Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2015 18:11 - МЕСТАН, ДОГАН, ЕРДОГАН, ЧАВУШОГЛУ… ОРИЕНТ ЕКСПРЕС http://eurocom.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.12.2015 18:12


МЕСТАН, ДОГАН, ЕРДОГАН, ЧАВУШОГЛУ… ОРИЕНТ ЕКСПРЕС ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА СБЛЪСЪКА МЕЖДУ ДОГАН И МЕСТАН
  1.  
image 25-12-2015 г.

Тия дни покрай тихата и свята коледна нощ в България стават неща, които се забелязват от малко хора, а се разбират от още по-малко. Като го казвам това за разбиращите, бързам да уточня, че не съм много сигурен, дали аз съм от разбиращите. Но поне ще се опитам да споделя мисли и съображения, основани само на публични източници и на малко лично знание.

Зевзеците се шегуват, че коалиция Бостан щяла да стане на коалиция Бо(з)доган. Почти като боздуган. По чии глави ще удря този “боздуган”, предстои да видим. Но цел номер едно засега явно е главата на агент “Павел”, някога известен като Владо Зидаров, а на днешната общественост под името Лютви Местан.

Колко е вярно, не знам, но дайте да направим кратък обзор на скорострелния картеч от статии, който за броени дни се изсипа от няколко медии, две от които твърдо на Пеевски (Блиц, ПИК), което на свой ред означава на ДПС, което обаче пак на свой ред започва да означава доста различни неща... в светлината на последните няколко дни.

22 декември 2015, 17:27 Ахмед Доган наруши мълчанието: Не искам България да се превърне в жертва. И се започна: “Доган е велик политик!”, “Доган е по-българин от българските политици!” и прочие първосигнални реакции. За да разберете, защо го каза и какво става, ще трябва да изчетете всичко до края.

23 декември 2015.

24 декември 2015.

Още веднъж: цъкнете ги, изчетете ги и чак тогава се замислете. Обърнете внимание на хронологията и на подробностите – не случайно съм ви ги подредил по време. Защото всичко това има значение. И въпреки, че става дума за публични източници, които никога не казват цялата истина, или направо лъжат най-често, според мен от логиката на събитията всичко е ясно. Ако все още не ви е ясно, прегледайте ги още веднъж, замислете се пак още веднъж и после си задайте въпроси, както сега ще направя аз.

Какво лично на мен ми стана ясно?

  • Местан е имал тайна уговорка, бил е на преговори в турското посолство, след което направо се е скрил, избягал в турското посолство с жена си.
  • От кого? Явно не е нито от сляпата, глуха, беззъба и (уж)мисловно бедна ДАНС, или която и да е друга българоезична, но отдавна не българска силова служба. Явно е от някой, от който наистина го е страх. И наистина много го е страх, защото е настъпил не само личните му интереси (което не е безплатно, и безнаказано), но и ... да го наречем... ”главни и важни политически концепции”.

Става ясно (което не е новина), че е предател не само в човешкия и в моралния смисъл на думата, но и в най-прекия юридически смисъл.

Става ясно – кой стои зад него, кой го защитава, с кого има договорка: с Турция и лично с Реджеб Тайип Ердоган. Щом в подкрепа на Местан е цялото турско посолство, колите на посолството и не кой да е, а лично турския външен министър Чавушоглу също идва на (не)официално ниво в Кърджалийско, на Тюркян чешма и оказват поддръжка на Местан.

Защо им е притрябвал чак толкова Местан?

Въпросът наистина е интересен. Следете мисълта ми и кажете, ако сгреша нещо, после в обсъждането.

Местан е начело на тяхната партия и е използвал всички поводи да заяви раболепност, послушание, верноподаничество, да целува ръка и каквото там му подадат, на Анаватанката. Това, че им е донесъл договорите за ремонтите на българските изтребители, не е нито първото, нито най-голямото предателство, което (уж)бългаският депутат, водач на (уж)българска партия в (уж)българския Парламент е направил като услуга на Анаватанката.

Това, че води противоконституционната ДПС в посока, различна от тази, в която я беше получил от Ахмед Доган (още по-силно антибългарска, антиевропейска и про-османистка), също не е причина за чак такива силни притеснения от страна на Доган. Ахмед не е глупак и би трябвало да знае, че вълците няма как да станат вегетарианци. Още повече, когато лично той ги подбираше преди четвърт век по критерия да бъдат сиви вълци и ги научи да ядат само сурово кърваво месо. За този четвърт век ги научи да се намятат с овчи кожи, които им стояха нескопосано и много неща не успяваха да скриват. Но това беше единствената цивилизационна маскировка, както за техния електорат, така и за прогресивно оскотяващия от мизерия, безизходица и медийни лъжи български народ. Това стигаше. Сега и от тази маскировка няма да има нужда.

