Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2016 22:52 - НАУЧНИ ДАННИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗХОД НА ХОЛАНДЦИТЕ И ВЛАСИТЕ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1432 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.09.2016 22:54


НАУЧНИ ДАННИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗХОД НА ХОЛАНДЦИТЕ И ВЛАСИТЕ  
НАУЧНИ ДАННИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗХОД НА ХОЛАНДЦИТЕ И ВЛАСИТЕ


(Посвещавам този материал на всички Власи,а също на холандския дипломат и журналист Роберт ван Ландсхот. Въпреки съмнителния източник на информацията за неговото изказване приемам,че тя все пак е вярна и макар със закъснение давам заслужен отговор на това предизвикателство-
http://www.vestnik
ataka.bg/2012/02/%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD
%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B
F%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D0%
B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%
82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%B1/
).


   Научната общественост още не е създала убедителна теория за произхода на такива известни евразийски племена и народи като "Славяни", Етруски, Баски, Българи, Албанци (Шиптари), Власи, Армъни, Гърци, Шкеи, Фламандци, Валонци, Холандци, Евреи, Палестинци, Финикийци, Каталани, Тюрки, Хазари, Чеченци, Хървати, Укри, Викинги, Шумери, Готи, Келти, Микенци, Минойци и пр. Новата Българска наука обаче сочи,че това се дължи на нежеланието на казионните учени да приемат някои истини,записани в старите извори,присъстващи в древните епоси и обяснени от старите езически религии.

  Днешното езикознание претендира,че е обяснило известния етноним Холанди (Холандци) достатъчно добре,но за етнонима Власи (Влахи,Блази) няма никакво смислено обяснение. Знае се обаче,че произходът и значението на даден етноним най-добре може да обясни потеклото и културната принадлежност на народа,който го носи.

"Анализът" обаче е в състояние да разгадае тайните на миналото и да направи онова,което конвенционалната наука не успя да направи. Той дава отговор на въпроса откъде произлизат Власите и кои всъщност са Холандите,които едни смятат за германци а други- за келти. По-долу прилагам кратко резюме на научните разработки,които разкриха истинския произход на тези два народа.


І. Холандци (Холанди)

  Този етноним се най-често обяснява с немския израз Хохланд (Висока земя,Страна на високите хора). Земята на Холандия обаче в никой случай не може да бъде наречена "висока",а днешните й жители не са по-високи от другите европейски народи. Така че това обяснение е меко казано съмнително,а добавеното "Х" в думата Холанди и в която да е дума не може да промени нейния смисъл,съгласно правило № 9-В на "Ангеловия анализ". Коректния превод на немския израз Хохланд всъщност е недвусмислен- Висока страна и Висока земя,което го прави съвършено непригоден за обозначаване земите на Нидерландия,чийто точен превод е "Ниска страна",понеже това са едни от най-ниските земи в цяла Европа (6 м под морското равнище).

  Ако решим да преведем думата "Нидерландия" така,както някои превеждат названието "Холандия",ще получим израза "Ниските хора",който противоречи на другия получен израз- "Високите хора" или ще създаде впечатление,че населението на страната е било съставено само от джуджета и гиганти,което не се потвърждава от антропометричните и историческите данни. Названието Ниска земя (Ниска страна) обаче е съвсем логично докато названието "Висока земя"е съвършено неприложимо за тази част на Европа. Затова ще бъде твърде безотговорно от научна гледна точка да превеждаме наставката "Ланд" в единия случай като "Земя,Страна",а в другия случай като "Хора" според конкретните нужди на стъкмистиката,макар думата "Ланд" в немския език да произлиза от Българското "Люнд" (Люд,Люде).

image
  imageimage     Затова,ако приемем превода "Високите хора" за верен ще трябва също да приемем,че холандците са превеждали своя етноним на Български а не на немски,понеже немското "Хох" (висок) произлиза от нашите думи Кок,Гуг (Гугла) и Хохол (Гогол). Ако пък приемем превода "Висока страна" за верен ще установим,че той въобще не е верен,понеже Холандия е всъщност най-ниската страна в стара Европа,понеже старите европейски граници били поставяни до река Дон или в най-добрия случай- до Волга.

