Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2015 19:39 - Българската мафия осигурява паспорти за „Ислямска държава” http://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1043 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2015 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българската мафия осигурява паспорти за „Ислямска държава”
Българската мафия осигурява паспорти за „Ислямска държава”
  image image        

„Бившите служби на Източния блок имат все още връзки в Близкия Изток и осигуряват прикритие и фалшиви паспорти на терористи от „Ислямска държава”, с които те да се инфилтрират в Европа”, пише германският „Ди велт“, като се позовава на думите на Лоренц Бергер, агент под прикритие на тайните служби.

По думите на Бергер, един от неговите „сподвижници” Радван е имал истински български паспорт, с който имал намерение да пътува от Дар ес Салам до скандинавска страна, а след това с него влязъл в Германия.

„Паспортът е съвсем истински, само че истинският му собственик е починал. И на снимката наистина имаше малко сходство с Радван”, казва Бергер. Докато е чакал паспорта си, той, заедно с други бойци, е бил в България, в „безопасна къща”, под закрилата на съюзници на „Ислямска държава”.

„Може би вече е в Германия”, предполага бившият агент. Многобройни индикации сочат, че Радван превежда систематично нелегално арабски бойци към Европа. „Очевидно е, че те са създали мрежи. И е сигурно, че искат война”, обяснява Бергер. Това може да изглежда нелогично на пръв поглед. В Сирия и Ирак, терористичната милиция е под огромен натиск и е загубила най-малко 25 на сто от нейната територия. Но основният принцип на тяхната война е: колкото повече врагове, толкова по-добре.

„Такива спящи клетки вече съществуват в Европа,“ казва Йоанис Михалетос от гръцкия Институт за международни изследвания и анализ на сигурността. Според него, само въпрос на време е да се повторят кръвопролитни атаки като тези срещу „Шарли Ебдо” в Париж или ислямистката терористична атака през февруари в Копенхаген.

Гръцките власти разкриха няколко ислямистки мрежи в рамките на миналата година и конфискува голямо количество оръжия и боеприпаси. Според анализатора, Гърция очевидно е един от основните входове за Европа на терористите. „Тук те разполагат с перфектното прикрите – бежанците. 200 000 сирийски бежанци досега са стигнали до Европа, а сред тях се смесват многобройни членове на ИД”, убеден е Михалетос, чиято родина е убежище за хора от разкъсваната от война страна.

Терористите, въпреки, че до момента няма твърди доказателства за това, ползват и други маршрути през Средиземно море към Европа.  Трите основни маршрута са: от Сирия над Босфора до Гърция. Вторият маршрут минава през хаотичните мини страните от бивша Югославия.

Агенциите по сигурността докато предупреждават, че бойци на ИД може да се смесват и с десетките хиляди имигранти, които превеждат от Либия през Средиземно море до Италия. След като бежанците получат политическо убежище, те са свободни да се движат и работят в Германия. Всичко, което е нужно на терористите, за да се „включат” в този процес, е сирийски паспорт. Той гарантира на практика автоматично убежище.

Можете да го закупите по всяко време на черния пазар за 1 200 евро, включително и лична карта. Документът е оригинален. Измамата, че си бежанец изглежда е идеалният трик и Гърция е много подходяща за целта. Но случаят с България е още по-опасен за Европа, пише авторът Алфред Хакенсбергер. Преминавайки през България, те попадат в приемен център, без идентичност и улеснено пътуване в целия Съюз. Български паспорти са лесни за получаване не само от Радван, за който говори Лоренц Бергер.

България, като най-бедната страна в Европа, е много благоприятна за нелегални дейности. Държавата има „сериозен проблем“ с корупцията на най-високите нива на управление, както отбеляза в доклада си тази година Европейската комисия. В допълнение, българската мафия е сериозен фактор на международно ниво. Тя има добри отношения с престъпни групировки в Русия, Сърбия, както и Италия. Наркотици, оръжия, проституция и трафик на хора са тяхната специалност.

„Българската мафия получава проходите от осигуряването на паспорти за ИД. Те печелят между 20 000 и 30 хиляди евро за документи за пътуване „, казва Бергер. Мрежите се разпростират към Африка, Магреба, Танзания и Кения. Престъпните организации си сътрудничат в продължение на почти две десетилетия с ислямистите.

Защо Танзания? Защото в Африка могат да се подготвят мисии в Европа много по-спокойно. Освен това, е далеч по-малко подозрително, когато пристигнат с полет от източноафриканска страна в Стокхолм, Франкфурт и Рим, както и в Турция и съседна Сирия. И за разлика от германските граждани, ако идват от България много по-лесно ще получат на летището в Танзания виза. В крайна сметка, и двете някога са били комунистически държави.

„В България все още може да се установят контакти с тайните служби от миналото“, казва Бергер.„В ръководството на Ислямска държава има бивши служители на режима БААС на Саддам Хюсеин. Те бяха обучавани в ГДР или в други държави от бившия съветски блок. След като стената на комунизма падна, много бивши агенти отидоха в Близкия изток. Те знаят как да проведат опасни паравоенни операции.

„Ислямска държава” не действа като партизанска група, а като държава. Налице е почти гротескната идея, че днешните терористични атаки във Геманияможе да се основават на опита с Щази. „Тайните служби на Източния блок бяха много професионални“, казва още Бергер.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706806
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031