Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2015 19:17 - Желю УМРЯ ANONYMOUS BULGARIA /
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1390 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Желю УМРЯ  

Хората, които не им беше трудно и през онези години на започването на прехода да видят повече от създадената за масите от овчелюдието реалност, се досетиха, какво представляваше този т.нар. „преход“.

image

След избухването на демокрацията правителството на Андрей Луканов „покани“ екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят „Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм“. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти (сред тях и „командира“ на всичко що е дясно-синеещо в България – ромът Синята Джука)

Този проект е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ бяха предопределени много от бъдещите процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага стопанското, културното и духовното ликвидиране на страната ни. От самото начало поставените управници-пионки (като Желю) са знаели за много от нещата, които последваха в България – приватизация, точене на ресурси, създаване на евтина работна ръка и т.н. Всички знаем, какво е в момента в България! От там тръгва вливането на долари за създаването на стотици, дори хиляди мозъчните тръстове (think tanks), които в продължение на над 20 г. направляват всички политически партии в изпълнението на програмите на колонизаторите англосаксонци.

Да, България е колония. Отворете си очите. Справка:

Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава.[1] Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. Колониите нямат независимо интернационално представителство и се управляват от малка прослойка, представители на колониализиралата територията държава. Повече тук!

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

Да, тези „бояджийски изцепки“ да заклеймяват разни индивиди всичко що не било на дясно, че било комунист – може да си го …. директно отзад.

Желю Желев беше пионка в ръцете на новите господари на държавата ни, която се подкара по стъпките на неолибералния англосаксонски обществен, икономически, социален и „демократичен модел“ на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве. Това отдалечи България от високо развития социален модел на страните от континентална Европа – равнопоставеност в обществото и социално обединение на човешките маси.

Обаче българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците и няма техните финансови възможности, които са трупали с насилствено крадене на ресурсите на други държави по света. „Поздравления“, България влиза също в това число.

Тази система на управление прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в други страни в Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, нямащ нищо общо спрямо „зрялата възраст“ на социалния модел на развитите държави в Европа.

След приключването на президентския му мандат на Желю през януари 1997 г. той основава Фондация „Д-р Желю Желев“, чиято цел е възпитание на младежта в „демократичен дух“.

Цитирали сме различни източници като mediapool.bg, epochtimes-bg.com и други борци срещу комунизма и там, за каквото по-точно се борят и т.н.




Тагове:   желю умрЯ,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702622
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031