image
  Значи германският превод на етнонима Холанди не върши работа и официалните учени трябва да търсят друг. Те обаче не успяват да намерят такъв,затова се примиряват със сегашното половинчато положение,според което името "Холанди" било немско,но самите холандци не обичат Германия и немския език. Системата на "Анализа" обаче успява да открие други значения на този етноним,без да допусне нито едно противоречие а напротив- нейното обяснение намира подкрепа в наличните исторически данни. Докато търсех истинското значение на този етноним,се добрах до следния странен резултат:

Холанди= Холенди (Коленди,Календи) т.е. Коледари (Колендари,с носовка) сиреч- Жреци и поклонници на Слънцебога Дионис,а също Коланди (прех. Х-К) т.е. Колади (Племена на цар Колад). На логичния въпрос дали е имало древно племе,което е носело подобно име и дали то може да е древен прародител на Холандите също е намерен отговор: това е старото Българско племе Хайландури (Холендали,Холандари,Холанд-Ари,Колад-Ари),обитавало някога Кавказ.

  Учените отдавна са открили,че с името Хайландури са обозначавани Аланите (Алан-гури с диалектен вариант Алан-дури,Алан-хури [Алан хора]). Днешните им потомци сега биват наричани Осети (Асати,Асите) и Осетини (Астини,Естони) което значи,че те са потомци на Тракийското племе Асти и деди на днешните Естонци. Холандите са още Холади (без носовката),което значи Холдаи (Халдеи: прех. АД-ДА),а Халдеите както вече разяснихме са същите онези Колдеи (Колдаи,Колдари сиреч Коледари),за които стана дума по-горе.

  Защо тогава езикът им не прилича на днешния Български? Отговор на тази загадка има: още при своето тръгване от Тракия към Кавказ те говорели някакъв диалект,който бил малко по-различен или по-особен от диалектите на околните племена. След попадането им в Кавказ езикът им се "кавказцизирал" (попаднал под силно кавказко влияние подобно на албанския) или частично деевропеизирал.

  Това станало под влияние на доиндоевропейските форми в някои кавказки езици като грузинския (Иберския),който е подобен на Тиренския,Баския и Минойския и макар в него да има немалко "индоевропейска" (Българска) лексика,той си остава неиндоевропейски. Същото станало и с немския език,понеже Германите,както казахме и другаде,са езикови ако не кръвни роднини на Караманите,Гермияните,Армъните и Армените. Съответно на това,германския и холандския езици си приличат по още една причина: те са изпитали едно и също кавказцизиращо влияние преди векове и хилядолетия,затова имат помежду си онази близост,която техните учени отдават само на кръвното им родство.

  Как са се разбирали Хайландурите с останалите Българи тогава? Отговорът също е прост: с помощта на Българските "руни" (йероглифи),които може да бъдат ползвани дори от народи с коренно различни езици,стига да бъдат правилно овладени от тях. Езикът на днешните Холанди е твърде различен от нашия,защото много от тях се преселили на Запад още през V в.,където изпитали силното езиково влияние на околните народи- римляни,германи,келти и пр.,а впоследствие езикът им претърпял значително собствено развитие.

  Защо културата на Холандите е толкова различна от нашата тогава? Отговорът е същия- те твърде рано изоставили своята езическа религия и приели западния католицизъм,а после и калвинизъм. Всяка новоприета религия както знаем оказва силно влияние върху културата,езика,обичаите,именната система и дори фолклора на племената и народите а всички племена,които не са живели заедно повече от 1500 години и са променили малко или много религията и езика си отдавна са се превърнали в отделни народи.

  Защо тогава расовият тип на днешните Холанди (Холандци) не колаборира добре с расовия тип на днешните Българи? Отговорът се крие в самия въпрос- защото говорим за днешни,а не за древни Българи и древни Холанди. Древните Холанди постепенно се смесили с Келти,Германи,Латини и пр.,които оказали силно въздействие върху техния генофонд,докато древните Българи изгубили част  от генофонда си в резултат от множеството преселения,извършени от многобройните Български племена.

  Генофонда на днешните Българи не може да съвпадне напълно с генофонда на древните,понеже 70-80% от древните Българи носели гена на Понтийския расов подтип и само 20-30%: гена на Средиземноморския,който е преобладаващ в днешна България. Древна България включвала в своите предели население което се определяло за Българско,но днес е основно население на държави като Русия, Украйна, Полша, Беларус, Сърбия, Хърватска, Македония, Босна, Словения, Словакия, Чехия, Румъния, Молдова, Литва, Латвия, Естония, Албания, Унгария и пр.,които се отцепили от нашата територия и народите им постепенно се от-Българили. Представете си какъв е бил генофонда на старите Българи тогава и колко може той да има нещо общо с днешния!

