Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2016 19:22 - Защо държавата иска да отнеме българските деца от родители си? http://illuminatibg.blogspot.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 823 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо държавата иска да отнеме българските деца от родители си? февруари 28, 2016

  imageЕдин от най-големите проблеми в нашата държава е, че ние, българските граждани всеки ден сме лишавани от изконни конституционни права. Имаме само задължения, и те нарастват всекидневно. А сега мафията-държава иска да отнеме от нас най-важното ни право - да се грижим за своите деца и да ги възпитаваме така, както смятаме за редно.

Българският гражданин е на ръба на силите си. Той свиква да бъде ограбван, да живее в мизерия и постоянен стрес, да се чуди дали ще успее да закъпри бюджета и този път, или ще получи тройна сметка за ток от поредния монополист. Българският гражданин отдавна разбра, че механизмите, които задвижват западното общество, у нас са изгнили и проядени от корупцията, и задвижват само мафията, която ни управлява. Той разбра, че дори правото му на живот е под въпрос, тъй като държавата не го защитава от престъпниците и убийците, с които всъщност си сътрудничи прекрасно.

Господата управляващи видяха, че българският гражданин е отчаян и обезверен, той дори спря да следи новините и да се интересува от политическия живот. (Защото разбра, че телевизията и вестниците го заливат с един и същи подкупен бълвоч, но това е друга тема.) И именно в този удачен момент, те се опитват да наложат поредния закон, чрез който да отнемат правата на гражданите и отново да ги обявят за престъпници. И така от няколко месеца уважаеми министри на образованието се стремят с всички сили и с всякакви средства да наложат новият проектозакон за предучилищното и училищно образование, който задължава всички родители да пращат децата си на предучилищна подготовка от четиригодишна възраст. Изглежда господата управляващи смятат, че българските граждани са толкова толкова смазани от годините на разруха, че ще се откажат без съпротива и от това свое право.

Държавното образование в България с годините се доказва като най-пропадналото и некачествено образование. 
МОН вместо да реформира образователната система и да даде избор на родителите да предпочетат друга форма на образование, се опитва да ги задължи да дадат децата си там 3 години по-рано. Да, проблемът е в държавната институция, затова децата трябва да влязат там колкото се може по-рано и то задължително! И понеже ние, понеже сме продукт на образование, трябва да се съгласим безропотно! Да, да, ама не!

Може би сме леко дефектирал продукт, който все пак е успял да запази някои мозъчни гънки за да прозре, че това е пълна безмислица. На кръглата маса дори самите ученици застанаха единно против новия проектозакон ,,защото не искат малките деца да преживяват ужаса, който те самите преживяват всеки ден."

Нали не мислите, че закон е писан от загриженост към българските деца? Не, този закон е писан за пари (и не само), защото с приемането му ще потекат милиони европейски средства. А нали именно УСВОЯВАНЕТО на тези средства е основен приоритет на правителството. А ако Европа поиска да се върнем назад към комунизма или фашизма, това не е проблем. Важното е управляващите да си усвоят паричките, да изпратят собствените си деца на качествено образование в чужбина, да вземат всичко, до каквото се докопат.

Този проектозакон нарушава изконните права на българските граждани, като ги лишава от правото на избор за това как и къде да бъдат обучавани и възпитавани техните деца.
Аз не съм против детските заведения - това е държавна услуга от която всеки родител може да се възползва, ако желае. Но никой отговорен родител не може да приеме насилственото отнемане на децата му и нарушаването на правото му да определя сам кое е най-добре за неговите деца. Родителят, а не държавата, е този, който може да взима решения за своите деца. И как може една услуга, при това с лошо качество, да бъде задължителна!

Държавата е институция, на която са дадени определени правомощия, но образованието, възпитанието и социализацията на децата никога не са били част от тези правомощия.
Държавата не е създадена за да образова деца, нито да се грижи за тях, нито да ги социализира. Това е работа на първо място на семейството. И ако някой все още вярва на измислицата, че държавата все пак е способна на това, нека посети някоя от тези държавни институции, в които децата постъпват от най-ранна възраст, още при самото си раждане - домовете за сираци. Ако тезата за социализацията, която се опитват да ни пробутват, е вярна, тогава именно в тези институции децата трябва да бъдат най-добре социализирани, най-добре обучени и най-добре подготвени за живота в обществото.
Ако посещавате тези домове, там ще видите продукта от държавната грижа в неговия най-чист вид (с възможно най-малка намеса от страна на семейството). Ще видите деца, които са 5-10 години по-назад в своето емоционално, духовно и морално развитие, да не говорим за грамотност. Ще видите малки деца, които проституират за една цигара, които псуват под-обре от Стоичков, които всяка година умират от болести, недохранване и липса на грижи. Ще се запознаете с деца, които са насилвани от своите учители. Ще видите деца, в чиито очи е събрана цялата горест и мъка на тоя свят, очи на старци. Това са държавни деца!

А понеже на управляващите не им пречи да бъдат интелектуални шизофреници, те се опитват (отново с европейски средства) да изведат децата от тези неефективни държавни институции и да ги настанят в приемни семейства. Защото видите ли, семейната среда била най-добра за развитието и здравето на децата. Пък и сега това е модерно.

В същото време, същите тези хора се стремят да изтръгнат децата от техните родни семейства възможно най-рано, за да бъдат индоктринирани в държавните институции.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705615
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031