Защото султан Ердоган и великият му везир Давутоглу изискват (не просто искат) да се определят: Ще им дават ли Булгаристан за Румели вилает? Ще им помагат ли за получаването на Туна вилает? Зер, комшиите от десетилетия се заричат: “Поили сме си конете на Туна и пак ще ги поим”. Още повече, че идващата година ще бъде решаваща за целия свят. Турция де факто е във война. Тя си го е избрала, тя си го е поискала. Цялото това военно, икономическо, финансово, технологично напомпване със стероиди, които им осигуриха САЩ за последните 25-30 години, трябва да бъде канализирано, използвано, да влиза в действие. Да бъде отработвано за това, за което е правено. Този питбул трениран, хранен с отбрани храни, обучаван за бой, трябва да бъде пуснат в ринга за да срази нужния противник. Никой не гледа и не готви бойци, за да бродират ръкоделие. За целта аортата Азия - Европа/Балкани, която за тях започва с Румели и Туна вилает (за нас - все още България), трябва да бъде подготвена за връщане в новата Османска империя.

Нова означава с всички нови технологии: медийни, етноинженерни, полит-инженерни, финансови, икономически, политически. Трябва да направим така, че без пушка да пукне, раята да стане пак рая и даже сама да го поиска. Овцете трябва сами да отидат не при овчаря, а при касапина си. Да се строят чинно в ред и да си подлагат сами вратовете за клане.

Това е целта. И за тази цел някаква тарикатска партия от типа на догановото ДПС не е достатъчно. Догановото ДПС строеше джамии с изкрънкани от Турция,и Арабистаните пари. Строиха пътища, каскади, монополизираха търговските потоци от Турция, транспорта, фирмите с автобусите, които пренасяха лъже-бежанци и дрога от Турция към Европа.

Пак Догановото ДПС си построи с пари на ДПС една от най-големите транспортни империи в САЩ (Америфрейт, Amerifright, открадната от помаче: Ричи) с пълен затворен цикъл. Изпълнителни директори (CEO), представени като собственици (shareholders) са двама братя помачета (Румен и Павката), които за няма година и нещо стаж (като прости шофьори), без да знаят добре езика, без да разбират американската действителност, без да имат нужното образование, квалификация и опит, направиха 500 камиона (в момента са вече 5000!). Всичко това - с пълен затворен цикъл от логистика: стоянки (трак-стопове), логистика, безнзиностанции, брокеридж, накратко - всичко, което е съставна част от този транспортен бизнес.

Най-новото е строителството на тракстоп с паркинг за 100 тира, с бензиностанция и търговски център, на обща стойност над 50 млн. долара. При това в Чикаго - най-индустриалния град, където досега нямаше тракстоп. Даже за Шел и Бритиш Петролиум.

Монопола за производство и доставка на български стоки също е техен. Цехове, магазини, телевизия, вестници. Нещо като Делян Пеевски в чикагски вариант.

Да си говорим сериозно: няма как да дойдеш в Америка без език, да караш една година камион, да направиш компания, която за 3-4 години да стига SWIFT и ФЕДЕКС, които са на по 100 години... и всичко това без приличен английски, само заради ""мениджърските си способности"". Станаха не просто милионери, а мултимилионери. Направиха си и собствена телевизия: BiT.

Всичко това с пари (в началото над $1 млн месечно, 3 години наред) само от ДПС не става. Без определени висши кръгове от американския естаблишмънт това в САЩ е невъзможно. Това означава, внимание (!), че догановото ДПС е не само противоконституционна партия в България и обслужва интереса на Анаватанката, но и че е дебелата и мощна корпоративно-политическа връзка и с една важна част (може би не все още водеща) от висшия американски естаблишмънт. Следете за BiT, за да разберете - коя точно - то се усеща.

Сега обаче, в условията на изострената предвоенна ситуация, в която Турция иска не само да оцелее, но и да си вземе “своето”, както тя смята, трябва друго ДПС. Такова, каквото Местан се е съгласил да направи и да им предостави. ДПС от нео-османисти.

Нео-османисти означава Нова Османска империя. А кое е основното в Османската империя? Територията? Не. Тя се е променяла твърде силно във времето. Народността? Не. Тя е била много-народностна империя. Султана? Да, но само донякъде. Основното в нея е това, че тя е империя на исляма. При това - на сунитския ислям. А на днешен ден това означава Умма от сунити, от салафи-уахаби тип, като в Саудитска Арабия.

