федералния резерв, за да запълнят огромната „дупка“. За капак – от обещания кредит от $17 млрд. от МВФ Украйна получи, и то на два транша, едва $4.6 млрд. и върна наведнъж взетия кредит от МВФ по времето на Тимошенко на стойност $11 млрд. Сега МВФ обяви, че са „подходили твърде оптимистично“ към Украйна и занапред ще се дават подобни малки траншове в момент, когато Украйна е на милиметри от официалния фалит. Ясно е, че Запада не искаше да „освобождава“ или „спасява“ Украйна, а да я ошушка и да получи сериозна геополитическа победа над Русия.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701260
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031