  Така различията почнали да се натрупват век след век,докато накрая народите значително се раздалечили от общия си център,а значителни прилики с днешния Български запазили само няколко езика- руски (в това число "белоруски"),украински,хърватски и сръбски чието естество ни кара да мислим,че се касае не за отделни езици,а за отделни диалекти на днешния Български език.

 Защо Холандците са хора с доста изявени интелектуални качества,а някои от изброените по-горе народи не са? Защото те са някогашни Халдеи (Коледи,Коленди,Холенди),зарад които нашето древно общество правело изкуствен подбор и причислявало в редиците им най-надарените и природно интелигентни хора,които можели да усвоят лесно древната астрология,изкуствата на звездоброенето и гадаенето,наблюдаването на небесните тела и предсказването на бъдещи събития според тяхното движение а това е сложна наука,която не може да бъде усвоена от всеки.

  Това означава,че сред Аспаруховите и Куберовите Българи без съмнение е имало значителен брой Хайландури и особено хора от Понтийския подрасов тип,чиято разновидност е Динарския: затова много от тях били синеоки,руси и дори рижи (рижави). Наличието на рижи хора в Кавказ,които навярно са потомци по-конкретно на Хайландур Българ се вижда от тази снимка на чеченски джихадист:

image  
  През последните 1000 години обаче страната ни се лишила от значителен брой надарени с качества Българи поради следните причини:

1. Бягство от преследванията на византийското православие и преселение на милиони древни Българи-богомили към Западна Европа през ХІ-ХІІ в.
2. Разпределяне на бившата Българска държавна и национална територия между териториите на повече от 20 съвременни държави.

3. Разселване из Анадола и Италия на десетки,ако не и на стотици хиляди Българи от Василий ІІ и неговите приемници през ХІ в.
4. Погърчване на стотици хиляди,ако не и на милиони Българи в периода Х-ХХI в.,като много от погърчените са включени във византийски аристократични семейства и постепенно превърнати в ромеи. Анадолските потомци на тези нови "ромеи" вече са почти 100% потурчени,а "еладските" им потомци- на 100% погърчени.

5. Бягство на милиони Българи от турските нашествия и потурчвания през XIV-XVIII в.
6. Потурчване на милиони Българи в периода XIV-XX в.,като турците нерядко избирали да потурчат или убият най-добрите,най-надарените и най-красивите измежду тях. Затова днес в турските сериали виждаме сравнително красиви хора,които не са подбрани измежду потомците на най-дивите туркомонголски чергари,а измежду потомците на потурчените Българи,сърби,украинци,власи,гърци,германци и руснаци.

7. Приобщаване,прогонване или избиване на значителен брой Български интелигенти от страна на гърци, "румънци", сърби, турци, руснаци, комунисти и пр.
8. Продължаващо и днес преселение или по-точно бягство от червения капитализъм на стотици хиляди,ако не и милиони Българи към Западна Европа и Америка. Натам бяга значителна част от високоинтелигентните ни хора,които са разбрали че качествата им няма да бъдат оценени от нашето все още "кооперативно" общество,затова отиват да предложат умовете и мишците си на други страни и народи,които ще могат да оценят по достойнство личните им качества.

  В подкрепа на всичко казано дотук се явяват имената на холандските етнически групи:

1. Валонци (Валони)= Валхонци (Валхони,Вахани) и Белони (Белини,Белгини): потомци на Белгите (Дионисовите поклонници),които са отломка от древния Български народ.
2. Фламандците дават име на "френската" област Фландрия,но тяхното название означава Фламанди (Фламади,без носовката)= Фаломади (Валомади,Валонати- разновидност на Валонците).
3. Фризи= Фриги (Бризи,Бриги),а средновековното произношение на думата Бриги е Блъги (Блъгари).

