Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2016 20:08 - Вишеградската четворка срещу новия Райх на Еро и Щайнмайер, от който няма да може да се излиза http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.06.2016 20:08


Вишеградската четворка срещу новия Райх на Еро и Щайнмайер, от който няма да може да се излиза image

/КРОСС/ Източноевропейски страни изразиха съмнения относно предложения от външните министри на Франция и Германия по-дълбок "политически съюз" в Общността след шокиращото решение на Великобритания да напусне, съобщава AFP.

„Няма смисъл да се говори за бърза или стремглава интеграция, което би било глупав отговор на това, което се случи във Великобритания", коментира външният министър на Чехия Любомир Заоралек пред AFP. „Оказа се, че обществеността изоставя тези интеграционни процеси - това са процеси, които не бяха обяснени на обществеността или защитени пред нея", подчерта Заоралек.

Чешкият външен министър направи коментарите си след разговори между държавите от Вишеградската четворка, включваща неговата собствена страна, Унгария, Полша и Словакия с външните министри на Германия и Франция.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер и френският му колега Жан-Марк Еро по-рано днес представиха предложение за по-тясна политическа интеграция на ЕС, основана на три ключови политически сфери - вътрешна и външна политика, мигрантската и бежанската криза и за сътрудничеството във фискалната и икономическата сфера.

Заоралек добавил, че страните от Вишеградската четворка имали резерви за предложената обща политика в сферата на сигурността.

Обществената полска телевизия TVP определи френско-германското предложение като „ултиматум", имащ за цел създаването на европейска „супердържава, доминирана от големите държави в ЕС". /cross.bg/

    Франция и Германия готвят нов Райх, без право да се излиза...

В отговор на британското излизане от ЕС, Франция и Германия са подготвили проект за невиждана диктатура, която няма да позволява повече излизания. Информацията е на полската обществена телевизия TVP. Журналистите са се снабдили с документ, който германският външен министър представи на Вишеградската четворка (Чехия, Полша, Словакия и Унгария) в Прага.

Документът от 9 страници, за който се твърди, че е подготвен от Щайнмайер и френския първи дипломат Жан-Марк Еро, е на сайта на телевизията. Според TVP проектът предвижда създаване на „единна европейска държава, която ще зависи от най-силните играчи в ЕС”. Влизащите в нея страни практически губят право на собствена армия, спецслужби, наказателни кодекси, самостоятелна данъчна система – включително данъци, собствена валута или национална банка, които „реално да защитават финансовите интереси на националната държава”. Освен това, страните губят контрола над собствените си граници и процедури по прием и заселване на бежанци на тяхна територия. Предвижда се също въвеждане на единна визова система и обща външна политика.

Т.е. казано накратко, Брюксел ще стане по-могъщ, а не по-отслабен, и отговорът на народните стремления към повече свобода, ще е повече диктатура.

Който успее да се измъкне навреме ще се спаси, но който остане, ще трябва да приеме колкото негри и араби му спуснат, и ще трябва да узакони гей-браковете незабавно. Ако не го направи, легионите (наречени "европейска армия") ще се погрижат по въпроса.

По същността си, идеята на Франция и Германия е за възстановяване на някакъв вид Райх, с фюрер, определян от тях в Брюксел.

ГН, http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/447-2016-06-27-09-58-21




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804361
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930