Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2015 20:04 - САЩ разграбва Украйна с пълен размах, Ротшилд и Сорос точат лиги https://alterinformation.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 14298 Коментари: 8 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
САЩ разграбва Украйна с пълен размах, Ротшилд и Сорос точат лиги

Украйна продаде на безценица още 1300 завода и фабрики на САЩ в продължаващата с пълна сила престъпна приватизация

image

Американската инвестиция от $14 млн.долара в „Евромайдана“ за свалянето на Виктор Янукович се оказа повече от печеливша. Печалбите за САЩ и техните компании вече надхвърлят стотици пъти тази малка сума.

След като се върна от Канада и САЩ Арсений Яценюк обяви на 20 юли, че започва нова приватизационна вълна. Не е ясно какво точно е договарял в Отава и Вашингтон украинския премиер, но на 20 юли заяви, че приватизацията ще бъде „прозрачна и честна“ и ще бъде осъществена от задокеанските партньори на Украйна, а не от „бившите украински олигарси“. След като се върна от Канада и САЩ той обяви, че са постигнати споразумения с местните инвеститори. Накратко при предстоящата престъпна приватизация на фабрики, заводи, предприятия и най-вече в земеделския сектор, правителството в Киев е гарантирало, че най-много ще получат американците и канадците, а не украинските олигарси, които впрочем притежават богатства, възлизащи на над 85% от БВП на страната.

По план през 2015г. трябва да бъдат приватизирани 30 мини, държавни концерни като „Укрторф“ и „Центрэнерго“, някои атомни електроцентрали, както и по-малки енергийни компании, селскостопански и транспортни компании, строителни и химически предприятия. Една от най-апетитните хапки е портовият завод в Одеса. И всичко това, Киев е дал гаранции, че ще остане не за олигарсите, а за американските и канадски компании. Странно е обаче, че „прозрачната и честна“ приватизация забранява участието на европейски компании.

В началото на август месец по време на „Първа инвестиционна конференция Украйна-САЩ“ А.Яценюк договори продажбата на 1300 завода и фабрики на американски компании за нищожните $771 млн.долара, при все че през 2014г. бяха оценени на поне $29 млрд.долара. Този откровен грабеж Яценюк нарече

„бизнес-годеж между САЩ и Украйна“

Под предлога за реформа в енергетиката Украйна е готова да даде на САЩ почти целия енергиен сектор и предприятията от химическата промошленост. Американците очакват съвсем скоро да се сдобият с ТЕЦ-овете в Одеса и Херсон. Под „чука“ отиват набързо и 50% от акциите на компаниите „Укрнафтопродукт“ – днепропетровски машиностроителен завод и „Сумыхимпром“. В замяна Киев се надява, че САЩ ще помогне на страната, неясно кога, да погаси 40% от дълговете си към МВФ.

В аукционите не се допускат никакви други компании освен американските и канадските. Какво ще се приватизира пък се решава във Вашингтон. Това обяви самия президент Петро Порошенко, давайки да се разбере, че не всеки ще бъде допуснат до участие. Включително и европейски компании.

Американското протеже Михаил Саакашвили, който стана губернатор на Одеса, получавайки ролята да контролира черния внос и експорта от одеското пристанище, също вече започна да разпродава. Например, наскоро в ръцете на американците по падна Илчевското пристанище близо до Одеса. Това е стратегически обект: през него Украйна изнася стомана и въглища. 

image

За да следят дали украинските държавни активи ще отидат в „правилните ръце“ бяха назначени американската гражданка Н.Яреско за м-р на финансите на Украйна и американския възпитаник с литовски паспорт – А.Абромавичус като икономически м-р. Последния осигури стъпването на „Monsanto“ в плодородните украински земи, като това беше и едно от условията Киев да получи кредитиране от Международния валутен фонд. Печално известната компания, лидер в производството на генномодифицирани семена и храни ще строи завод в Украйна на стойност $250 млн.долара.

