Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2015 18:36 - Монополът на валутата http://illuminatibg.blogspot.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Монополът на валутата   декември 17, 2015

  imageОт момента, в който бартерът е заменен от паричната система, балансът на силите е започнал фараони на модерната епоха.
опасно да клони в полза на тези, които издават пари. Оттогава тези, които царуват над света, не са армиите на държавите, а тези, които отпечатват пари. В нашето общество не съществува вече нищо, което да не се върти около парите и затова трябва да се опитаме да разберем кой и как управлява емисионната власт. Само по този начин можем да разберем процеса на глобализация: това не е случайно събитие, а дълго планирано от финансовия елит, който печата парите. Когато този проект бъде изпълнен, всички ресурси на планетата ще бъдат концентрирани в ръцете на големите династии от банкери - истински

   Създаването на парите от нищото от страна на една каста, върху която държавата не може да упражнява реална власт, нелегитимно подкопава всяка бъдеща възможност за самоопределение на народите. Държавният дълг е продукт на измама, основана на противоречие: от една страна, се отрича истинската природа на частните централни банки, от друга страна - не се позволява на държавите в криза да отпечатват собствената си валута без дълго и без лихви.
   Идеята, според която публичният дълг може да бъде ликвидиран само чрез сриване на държавата и лишавайки гражданите от социални гаранции, е мит, който трябва да бъде разрушен.

   Германия вече е направила това през 30-те години, премахвайки успешно големия публичен дълг в ужасяващата инфлация, наследена от кризата Ваймар. Икономическо-валутната реформа е протекла толкова добре, че от 6 млн. безработни през 1933г. са стигнали до 400 000 през 1938г. с равните на безработица от едва 2%. Независимо от това, нито един учебник в икономическите университети не проявява интерес да напомни за тези факти. И защо? Какво се крие зад историческата амнезия на германското икономическо чудо?

   Всички исторически прецеденти, които предлагат конкретен начин за излизане от настоящата финансова криза, изглежда са предопредели да останат табу за официалната информация. По този начин централните банки имат възможността да продължат да се наслаждават на максимална автономия по отношение на суверенните държави, а в същото време съучастническата политическа каста може да продължи да нехае за народния суверенитет.

   Проектът на глобализация протича без никаква съпротива под ръководството на специалисти, които са под пълната власт на великите сили и техните ексклузивини клубове (Клуб Билдерберг, Тристранната комисия и т.н.). Държавите, които са попаднали в захапката на публичния дълг, са принудени да отстъпят и да наведат глави пред същия този банков картел, който е предизвикал финансовата криза.

   Икономическата и валутната независимост между отделните държави е такава, че е достатъчен фалитът на една Италия, за да се получи ефектът на доминото в глобален мащаб.

   Когато кризата достигне своя пик и цялото човечество окончателно бъде поставено на колене, банкерите ще установят Нов Световен Ред, основан на нова международна валута - единна електронна монета. В този момент ще бъде твърде късно да се противопоставим на финансовата диктатура и ако искаме да предотвратим това, трябва да го направим СЕГА!

  Как? Достатъчно е централните банки да бъдат поставени под държавен контрол и парламентите да бъдат подчинени на народния суверенитет чрез нови правила на демокрация на участието. Седемдесет години история на фалит на делегирана политическа власт показаха, че упражняването на самото право на глас не е еквивалентно на истинска демокрация, а само на нейната пародия.

   ,,Дайте ми контрола върху националната валута на една страна и не ме интересува кой кове законите й. 
- Банкерът Майер Амшел Ротшилд



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702451
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031