Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2015 21:41 - 8 неща, които медиите (не) ви казват за Сирия Автор: zahariada
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1460 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
8 неща, които медиите (не) ви казват за Сирия


8 неща, които медиите (не) ви казват за Сирия TRUEABOUTSYRIA

image СЕПТЕМВРИ 9, 2013

1. Кои са бунтовниците?

Медиите се опитват да ни пробутат тезата, че бунтовниците са клети сирийци, които се бунтуват срещу жестокия режим на Башар. По-голямата част от бунтовниците са всъщност муджахидини, които нямат нищо общо със Сирия, а са привнесени ислямисти от цял свят. Това го видяхме вече в Афганистан, когато САЩ използва същата технология. Много хора си мислят, че талибаните са афганистанци. Не, не са. Това са въоръжени ислямисти от други страни (С. Арабия, Катар, Судан, Тунис и т.н.) , вкарани и финансирани (смята се, че става въпрос за $6-20 млрд) от САЩ чрез т.нар. доктрина на Рейгън за да се борят срещу влиянието на СССР.

Клиповете, които самите бунтовници в Сирия качват, показват, че това са една паплач, която се мотивира чрез грабежи, плячкосвания и разрушения. Ядене на сърца, разпорване, показни убийства по най-брутален начин, влачене на хора по асфалт с автомобил, рязане на гърла, въоръжаване на 11-12 годишни деца, всичко това придружено с крясъци Аллаху Акбар. Психологически се опитват да внасят ужас и страх сред населението, като показно отправят послания с какви нечовешки жестокости ще бъдат приложени към всеки, който не е с тях.

А когато попитате някои от „опозицията“ какво представляват бунтовниците, веднага сменят темата.

2. Радикалните елементи са малко, а Свободна сирийска армия се бие и с тях.

Лъжа! След като цял свят вижда с очите си какво правят десетките ислямистки групировки, начело с Ал-Нусра, Ахрар ал-Шам и подобни, медиите и опозицията започват да мажат и хвърлят прах в очите на хората – видите ли, това е малка фракция от опозицията, а Сирийската свободна армия щяла да са бие с тях (ама след като свалят Асад). Всъщност истината е, че такава Свободна армия не съществува, а тя самата представлява сбирщина от радикални ислямистки групировки, всичките с една и съща идеология – налагане на шериат и създаване на ислямистка държава. Опозицията с по-светски настроения е извън страната и въобще нямат представа какво се случва вътре в нея, и нямат никакъв контрол. Самите лидери на т.нар. Свободна армия са откровени ислямисти. Като примерно символът на тази армия – Риад Ал-Асаад, чиито роднини са известни „проповедници“ на шериата и се занимават с разпространението му в Европа. Като неговия братовчед Муафак Ал-Асаад, който организира ислямистките шествия в Пазарджик, а другите в момента строят една от най-големите джамии в Швеция. Има достатъчно клипове на лидерите на тази армия, в които те ясно показват каква им е идеологията – религиозен фашизъм.

3. Близо 70% от сирийците подкрепят Асад.

Да, точно така. Колкото и да ви звучи невероятно е така. Това не означава, че всички харесват Асад и диктатурата, но при внесени 100 000 ислямисти от цял свят сирийският народ твърдо се солидаризира зад светската кауза. Това и обяснява защо режимът още не е паднал, въпреки че реално Сирия води война с няколко страни едновременно. Не е тайна, че тези ислямисти са финансирани от С. Арабия, Катар, Турция, САЩ и Великобритания.

4. Избиване на християни и малцинствата в Сирия

Когато някой отвори тема по този въпрос, всички свеждат глави към пода и си подсвиркват. Сирия е мулти-етническа страна и САЩ сътвори една от най-безумните, направо малоумни грешки – вкара терористи по вече познатата формула в Афганистан, забравяйки че в Сирия има над 2,5 милиона християни, а над 40% от населението са от т.нар. малцинства. Всичките в момента са пред угрозата да бъдат заклани от въоръжени престъпници, обучени да колят и бесят, и които са в страната единствено за да разграбват и рушат.

Онзи ден Свободната сирийска армия нападна Маалула- градът светиня, единственият, в който се говори още езикът на Исус Христос, арамейския. Чеченец се самовзриви и отвори пътя за останалите „бунтовници“, които нахлуха в града с викове „Алаху акбар“ и разрушиха един от най-старите християнски храмове в света, а също така караха местното население да станат мюсюлмани преди да бъдат заклани. Светът в момента мълчи, но истината е, че всички кървави убийства и цялата трагедия е предизвикана не от режима, а от „бунтовниците“, вкарани и спонсорирани от Катар, С.Арабия – доминионите на САЩ.