Трябва да се отбележи, че до неотдавна продажбата на украинска земя на частни лица беше забранена. Но през тази година мораториумът изтече и властта в Киев, очаквано, отказа да го поднови. Друга интересна среща на Яценюк беше тази с ръководството на американския агро-гигант „Cargill“, която изяви интерес да „усвои“ украинския чернозем. В този бизнес вече прояви интерес и американския спекулант и основател на „Отворено общество“ Джордж Сорос, който заяви, че е готов да инвестира също.

В същото време инвестфонда на Ротшилд откупи дългове на Украйна. По информация на агенция Bloomberg именно в техен интерес е бил откупена значителна част от украинският държавен дълг. А как ще се отплаща Украйна, ако държавната хазна се изпразни окончателно? Джовани Салвети, директор на  Rothschild&Cie, признава, че компанията се интерсува от селскостопанския сектор в Украйна и той е „залог“ за изплащането на дълга. Тоест, Украйна дава земята си в замяна на нови кредити. По подобна схема се действаше преди десет години в държави като Камбоджа, Гана, Етиопия и Аржентина.

 Украинските евреи направиха мегдана,взеха властта и сега продават на своите съотечественици от Канада и САЩ заграбеното!Както стана у нас! Така се приватизират и унищожават държави,заробват се народи! И това не става без знанието на евреите, управляващи Русия,Шаломович и пр. Така че,както винаги,вътрешноеврейска работа, за сметка на съответния народ!
Н.М.




Гласувай:
18


Вълнообразно


1. dimat - Ами ние,българските овце,
12.08.2015 07:42
имаме ли си представа,нашите овчари какво са заложили срещу заемите,теглени на гърба на стадото,за да бъдат окрадени?!
Май отдавна вече овцете не стъпват по "своя" земя.
цитирай
2. fascindoo - до българските овце - за сведение:
12.08.2015 09:42
Арсений Яценюк, скрит евреин - по майка Тагельсбаум,
Петро Порошенко, скрит евреин - по баща Вальцман,
а и
Лидерът на украинските националисти Олег Тягнибок е също Crypto-евреин
цитирай
3. zaw12929 - Ние се връщаме куцайки от там, къ...
12.08.2015 11:08
Ние се връщаме куцайки от там, където те отиват .
цитирай
4. zaw12929 - имаме ли си представа, нашите ов...
12.08.2015 11:11
dimat написа:
имаме ли си представа,нашите овчари какво са заложили срещу заемите,теглени на гърба на стадото,за да бъдат окрадени?!
Май отдавна вече овцете не стъпват по "своя" земя.


ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ПЕСЕНТА "ЗАБЛЕЯЛО МИ АГЪНЦЕ" Винаги се разплаквам на песента, а за нас никой не плаче.
цитирай
5. ducanto - "нищо ново под слънцето ", класически сценарий
12.08.2015 11:43
Браво nikikm , хареса ми страхотно статията . В "Духът на времето" се споменаваше как се покорява една държава. След този филм прогледах... Либия, Египед, Ирак, Сирия , Украина, са по този сценарий. В Грузия не успяха и одавна се пробват май и в Турция а вероятно но ще се чуе рано или късно.
Преди няколко месеца гледах Руски документален филм за това каква е била преди България и каква е сега , казваше се "Болгарский перец". В филма сравняваха преживяното тук с това в Украина. и както навярно се досещате - "нищо ново под слънцето"
цитирай
6. wqpwqp - Тоз, на снимката, бих го разстрелял ...
12.08.2015 15:08
Тоз, на снимката, бих го разстрелял с чиста съвест! Нищо, че на мравката път правя!
То името му като чуеш ти стига: Арсений, бах ти отровата...


Не очаквах украинците да избудалеят толкова... Така ли не видяха какво стана /и става/ у нас.

То поговорката си го казва:
"прост народ, слаба държава"

.
цитирай
7. momchil - Явно много недобити националсо...
12.08.2015 19:05
Явно много недобити националсоциалисти има още в България и по света.
цитирай
8. fairly - За какви заводи се говори
15.08.2015 23:23
Комунистически! Ми те тук по левче се продаваха,тези дето плачат за тях защо не си купиха? Ще `приватизират`американците `Запорожец`! Стига с тая тъпа пропаганда.И за тово не ги бива!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702671
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031