Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2016 22:17 - Дупедат: Дайте си парите и забравете Автор: gikotev
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
0



Дупедат: Дайте си парите и забравете

На 22-ри август 2016 г., привечер ми се обади по телефона народния представител от групата на ГЕРБ Методи Андреев. Няколко дни преди това беше направен опит да бъда убеден аз да поема инициативата и пръв да му звънна, но категорично отказах. Въобще не ми беше ясно, защо и за какво трябва да му се обаждам. Когато той ми се обади говорихме за мъглата около двата реактора за проваления проект АЕЦ "Белене".
Описах му накратко, но точно и ясно сагата около лъжите на министър Теменужка Петкова, които целят единствено и само протакване на времето през което продължават да се трупат ежедневните неустойки от по € 167 000, към главницата от € 620 000 000. Дебело подчертах, че това нарочно проточване цели единствено и само натрупване на колкото се може по-голяма окончателна сума, която след това ще се раздели между участниците в престъплението.
Той от своя страна се опита да ме тества за съгласие по схемата - плащаме и забравяме. Категорично се противопоставих да плащаме за нещо, което не сме виждали, въобще не е ясно дали съществува или пък ни пробутват пълни боклуци.
Приключихме разговора с уговорката че след ЕДИН час той ще ми се обади, за да му продиктувам адреса на електронната ми поща, за да може той да ми изпрати подготвено парламентарно питане по темата, което да прегледам и евентуално отредактирам. Познайте дали си удържа на думата?

Вместо това ... Какво стана вместо това?

ЧЕТИРИДЕСЕТ часа по-късно електронният вестник "Фактор" публикува обширно и напоително интервю с Методи Андреев, в което се засяга и темата за реакторите: 

Методи Андреев: В ход са „Заслон“ и „Балканска пролет“, откъсват България от ЕС и НАТО

Ще поставя тук само въпросите и то само по-важните, касаещи реакторите за АЕЦ "Белене".

- Има някаква мистерия около реакторите за „Белене“ – осъдиха ни да ги плащаме, а никой не ги е видял – произведени ли са, какво точно ни предлагат?

- Това е друга голяма тема – никой не казва дали са произведени, а само ни се втълпява, че трябва да плащаме. Кой ги е видял тези реактори? Кой експерт ги е проверил, че са годни и отговарят на световните параметри? Има слух, че се готвят да ни пробутат тежко дефектирал реактор…

 - Произведен за централата в Беларус…

- Да, точно беларуския реактор коментират експертите. Има международна практика, когато се произвежда такъв реактор, инвеститорът, който плаща за него, да бъде поканен за така наречената генерална сглобка, за да се демонстрира пред него качеството на изпълнените части. Интересувах се и установих, че представител на НЕК, БЕХ или друг български енергиен експерт не е канен на такава процедура, нито някой е виждал дали физически съществуват тези два реактора. Още при старта на есенната сесия на парламента ще задам актуален въпрос по тази тема. Искаме ясни доказателства, които свидетелстват, че тези реактори, за които сме осъдени, са наистина произведени, спазени са всички технологични процедури и ни чакат на склад, за да ги получим. Но в крайна сметка подхващането на темата „Белене“ и внушението, че нямаме друг изход, освен да я достроим, е много неправилна. Приемам дори крайната позиция на бившия финансов министър Симеон Дянков – да платим още милиард неустойки, но да сложим край на тази корупционна агония. Плащаме и точка – това е крайният вариант. Сигурността на България е много по–важна, отколкото зависимостите, които ще ни бъдат наложени от Русия през следващите 50-60 години.

- Това означава ли да не се търси отговорност за прахосаните над 3 млрд. лв.?

- Скандален е и фактът, че до днес няма посочено нито едно лице, а защо не и обвинено от прокуратурата за изхарчените до сега милиарди от бюджета за „Белене“. Непрекъснато се говори, че виновниците и отговорните са свързани с управлението на БСП и Тройната коалиция, а в същото време хората, които са взимали грешните решения и са нанесли огромни финансови щети на държавата, продължават да заемат важни постове в нейните структури – Румен Овчаров представлява държавния дял в „Нефтохим-Лукойл“, а Петър Димитров е на важна позиция в предприятието за радиоактивни отпадъци. Ако това е формулата, по която трябва да се обединява българският народ, то тя е фалшива и неработеща. Обединението може да стане единствено на базата на върховенство на закона и справедливост. А да няма виновни и всичко да се замаже след неефективно инвестирани милиарди - е просто скандално и непростимо. Тази политика е неприемлива, аз не я подкрепям, тя колонизира България.

  На практика дупедат Андреев иска ние да дадем парите, които те да си преразпределят. Също така той много горещо приветства и одобрява лъжливо-шикалкавещата политика на министър енерГЕПИка. Ако той не одобряваше действията на кабинета Борисов 2, защо не напусне парламентарната група, която гласува за патрона си на 100%? Аха? Ако я напусне ще изпадне от групата на разпределящите между себе си милионите?

image

Снимката е от участие на Андреев в НОВА ТВ на 25-ти август 2016-та г.

Утре е първият парламентарен контрол от новия политически сезон. Ще проследя внимателно дали и какво Андреев ще пита Теменужка Петкова.

Селските номерца на Андреев напълно се синхронизират с каскадата от лъжи на Теменужка, последната от които е, че
руснаци ще дойдат у нас да "търсят реакторите" до края на август, а в началото на септември все още ги няма.

Георги Котев



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797191
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930