Много хора в България не знаят, че Ердоган в младостта си е бил в затвора за проповядване на точно този т.н. “краен ислям”. Няма такъв, според тях. Това си е просто ислям, пак според тях. Ердоган и “Мюсюлмански братя” в Египет са едно и също. Именно затова той уволни, вкара в затвора, или направо уби тези турски генерали, които бяха гаранта за светския характер на кемалистка Турция. Той обезглави и подмени ръководството на армията с верни нему хора. Той реши (или се съгласи) да бъде свален руския бомбардировач СУ-24. Той и неговото семейство правят пари от крадения от Сирия нефт от контрабандата и търговията с ИДИЛ. Казано простичко - той е част от ИДИЛ, той е ИДИЛ. Той взема решенията да се изнудва Европа чрез лъже-бежанците, в резултат на което Европа си плати първия данък: 3 млрд. евро. И това е само началото.

На такъв Ердоган старият Ахмед Доган в България не му върши работа. Твърде светски, твърде кемалистки и даже твърде американски е. Което го прави недостатъчно зависим само от него - Ердоган.

При едно възстановяване на новата Османска империя главите на такива сибарити като агента Сергей/Сава - Ахмед Доган и на агент Павел - Владо Зидаров = Лютви Местан, ще се търкулнат наред с главите на гяурите. Просто вижте как постъпват с не достатъчно уахаби-салафи мюсюлманите ИДИЛ в Сирия и Ирак - колят ги наред, убиват в промишлени количества, както християни, така и алевити (алевитите в Турция са 20 млн!) и шиити, и даже сунити, ако не са достатъчно уахаби-салафи. Алевити има доста и в България, ако не знаете, особено в Хасковско и в Кърджалийско.

Ахмед Доган, като по-умен от двамата, разбира прекрасно, че при възстановяването на тази нова Османска империя неговото значение, неговата ценност свършва в момента на назначаването на турските валии на Румели вилает и на Туна вилает. Той е силен, значим, богат и влиятелен само в условията на слаба България, с мекокиткести, третополови и мисловно бедни продажно сгънати политици. Не в условията на Османска империя, където твърдата ръка и липсата на компромиси във всичко и с всички са добре известни. Справка: пак ИДИЛ. Екзактно-грачещия, високо-наративен Местан също няма особени илюзии, но просто разчита като верен предател и удобен, ценен агент да бъде пожален, спасен, запазен. За него макар и на думи такъв шанс му е обещан. От него се изисква безусловно подчиняване на България, присъединяване към Турция (като за начало - да го наречем федерация, да не дразним много хората), което е просто продължението на поглъщането. Поглъщане, започнало с “оня списък”, преминало през незаконното изкупуване на земите ни, на унищожението на предприятията ни, армията и военния ни комплекс, на даването на небето ни на турската авиация “да го пази”, в това число и от българи, ако поиска.

Това според мен е истинската причина за лютото сблъскване между новия и стария шеф на ДПС. И тук някакви високопарни слова, като “посланието” на Доган, написано като преписано от Волен Сидеров и Владимир Путин едновременно, макар и в утежнения, претрупан доганов стил, е само за получаване на широка обществена подкрепа за свалянето на Местан. Защото е разбирал прекрасно, че свалянето на Местан означава да се опълчиш на Турция и на Ердоган, а не просто на няколко ДПС бюрократи, опитомени от Местан.

Тук защитата на националните интереси (договора за МиГ-овете) няма нищо общо с истинските му мотиви. Самият Доган през 1992 година предаде лично на тогавашния турски посланик “папка с оня списък” от 1300 и нещо български разузнавачи, резиденти в Турция. Голяма част от тези хора не успяха да бъдат изведени навреме и се простиха, както със свободата си, така и с живота си. Така че, мотивът “национални интереси” при предател като Доган, дал тон за песен, как се прави безплатно и безнаказано национално предателство още през 1992, не върви. Той го показа, когато вече подчинената и обезродена бг полит-върхушка беше целунала ръка и друга анатомични особености на големия англосаксонски “брат”. Няма кой и как “да му върже”, казано на софийски уличен сленг.

В тази връзка, телешкият възторг на много българи днес “Доган се оказа по-българин от българските политици!” и “Доган е велик политик!” е признак за къса памет, липса на знания и/или не особено задълбочено мислене. Разберете: моментното, кратковременно съвпадение между българския нацонален интерес и личния интерес за оцеляване на Доган не значи, че за него този български национален интерес струва 5 пари! Или че внезапно се е затъжил, нагазила го е съвестта и угризенията и е решил да направи нещо добро за тази страна! Той просто има изпреварваща информация, която не е тайна за много хора, но все още е скрита за широката общественост! Става дума за нещо много по-голямо, по-страшно и по-сериозно, както в регионален, така и в глобален план, разберете го!

Въоръжавайте се, но не с търпение!

_____

Автор: Пламен Пасков
image

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707746
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031