Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2015 20:30 - Нагъл, по-нагъл, либерал http://obshtestvo.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1331 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нагъл, по-нагъл, либерал

image

Дебатите около дълга продължават. Най-интересната позиция е на т.нар. либерални анализатори (малко НПО, малко университетски преподаватели, малко анализатори). Интересна е, защото се оказа най-безпринципна.

Как не ги беше срам да излизат по медиите и да защитават това, което дълги години отричаха? Имат ли срам хора, които громяха нагоре и надолу, че заемите са лява политика. Кълняха се, че единствено приватизацията и орязването на разходите са верният реформаторски политически подход. Без свян и срам, арогантно по либералному се върнаха оттам, откъдето дойдоха – от левичарското си минало. Това са хора без ценности, идеали и национални ангажименти. Със сигурност вече е ясно, че нямат последователна позиция.

Жонглират с цифрите, дефицита и бюджета, както дявола с евангелието. С мазните си усмивки и благи думи обясняват как заемът е супер изгоден – може и да е 16 млрд. лева, но лихвата ще е ниска. Въпреки че условията по заема ще се разберат по-късно, включително и предвидената изгодна лихва в размер до 10 %. Да не стане, че пътят към ада е постлан с добри намерения.

Санирането е безумно наливане на държавни пари във фирми-подизпълнители, които нито имат капацитет, нито хора да го изпълнят. Това е класическа севернокорейска политика, а либералите „гузно“ мълчат. Един милиард на вятъра. Това са либералите.

Изриха земята да защитават нелегалните емигранти от Азия и Африка и да саботират оградата по границата. За бежанците от Украйна не казаха нито дума. Няма поръчка там. Либерална хранилка е по определени теми.

Интересува ги само конюнктурата и софрата – било тя тодор-живковска, бойковска, американска, съветска или както вече упорито се говори се облизвали за китайската. Водещото при либералите е геополитическият слугинаж. Жизненоважното условие за тях е да са в играта, да са част от схемата, най-малко на комисионните. Не е важно кой управлява, важното е да стане наш (въртяха се около Костов, Царя, Станишев, Доган…)

Не очаквайте разкаяние от либерал, той даже и да ви подпали къщата ще каже, че за това са виновни другите, защото не са го послушали. Той винаги е прав, даже и когато греши (каква комунистическа ирония). По-добър барометър и мерило от либералните хамелеони няма. Жална ни майка с такъв публичен елит.

Екип на Общество.нет

26 февруари 2015

Общество.нет (цитирането на изданието и активните линкове са задължителни)




Тагове:   нагъл,   либерал,   по-нагъл,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697137
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031