Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2015 20:59 - За расизма и циганите ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1213 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За расизма и циганите

Темата за расизма и циганите битува в общественото пространство със същия успех, както и дискусията за гей парадите – тоест основната и цел е да създава изкуствено напрежение. Сега обаче няма да се занимаваме с произхода на циганите (въпреки, че и това е доста интересна тема, тъй като те произлизат от същите племена, от които и евреите). Тук ще наблегнем основно на причината, поради която циганите, ромите или както там искате ги наречете са толкова мразени не само в нашата държава.

image

Какво провокира омразата срещу техния „живот“ и поведение?

За огромна изненада на БХК и останалите им защитници не е нито цветът на кожата им, нито вродената им миризма, а чисто и просто категоричният им отказ да се приобщят към нормите и законите, на която и да е държава. И тук като че ли не само политиците имат вина, тъй като дори и в една цивилизована Европа, която постоянно ни се дава за пример, държавата не може да се справи с тях.

Проблемът с циганите в България обаче вече излиза тотално извън контрол. Защо?

Първо нека започнем с тяхната много специфична престъпност, отличаваща се с брутална агресия и хладнокръвно безочие – убиване чрез заколение с брадва, резачка, изнасилване, разчленяване и т.н е само част от циганската изобретателност. И тук дори не става въпрос за повода на убийството – 5, 10 или 20лв, тук става дума за една много целенасочена омраза към населението, което не е със смугъл цвят на кожата и отличаващ се аромат. И българи, и турци страдат от циганските набези, но нито една политическа партия или неправителствена организация не застава зад правата на тези потърпевши.

Нещото, което провокира написването на този материал, обаче е друго, а именно – репортажът на иначе толкова любеща мангалите Ромолюба, опс грешка – Миролюба Бенатова.

Във въпросният репортаж журналистката от еврейски произход най-любезно отива в циганската махала, опитвайки се да снима и да покаже живота на циганските майки (в повечето случаи малолетни). Какво обаче се получи – Бенатова не само не бе допусната да снима, не само че бе посрещната с едно видимо животинско поведение, ами и като за капак малките циганета щяха да се изпотрепят пред камерите, докато крещяха едно връз друго и сега много внимателно запомнете тези думи: „БЪЛГАРИТЕ НА САПУН! БЪЛГАРИТЕ НА КАЙМА!“. Ха, сега! Кой е расистът тук?

Отдавна битува в обществото ни схващането, че истинските расисти са именно мангасаряните, но какво ще се случи, когато в ефира на една национална медия невръстни циганета изпищят тези иначе толкова „толерантни“ думи?

Къде сте, правозащитници на заплати от БХК, ОО и цялата свита от НПО-та? Как ще реагирате сега? Или и този път пак не-мангалите ще са виновни, защото…ами просто защото не са мангали?? На въпроса на Бенатова защо раждат, циганките отговарят, че друго не можели да правят. Така е – защо да работят, като просто може да си изсират (без извинение) дечурлигата, а после да вземат помощи за тях и да нападат и обвиняват всеки един социален работник, отказал въпросните помощи. Разбира се, впоследствие същият този социален работник ще бъде уволнен – както и става.

Как ще реагира държавата, когато в национален ефир се показват подобни гледки и се изричат подобни реплики? Да ви цитираме ли Конституцията и основните положение в нея относно расистките изказвания..защото тези законови актове имат сила за ВСИЧКИ, без значение от етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация и т.н.

Или някои са по-равни от други – очевидно. Драги господа грантаджии, политически подлоги и не на последно място – ДРАГИ ЦИГАНИ, в заключение можем да ви кажем само едно – стягайте си четирибуквията и започвайте да работите (да, тази препоръка не важи само за циганите), защото много скоро положението наистина ще излезе извън контрол и тогава някои заровени идеи на един човек с мустаци (нека не споменаваме името му) ще се възродят отново, при това на територията на цяла Европа..просто защото все още има мислещи хора, на които някак си им писна да ви търпят безобразията!

С поздрав: „расисткaта“ част от българския народ





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707564
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031