Фактът, че всички християни и почти всички малцинства са на страната на Башар е твърде показателен за това, какво представлява опозицията, нали? И не че всички харесват Башар, но при условие, че Сирийската арабска армия в момента е единствената преграда между тях и ислямистите, между животът и смъртта, повече от логично на коя страна ще застанат, нали. Дори повечето въобще да не харесват Башар.

Някой въобще питал ли се е какво ще се случи, ако тази преграда и стена падне? При толкова много безчинства, които извърша „Сирийската“ свободна армия досега, какво ще ги спре да извършат поредния геноцид? Направо е гнусно как западната преса мълчи и се опитва по всички възможни начини да замаже този факт.

5. Хизбула са виновници за всичко.

След като се разбра, че почти всички „бунтовници“ в Сирия са ислямисти от радикални групи, опозицията започна да използва гузно картата „Хизбула“. Да, вероятно има 2-3 може би 4 хиляди бойци на Хизбула в Сирия, които пазят инвестициите на Иран, но не те рушат църкви и не те избиват християни. Не те разрушават и изнасят за Турция заводи и предприятия. Не те искат да наложат шериат и се гаврят с населението. Не те ядат сърца и разпорват жертвите си, а след това доволно качват клиповете си  в интернет.

Никой не е почитател на Хизбула. Но в крайна сметка наличието на тази групировка в Сирия спомогна за справянето с истинския проблем – бойците на Ал-Каида и привържениците на Мюсюлманските братя. Пропагандната машина на опозицията използват тази карта за да оправдаят масовите убийства, извършени от бунтовниците и да замажат кланетата в  градовете, които т.нар. Свободна армия извършва.

По просто казано, ако Хизбула са лошите, то тогава Ал-Каида, Мюсюлманските братя и техните спонсори от Турция, Катар, С.Арабия и САЩ са направо изроди на стотна степен. Ако Башар е убиец, то водачите на споменатите страни са масови убийци, изроди и шизофреници. Сирийският народ има правото да избере далеч по-малкото зло.

6. Глупости, всички казани неща по-горе е пропаганда. Башар е убиец.

Преди няколко дни, една американка от сирийски произход, от християнското малцинство, почти разревана се произнесе пред лоената топка сенатор МакКейн, обяснявайки как всъщност бунтовниците са убили братовчед й и продължават да избиват там християните. Позната история, но МакКейн безчувствено и нагло вместо да отговори, отново пусна развалената плоча, която всички ползват – че Асад е масов убиец. Сякаш й каза – и какво от това, Асад е убиец, какво като мрете ?

 

Асад със сигурност не е агънце, но как бихме си обяснили, че 2/3 от сирийците го подкрепят и защо се получи така? Той да не зъл маг, който с вълшебна топка контролира 400000-на армия, всеки войник от които има семейство или роднини?Ако Асад е боклук, какво да кажем за вас, г-н МакКейн, нали такива като вас финансират 100 000 муджахидини, за да могат да рушат инфраструктурата (за радост на една съседна държава) и да избиват друговерците и противниците на шериата? Какво да кажем за тях? Дали щеше да има кръвопролития, ако те не бяха вкарани и не бяха очевадните лицемерни и нагли, но много хитри провокации. Да, да го кажем така: ако едната страна е торба лайна, то другата е цял океан от лайна и вие г-н МакКейн съвсем сериозно допринасяте нивото на лайняния океан да не спада, поддържайки го с метанови ви лъжи.

Като заговорихме за газ, по същия посочен метод се отговаря и за останалите неща.

Ако споменеш газовите находища – това е било руска пропаганда. Следват обвинения за комунизъм.

Избиването на хора от бунтовниците – това е руска пропаганда. Следват обвинения за леви убеждения.

Щото видите ли Иран, Русия са зад Башар, затова е позволено на бунтовниците да правят каквото си поискат с хората в Сирия, които не искат шериат. Що за аргумент е това? Защо се крият зад този аргумент, толкова яростно? Интересно е категоричният отказ от страна на САЩ да осъди престъпленията, брутални и фашистки по природа, извършени от бунтовниците. Ами ако бунтовниците са използвали хим. газ? Тогава дали ще ги нападнат и обезоръжат? Защо преди да се направи разследване веднага по сигнал се обвинява Асад? И какъв е смисълът Сирийската арабска армия да ползва хим. оръжия, при условие, че печелеха битка след битка, а бунтовниците бяха пред крах? Кой има по-голяма изгода и що за безумие е да извършиш подобно нещо? Направо е противно.

