Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2015 21:11 - Истинският виновник за демографския срив http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1492 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Истинският виновник за демографския срив

image

 
 
 

Веднага след 89 -та година България започна да губи народа си. Масовата емиграция, при това без да сме влезли в Е.С. лиши страната от младите  хора, както и от специалисти които сега са доказват и подобряват расата на запад. Всички останали в страната постоянно страдат от ефекта от това, като вече след толкова много години, народа започна да осъзнава истинската причина за това. Нямаше да се налага млади хора да се махат от страната си, нямаше бабите да виждат внучетата си само по скайп или снимки направени с телефона. Нямаше останалите в България да смятат че са късметлии ако имат работа със заплащане от 1200 лева, ако българският работодател беше поне малко мислещ.

image

        Вече не е тайна че бизнеса в България е основно в ръцете на бивши управляващи от преди 1989-та, както и или на наследниците им. Предвид падането на управлявания от тях строй, по икономически причини, става ясно че те не могат да се грижат за пари и за хора. Дори и да могат, явно не искат. Липсата на елементарната способност да се предвидят последствията, алчността и късогледството на работодател;и и политици, предизвикаха едно от най-големите обезкървявания на страната. Нацията загуби повече от три милиона българи, повечето от които са млади емигранти, тръгнали да търсят щастието си извън страната.

         Има една причина която задължително определя посоката на движение на прeселващите се Българи и това е изключително ниското заплащане на труда. Българският народ цени труда, и знае ползите от него, дори и да не е добре заплатен. В същото време обаче това не е народ от глупаци, въпреки наличието на доста такива. Колкото и много да обичат Ленин , Сталин  наследниците им, повечето българи няма начин да не оценят липсата на всякаква способност и желание  за справяне със ситуацията. Българският работодател просто отказва да признае че трябва да се повишава заплащането във всички сфери, като отначало това трябва да стане с поне 50 % ръст. Късогледството на фирмените собственици и шефове стига до там че дори а склонни да излъжат и в медиите, само и само да платят колко се може по-малко. изказванията на г-н Божидар Данев, председател на БСК, през годините говорят доста изобщо за интелекта на такива личности. Ако се съди по тях, явно българските работници са мързеливи и неквалиифицирани, а българските държавни служители вземат твърде много. Само дато всеки българин, заминал за западна Европа, се реализира доста по-добре отколкото би могъл в България. Вече стотици хиляди български деца растат извън страната и дори не знаят майчиния си език. Няма как разумен човек, който живее в България и има приятели или дори само познати в чужбина, да не стигне до извода че е въпрос на оцеляване да замине и той.

        На фона на бедстващи и намаляващи Български граждани, постоянно затъващи в дългове, е показателно мнението на г-н Божидар Данев по въпрос зададен от журналист на в. Труд:

"- Според социалния министър Ивайло Калфин икономиката ще се съживи с повишаване на доходите. Правителството вдигна минималната заплата. Това няма ли да помогне?

image- Това е заблуда. Причините за инфлацията са основно външни. Те са глобални - в срутването на цената на петрола, а оттам и на горивата, в драстичното намаление на цените на зърнените култури. Причина са и санкциите към Русия, които доведоха до навлизането у нас на огромни обеми субсидирани стоки от ЕС. Положението не може да се лекува с вдигане на заплати. Доказателство за това е, че независимо от дефлацията вътрешните обороти и потреблението растат. България през последните 7 години има най-големия темп на покачване на доходите в ЕС. В същото време икономиката ни почти стагнира с годишен ръст от 1-1,5%. За мен България е на ръба на макрофинансова криза, която може да се реши единствено чрез дългови инструменти. За съжаление политическият елит няма стратегическо виждане как да реши този проблем"

Всеки който има елементарни познания по икономика, ще стигне до извода че човека от снимката говори невероятни глупости. Наистина ли е глупав или просто иска да съсипе страната, всеки може да прецени сам за себе си. /iconomicabg.blogspot.com.au/





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702519
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031