Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2015 18:49 - Европа без граници?!? http://www.lentata.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.08.2015 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Европа без граници?!?

26 August 2015

Автор Мартин Карбовски

image

На границата с Гърция, Кулата - камион войници, пълно бойно снаряжение. Понеже не вярвам в суверенитета на родината си, търся номера на камиона. Военен автомобил, наши са, български.

Когато говорихме за Европа, само преди десет години, говорехме за правила. Принципи, съдържание, логика. Политическа логика. 
А днес Европа няма граница. Има камион войници, които са заради медиите там. Няма да спрат никого, ясно е. А на шенгенската граница при влизане в Унгария, не рядко връщат хора с български паспорти.
Правилата за българите в Шенген са далеч по-строги от правилата за всеки брадат фен на шериата.

Това ли ви е Европа?! Европа без граници?! Ама наистина без граници.

Какво ще стане, ако отчаяни руснаци започнат да напъват границата си с европейска Финландия? Някаква идея за реципрочност?!

Днес 40 хиляди, предимно мъже, минават граница след граница, от юг на север, въоръжени с мобилни телефони. Смартфони. Ако се замислите сериозно ще усетите колко страшно може да е това. И как ще продължи.
Знаете ли защо не напират към България, а продължават на  север? Защото вече сме завладяни. Тук няма какво да правят. Тука вече е тяхно, но не го казват по телевизията.

Преди време Тома Томов, последният мислещ човек наоколо, ми каза, че до десет години Америка ще воюва със Европа. 
Не му повярвах.

Днес Америка стреля с човешки торпеда по Стария континент. Причинява на Европа това, което никога няма да позволи на своя територия.
Перфидна война.

Отвратителната арабска пролет, написах аз преди време, ще се превърне в европейска зима. Как изглежда европейската зима? Като катун. Дали знаят българските политици как изглежда един катун? Защото американците разбраха кое е правилното оръжие срещу нас. Катунът. Катунът е квинтесенция и резултат на нашата търпимост и толерантна слабост, родена от безродие и мързел. Не от принципи.

Чрез човечност на думи към разпад на дела.
Разпадаме се. Човечно се разпадаме.


Това не е моята Европа, разбърквана като капучино от невидима ръка. 
Това е зловещо заради нас и заради сирийците, и другите.
Това не е моята Европа. В моята Европа Северът не е надменен и хладен към разпадащия се Юг.
Моята Европа не е плацдарм. Не беше разграден двор. Не беше неолиберален експеримент, в който пляскаме с ръце на собствената си демографска екзекуция. Не беше супермаркет, в който всеки взима и излиза, а теб те държат като заложник да платиш сметката. 
И най-важното : не беше квоти за мюсюлмани на всяка една държавна територия. Това е абсурд, лудост и буре, пълно с мръсни атомни бомби, не с барут.

Как сте, юнаци, ще платите ли? Виждам, че плащате в момента.
Съдбата на страхливите е да изгубят земята си. Ако сте останали,  поне малко мъже наоколо, трявба да виете. Да виете срещу смъртта на Светлината и изгубената Европа. Но вие сте мъже, колкото за трима пребити циганина.

За повече - останете си толерантни.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697863
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031