Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2016 18:30 - Корпорациите провалят Брекзит http://www.mignews.info/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2016 18:30


Корпорациите провалят Брекзит
 
Световната олигархия отказа от Борис Джонсън от премиерския пост
 
image image        

Глобалната корпоративна олигархия ще провали излизането на Великобритания от Европейския съюз, и първите стъпки са вече налице, сочат абсолютно сигурни източници. Проблемът на корпорациите е, че подобен ход може да се превърне в „точка на пречупване“ на неудържимата глобализация, и след това тя да тръгне на обратно. А глобализацията е от полза основно на корпорациите, който имат пълна свобода да избират къде да произвеждат и къде да продават. Без никакъв обратен ангажимент към съответните страни.

Великобритания не е толкова голям проблем сама по себе си. Дори извън ЕС, корпорациите ще я задържат под контрол чрез някакъв друг вид споразумения – от типа на тези на Швейцария или Норвегия. Но самият факт, че някой излиза от ЕС, и народът може да не е съгласен с нещо глобалистко, е много опасен. Ако това се случи, рухва цялата идеология за необратимостта на глобализацията. А ако пък е и успешно (което може да се види по това какво стане с Великобритания), тогава ще се създаде опасен модел и други може да го последват. Именно затова ЕС е абсолютна „свещена крава“ и не се допуска при никакви ситуации да бъде разклащан. ЕС е най-мащабният проект на глобализацията. Другите проекти са основно търговски споразумения, докато при ЕС има елементи на създаване на наднационална корпоративна държава, която да държи „изкъсо“ самите държави.

Лостовете за отмяна на референдума са вече в ход. Британският елит, който е подчинен на корпорациите, в момента е блокиран от самото гласуване. Но същото не важи за елита на Шотландия и Северна Ирландия, който също е на корпоративна служба, и веднага беше активиран. По улиците на Лондон пък излязоха добре организирани и шумни групи от протестъри. А днес се оказа и, че Борис Джонсън – основният лидер на битката за отделяне, и основен фаворит за премиер, се… отказва. Очевидно му е дадено да се разбере, че ще бъде разсипан ако продължи тази борба, може да бъде и убит (такива неща са се случвали). И той, въпреки че е сигурен за поста, се отказа.

Сега ще го представят като страхливец. Но това е несериозно обяснение. Джонсън би могъл да стане премиер, и да сключи споразумение за свободна търговия с ЕС. Подобно споразумение би било прието от тези, които гласуваха за „Брекзит“. Те не са гласували за пълно скъсване на всички връзки. Съответно – Джонсън може да си изкара дълъг мандат и без ЕС, и да бъде успешен лидер.

Но ето, че го „отказаха“…

Предстои да видим следващите ходове, но както изглежда, и британците ще преглътнат горчивия хап на максимата, че ако от гласуването зависеше нещо, щяха да го забранят.

 

Добри Божилов




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19803346
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930