Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2015 19:31 - КАК ЕРДОГАН СЕ КАНИ ДА ВЪЗСТАНОВИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ http://afera.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1216 Коментари: 1 Гласове:
1



КАК ЕРДОГАН СЕ КАНИ ДА ВЪЗСТАНОВИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ

imageСирия призова международната общност да сложи край на „нарушенията и престъпленията“, извършвани от ръководството на Турция по отношение на Сирия и сирийските бежанци, като разкри плана на президента на Турция Ердоган по възраждането на Османската империя.
Въоръжени групи от 2011 година водят „безпрецедентна терористична война“ против Сирия, поддържани от държави от региона и зад нейните предели, в частност „режима на Ердоган“.

Писмото, отправено към генералния секретар на ООН и Съвета за безопасност към ООН, беше разпространено във вторник.
„В хода на кризата турското вмешателство във вътрешните работи на Сирия прие различни форми, включително прякото въвличане на режима на Ердоган и турските въоръжени сили в настъпателните въоръжени военни операции по поддръжка на терористите“, говори в писмото си Джаафари.
Той заявява, че Турция съдейства за проникването в Сирия на терористите, обезпечавайки ги с „огнено прикритие при придвижването на терористите на територията на Сирия или по сирийско – турската граница“.
„Що се касае до сваления руски изтребител от турските въоръжени сили, то каквито и да допълнителни разяснения в тази връзка не са нужни, тъй като извършването на това престъпление говори само за себе си.“, се казва още в писмото.
Представителят на Сирия подчертава, че Анкара извършва престъпления против сирийските бежанци в Турция, „спасяващи се с бягство от терора и тиранията на терористични организации като ИДИЛ, „Фронт „Ан-Нусра“, „Армия на завоеванието“ и „Ислямскии фронт“, които правителството на Турция укрива на турска територия“. По негово заявление търговията с хора, с която се занимават терористичните банди, върви „при непосредственото участие под контрола на режима на Ердоган“.
Джаафари отбелязва, че преди няколко години Ердоган „поде въпроса за защита на лица от турски произход, неглижирайки, че те се явяват граждани на суверенни държави“. Това говори за факта, че Ердоган мечтае да „възроди колониалното наследство на Османската империя“.
Сирия призовава международното общество „да вземе решителна позиция с цел да сложи край на тези нарушения и престъпления на Анкара“, пише rusnext.ru





Гласувай:
1


Вълнообразно


1. barin - Османската империя
02.01.2016 22:11
Няма да успее,а и няма да му позволят т.н." Велики сили". През XXI в. това е почти невъзможно.Може само икономически да се постарае да постави някои съседни държави в зависимост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19784196
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930