Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 18:25 - Нови разкрития: Турското разузнаване ръководи „Ислямска държава“ (документи, инструкции) http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.03.2016 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нови разкрития: Турското разузнаване ръководи „Ислямска държава“ (документи, инструкции) Публикувано на 30.03.2016 в Свят
image image


image

Нови разкрития и документи доказващи връзките между турското разузнаване и терористите от «Ислямска държава». Материалите са били прихванати от кюрдските организации  YPG и SDF по време на боевете

с » Ислямска държава» и потвърждават отношенията и връзките между Турция и ИДИЛ.

Аналитикът от CIGR Борис Рожин публикува документите доказващи връзките на Турция и Халифата.

В бележките към записките се срещат указания от рода на това, че могат да се използват както законни, така и незаконни методи за водене на война, които показват , което показва до колко бойците на ИДИЛ са далече от етическите ценности в хода на войната си.

В записките се виждат данни потвърждаващи участието на турските войници в нападението на Til Xenzir, Gre Spi и Cobani 10 марта 2015 г..

В една от бележките направена под името  Ebu Meriem, е написано следното: «Трябва да се внедрим сред населението им, да ги съкрушим, убием и да отстъпим»

Турските методи на обучение

В бележките прихванати от  YPG и SDF в Hol, Shaddadi, Kizwan и Gre Spi може да се види, че турското разузнаване ръководи бандитите на ИДИЛ.

Хора, пристигащи от различни държави по целия свят се вливат в редовете на ИДИЛ, с помощта на турската държава получават базово обучение на турски език,( което показва степента на влияние на турското разузнаване в ИДИЛ).

Впечатление прави и фактът, че част от бележките са посветени на новоприетите членове. В записките има подробно описание на механизмите на държавната власт на » Ислямска държава» в Рака, Мосуле, Газейле и Фаве. Сред бележките има указания за командири и по-нисши чинове, които се отнасят за подготовка, използване на оръжие и взривни вещества, оказване на първа помощ, и най-важното: бележки от къде и как да използват взривни вещества.

Освен намерените документи и записки на турски език ( а също и документи преведени на арабски с логото на турския Червен Кръст и турското Министерство на здравеоопазването, и медицински учреждения в Диарбекир). Също така присъстват бележки с рецепти и инструкции за приготвянето на коктейли Молотов и други взривни вещества.

Приготвянето, използването и ефектите от коктейл Молотов са описани подробно, като някой от записките включват предупреждения за безопасност ( истински наръчник за терористи):

image

» Бъдете внимателни, ако направите и една грешка, тя ще бъде последната, която сте правили»

В записките има инструкции за изготвянето на предпазители и детонатори, с описания за ниво на чувстителност, ефекти на взривни вещества, и щетите които могат да причинят.

Записки за стрелба по жени-членове на  Кюрдската Работническа Партия.

Освен записки с общи инструкции, подробно описание е направено и на личното и тежко оръжие, с което разполагат. Оръжия от типа на Калашников , KARNAS, M16, BCK и B7 са описани в детайли.

Специални инструкции за прицелване и стрелба с автомат по жени членове на РПК- » РПК, жена с ръст

1, 52 см на разстояние 700 метра.»

Дисциплина.

От турските бележки на ИДИЛ  става ясно, че в групировките не всичко е наред с дисциплината и реда, заради което част от бойците действат твърде самостоятелно ( тоест могат съвсем да са непредсказуеми)

В документите се срещат описания на различни подробности на тема трудности с организацията на караулна служба, актове на дезертьорство и отказ от служба. В един от документите с дата 25.10.2015 например, се казва, че някой си Хаджер не работи 20 дни, а друга група бойци не работи 10 дни, в друга бележка е отбелязано, че боецът Мухамед Сасани е излъгал командира си и е дезертирал, а друг боец- смъртник, с мисия камикадзе вместо да се самовзриви по план, се върнал в базата жив и здрав.
Имена от администрацията и турски флаг
Впечатление прави и разположението на емирите и батальоните. Един от заловените компютри е принадлежал на лидер заемащ високо ниво в йерархията на ИДИЛ.

В записките, в които има бележки на почти всякаква тема, се намират и фамилии от администрацията на Фав, Ракке, Мосуле и Газейле. 

Ebu Osman and Ebu Musemme Musul; Raqqa includes E. Katade, E. Kuteybe, E. Hamza Semavi, Mosul includes E. Hasan Sebavi and Gizeyle includes E. Kail Yemeni, E. Mihemed Teffani, E. Bekir İsmaili.
Существуют сотни документов ИГ включающих штампованный турецкий флаг.

Част от заловените документи разкриващи връзките на турските служби с ИДИЛ




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19807967
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930