Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2016 20:09 - В ход е ѝ военна окупация на Европа http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 992 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В ход е ѝ военна окупация на Европа Публикувано на 27.02.2016 в Свят

image image

След добре организираната окупация от млади самотни и агресивни пришълци от Африка и Близкия изток, Вашингтон въвежда войски в редица европейски страни,от България до Финландия,където се оказва не са нито канени,нито желани.

САЩ използвайки плашилото на  „руската агресия“ за пропагандата си и под претекст на съвместни учения, разполага окупационна военна техника и авиация в редица европейски държави-България, Унгария, Румъния,Полша и балтийските страни.

Въоръжението и оборудването ще пристигат на малки партиди, примерно за батальон или за рота за България,(за да не се дразни недолюбващото ги общество),предвижда главнокомандващият сухопътните сили на САЩ в Европа, генерал Бен Ходжес. Американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирана техника страни от Източна Европа за участие във военни учения,част от операция „Атлантическа решителност“.

Освен бронираните машини ще бъдат изпратени и сухопътни войски за няколко месеца,(разбирай за постоянна окупация) и те щели да участват в съвместни учения в тези страни.

Във Финландия е налице политически скандал,разбираме от доктора по общественно-политически науки,доцентът от Хелзинския университет, Йохан Бакман.

Финландските депутати нарекоха съвместните учения на Финландия и САЩ, „Arrow“, насрочени за 9-20 май, „мръсна провокация“ на Вашингтон.

Във Финландия има разцепление в рамките на политическия елит по въпроса за отношенията със САЩ. Министърът на финансите Александър Стуб, заяви, че Съединените щати са ключов партньор в сътрудничество отбраната на страната. Премиера Юха Сипиля не е съгласен с подобна теза.

image

 Въпреки това Вашингтон с помощта на политическото разцеплението в политическите среди, спешно започна да изпраща свои войски във Финландия- повече от 20 брониран „Stryker“ и девет изтребител F-15,под предлог подготовка за съвместни учения.

Според ръководителя на Министерството на външните работи Тимо Сойни, Хелзинки не е канило американците и това са несанкционирани действия.

Прехвърлянето на американската военна техника и персонал във Финландия бе изненада за мнозина в страната, включително и финландските политици.

„Никой не знаеше, че при нас идват американски войници,никой не знаеше нито в Парламента,нито в комисията по отбрана и външна политика. Беше изненада, че пристигат американски изтребители, бронетранспортьори, пехота, .. . Всичко това е същото,което правят американците в Източна Европа,прибалтийските държави,Полша и най-интересното е, че в американските медии вече са писали за разполагането на американски войски на територията на Финландия“,каза Йохан Бакман.

„Разбира се, има разцепление, но аз предпочитам да говоря за военен преврат. Военните се съгласиха на всичко, те подписаха меморандум с Америка и вече пращат американски войски във Финландия. Те идват тук, за да останат“, казва Бекман.

Барак Обама планира значително да увеличи тежкото въоръжение, бронираната техника, както и други видове военно оборудване в страните от НАТО в Централна и Източна Европа, писа в.“Ню Йорк таймс“, цитирайки източници от Пентагона. Според някои анализатори увеличаването на финансирането и на числеността на разположените сили със сигурност ще обезпокоят Русия. Сред страните, където техниката и допълнителните сили е възможно да бъдат разположени, са Унгария,България,Румъния и балтийските страни, посочват представители на Пентагона.

Автор: Йордан Халачев
Източник: 
yphalachev




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823032
Постинги: 45036
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930