7. Какво ще бомбардират САЩ и кой ще спечели от това.

След като стана ясно, че бунтовниците губят сериозно позиции и бяха на път най-сетне да бъдат изтласкани, САЩ приложи последната си карта – химическо оръжие. Както се вижда едни и същи номера във всяка война. Какъв смисъл има Асад да използва такова, след като е гледан изпод две лупи от цял свят и знае, че САЩ търси и най-малката причина да влезе в нея и да защити наемниците си?

След като 70% от народа на Сирия е застанал твърдо СРЕЩУ опозицията и бунтовниците, не толкова за Асад, какво по-точно ще бомбардират американците? Последната стена, която спира бунтовниците от това да изпозаколят още едно християнско градче, да изнесат завод, да наложат шериат в още един район или още кръвопролития, изнасилвания в градовете и селата, извършени от космати, брадати създания, дошли от нетолерантните си, херметически затворени общества като афганското, саудитското или чеченското?

Защо не бомбардират самите бунтовници тогава и не застанат зад принципите си, след като повече от очевадно кой лее кръвта на сирийския народ? Защо не казаха дори думичка против тях? А дори отричат наличието на Ал-Каида в страната. Ако не бяха милионите писъци от Сирия срещу тях, имайки предвид смазващата пропагандна машина на САЩ и катарската Ал-Джазира, вероятно никой нямаше да научи действително какво се случва в Сирия.

А какво ще бомбардират реално САЩ? Газопроводите (за радост на техните доминиони Катар и С.Арабия), Тартус и Латакия, където по ирония на съдбата живеят предимно християни и алауити и където се намират находищата на газ, защитната система на Сирия (Израел вероятно претрива доволно ръце). И ще превърнат по позната схема Сирия в Афганистан. Или Ирак. Или Либия. Все страни, където има много демокрация. Толкова, колкото имат и съюзниците Катар, Кувейт, С. Арабия и прочие.

8. Бежанците

Бежанците специално в България са доста съмнителна маса от хора, които никой не знае какво представлява. Ако се проучи местата, от които идват ще се види, че е странно хомогенна маса, при все че Сирия е мулти-етническа страна. Ако разбирате какво имам предвид.

Всъщност е много лесно да вземеш такава „платена“ маса, която получава пари реално без да работи нищо, освен да разказва пред медиите сълзливи истории и да се включват в протестите, в които по принцип има плачевно малко хора, в сравнение с протестите срещу опозицията.

Лошото е, че много страни приемат бежанци, само ако те са съгласни да говорят против Асад по медиите или да си мълчат. Но явно тази война са обречени всички сирийци.

–––––

Накратко – тази статия няма намерение да защитава режима на Асад, той е лош, това всеки го разбира. Тази статия иска да покаже защо повечето светско настроени хора, интелигенцията, малцинствата и нормалните семейства предпочитат Асад пред истинските, професионални убийци и разрушители на инфраструктура – наемниците-ислямисти, поддържани от редица страни. Ако едната страна е зла, то другата е милиони пъти по-зла, по-нагла, по-деспотична, по-лицемерна, по-жестока, по-уродлива и по-жалка.

Както винаги изборът е по-малкото зло. Ако някой мисли, че има друг изход – НЕ, няма. За съжаление.





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. kvg55 - Мислещите хора отдавна не вярвя...
05.10.2015 00:23
Мислещите хора отдавна не вярват
и не слушат официалните медии.
цитирай
2. zaw12929 - Решението на проблема НЕ САМО ЗА ...
05.10.2015 04:53
Решението на проблема НЕ САМО ЗА СИРИЯ, А ЗА СВЕТА е изтриване САЩ от лицето на Земята. ЖЕСТОКО, А ИМА ЛИ ДРУГ ИЗХОД ??
цитирай
3. zaw12929 - За Асад, лош ли е или добър имат ду...
05.10.2015 05:04
За Асад, лош ли е или добър имат думата само сирийците- всичките и сега 70% го подкрепят- преизбраха го. Нямат думата платени отвън, въоръжавани отвън "опозиции" - Русия ще унищожи всички, въоръжени отвън- за да унищожават Сирия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701083
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031