Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2016 20:24 - Ангел Джамбазки: Готви се скандална промяна на Дъблинския регламент http://www.cross.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ангел Джамбазки: Готви се скандална промяна на Дъблинския регламент image

30 Май 2016

image

/КРОСС/С промяна на Дъблинското споразумение ЕК може да ни извива ръцете, стана ясно от думите на евродепутата Ангел Джамбазки в студиото на Нова телевизия. 

Има предложение на ЕК за промяна на Дъблинското споразумение - ако една държава членка откаже убежеще, да плаща на човек по 250 000 евро. Това е скандално. За това трябва да бъдат питани всички представители на националните парламенти. И тук е важна нашата позиция. Защото, ако ние се съгласим, после ще чуваме често фразата - трябва да ги приемем, за да не плащаме глобата, обясни Джамбазки.  

Ако ние откажем на десетина афганистанци, които са се представили за сирийци, е хипотетично възможно някой от Брюксел да ни поиска тези пари. Това ще важи и за отказ от квотите за разпределение, което е още по-важно, посочи той.  

Македония не е част от Дъблинския регламент за разлика от България, каза евродепутатът Ангел Джамбазки. Това, че България си върши работата, е добре, но това не бива да е особен героизъм. Споразумението с Турция обаче не работи и няма да работи, бежанците там рано или късно ще бъдат избутани към Европа и единият им път е през България, обясни той.

Тези хора там ще тръгнат, избутани и от свирепата диктатура на Ердоган. Българската държава трябва да се организира. Трябва да се грижим за собствения си дом, към разпада на Либия ние нямаме отношение, категоричен беше евродепутатът.

По повод представянето на мигрантите за сирийци, Нидал Алгафари коментира, че неколкократно е отправяно предложение към Агенцията за бежанците сирийци да съдействат на граничните служби за установяване националността на преминаващите границите ни.

Имигрантите са като водата, винаги намират бент да влязат, каза още Алгафари по повод задържаната група чужденци, които са се опитали да преминат границата ни, като им е било казано, че отиват в Македония. 

Голяма част от бежанците, арестувани от влака, са жени и деца. Ясно е, че са влезли от Гърция, което не поражда проблем да се върнат обратно, коментира от своя страна експертът по сигурност проф. Николай Радулов.

Мерките за сигурност на вътрешните граници в ЕС не са толкова големи, колкото на външните, трудно е да разположим кордон, но е друго с границата с Турция, добави той. Според него, все пак трябва ясно да се установи посоката на движение на бежанците.

Много стар трик на каналджиите е и измамата, на трафикантите въобще не им пука за човешкия живот, каза още Радулов. По-особен е обаче случаят с бебетата, защото вероятно част от тях били родени в Гърция, допълни той. - Огромна част от тези хора са млади жени в напреднала бременност, това ми изглежда вече организирано. Как една бременна жена ще тръгне през 15 граници. И те, и младите жени с деца, които често се оказват не техни, сигурно са насочени с определена цел от ИДИЛ, коментира още експертът. 

Точно в този случай вероятно не е имало пробив през границата, ние явно я пазим, но има още много други места, през които мигранти влизат и София е пълна, коментира Нидал Алгафари. Проблемът не е, че влизат, защото не остават. Проблемът е, че са ги излъгали, че отиват в Македония, т.е. тя е по-атратктивна от нас, добави Алгафари.

Корупцията е тази, която вкарва бежанците в България, каза още Алгафари. Някой наш отваря този пробив, с такива трябва да се преборим, добави той.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708816
Постинги: 44673
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031