  Холандския герб също напомня за България- той до огромна степен прилича на Българския основно заради трите лъва,които са изобразени върху него- на заден план остава сходството на стария Български герб с белгийския,от който е взета идеята за него:
image

   Лъвът е наш символ от незапомнени времена (още от Бронзовата епоха,ако не и от по-рано),а трите лъва се появяват в Българската царска хералдика не по-късно от ХІІІ-XIV в.,три века преди образуването на Холандия:

image
  Ето как разнищихме и обяснихме всички привидни противоречия и несъответствия между нашите два народа,а Българският произход на древните Холанди вече не може да бъде поставян под съмнение.

ІІ. Власи (Блази,Влахи)


   Днешните учени им приписват Дакийски произход което не се дължи на някакви открити научни данни,а само на предположения и най-вече на това,че самите власи са записали това в историята си. Както казах и другаде,западните учени не си правят почти никакъв труд да проверяват теориите за произхода на Балканските народи,а в повечето случаи направо преписват онова,което тези народи са написали за себе си. Изключения се правят само когато тези народи са особено близки приятели или опасни врагове на Запада- тогава за техния произход по правило не се пишат положителни неща,а възможно най-отрицателните. Теорията за Дакийски произход на власите обаче е погрешна и дори порочна,понеже:

1. Римските летописци изрично са посочили,че армиите на техния император са унищожили всички Даки до крак. От многогодишен опит знаем,че учените не вярват на древните летописци само тогава,когато написаното от тях не устройва политиците,които ги назначават. В конкретния случай е именно така: това сведение не изнася на корумпираните френски и "румънски" политици,чиято цел е да романизират напълно цялото влашко население,затова си затварят очите за него и се преструват,че то не съществува.

2. След І в.от н.е. Даките действително изчезват от историческата сцена: след Траяновите войни името на това племе никъде повече не  се споменава. Фактът,че през ІІІ в. Аврелиан прави римска провинция Дакия на Балканите не се дължи на това,че в земите на днешна Румъния е имало оцелели Даки а на това,че Аврелиановата административна реформа преместила колонистите от римската провинция Дакия,която наследила името на Даките,от Трансилвания и Влашко в Горна Мизия.

image
  Друга произволно съчинена от лъжливи  и корумпирани политици теория обявява Власите за потомци на римските войници и колонисти,които завоювали Дакия. Тази теория цели да измъкне днешните фалшификатори от главоболните проблеми,които им отварят римските летописи но също няма никаква изворова подкрепа и е дълбоко погрешна,защото:

1. Влашкото население няма онзи език и култура,които има населението на отдавна романизирани държави като Италия,Испания,Португалия.и Франция.

2. До средата на XIX в. лексиката на влашкия език била съставена от 60% "славянски" (Български),20% неизвестни и само 20% "романски" думи,което е крайно необичайно за езика на един романски народ. Само невероятно наивни,небрежни и повърхностни учени могат да повярват,че народ с 60% Българска и 20% "романска" лексика може да е романски,след като няма надеждни данни за произхода на оставащите 20 процента неизяснени думи в неговия език. Това означава,че прибързаното обявяване на власите за "романци" и "румънци" е преднамерено извършван от злоумишлени заговорници криминален акт,който по техните планове трябва да остане незабелязан и ненаказан.

3. Влашката народна култура е твърде близка до Българската,а в нея няма никакъв намек за остатъци от каквито и да било римски или латински народни обичаи. Облеклото на Власите до максимална степен прилича на Българското народно облекло:

image  image
 
image  image     Влашките народни обичаи са твърде подобни на нашите- власите не играят нито един от танците на известните романски народи,а Български народни хорА. Те си слагат мартеници на 1-ви март,колят агне на Гергьовден и имат кукерски обичаи:
 
image

image   image image
4. Власите по начало кръщавали селата си с Български имена- едно старо преброяване на населението показва,че чисто влашки села (Люмница,Купа,Лугунци,Бериславци и пр.) в Беломорска Македония,в които няма нито един Българин са носели типично Български имена,а не латински или гръцки:

image
  5. Власите до средата на ХІХ век пишели само на Българска Кирилица,а официален език в държавата им до началото на ХІХ век бил Българския:  
Българска грамота за основаването на Букурещ,издадена от Влад Дракула в 1459 г.:
image
 
Държавен герб на влашкия войвода Михай Храбри (1593-1601 г.):
image

Факсимиле от текст на румънска книга,печатана на Кирилица през ХІХ в.:
image

Влашко писмо от ХІХ в.,писано на Кирилица:
image
6. Самоназванието на Българската етническа група Армъни,от което се извежда фалшивия днешен етноним "Романи" не означава Ромъни а Армяни и Арвани (кавказко племе,близко до армените),както и Гармъни (Германи,Гермияни,Карамани),което не означава "Германци" разбира се. Самите Армъни приличат на римляни,италианци и французи толкова,колкото приличат холандците на Българи но това не смущава фалшификаторския устрем на мошениците,изкарващи хляба си с измислянето на исторически заблуди и дезинформации. Ако трябва обаче да сме откровени,Армъните ("Армените") приличат най-много на Българи:

image
 
image  image

image  
  В такъв случай за Армъните (Армяните) можем да предложим историческата
версия,че са дошли на Балканите под водачеството на Българския княз Кубер като част от неговите Българи. По начало са живеели в Кавказ,навярно около армено-византийската граница,затова езикът им е частично повлиян от гръко-латинските и армено-албанските наречия,говорени по онова време в някои части на Кавказ. Те се занимавали с отглеждане на добитък,и също като тук го превеждали лете на римска а зиме- на Българска територия,но войната между Велика България и хазарите им наложила да бягат към Панония. Там се смесили с южнобалкански бежанци,както е посочено в хрониките за хората на Кубер,а после били настанени от него в областта Кутмичевица (около днешна Македония) заедно със своите роднини Албаните (Арваните~Арманите),както се вижда от долната карта:

image
  Ето защо Армъните не са "Ромъни",а алтернативното им име Цинцари (Цинц-Ари,Циц-ора: без носовката) също е Българско,понеже Циц= Чуч така,както Цицка=Чучка,от което името им добива смисъла "Хора от чучките" (Хора от чуките [от чукарите] или направо Чук-ари),ще рече Хора от високите планини (Хора от Кавказ),понеже коренът Кавк е всъщност Каук (Кюк,Кук) и е тъждествен с корена Чук,от който е съставено името Цинцари (Цицари). Затова двете села с името Цацаровци (Цанцаровци,Цинцаровци- с носовка),които се намират в днешна България са разположени в планински места,а в тях не живее нито един влах или румънец.

  От всичко това следва,че измисленото от историците на XIX в. название "Цара Ромъняска" е чисто ново понятие,възникнало под влияние на заблудата,че Армъни~Ромъни или заради неправилен прочит на израза "Цар Армъняска" (Цар на Армъните т.е. на Армяните),който е написан през XVI в. не на латиница,а на Българска Кирилица от писарите и болярите на Българския войвода Михай Витязул (Михаил Витяза,Михай Храбри):

image  
   Родството между Власи и Армъни впрочем е твърде дискусионно и не се приема единодушно от учените,а много от самите Армъни го отричат. Кои са самите Власи тогава,какво означава тяхното самоназвание и какво общо имат те с Армъните? Това може да ни каже само новата историческа наука,понеже старата очевидно не се е справила и не може да реши проблема,както и системата на "Ангеловия анализ",която открива няколко близки помежду им значения на въпросната дума:

1. Власи= Блази (както често се изписва на латински)= Блъзи (Блъги- вид Блъгари).

2. Власи= Власати (Космати,Облечени в кожи с дълъг косъм). Думата Влъси (Власинки),от която произбиза този вариант е във връзка с произхода на Българския етноним от името на Бакх (Вакх,Вах),който е също Марс-Арей,а другото име на Марс е Въс (Навъсеният бог- понеже е Бог на войната) и Влъс (Облеченият в кожи бог- понеже е аватар на Дионис: богът на Кукерите),а това сродява думата Кукери (Кункери,с носовка) и думата Цинцари (Кинкари,Кикари- без носовката).

3. Влах(Блах)
= Валх (Балх) и очевидно се отнася за Българи от Памир,които се преселили в Кавказ и Украйна,след като променили частично езика си заради въздействията на "Гръко-Бактрийското царство",но се върнали назад към прародината със своето преселение към земите на днешна Украйна. Крайното значение на думата Блах е Благ (Блъг) т.е. Блъгарин,но също и Вах (Вакханин,Поклонник на Арей-Дионис) от което следва,че всички Власи (Влахи) са роднини на народа Вахи в Памир,имащи роднинство ако не и пълна идентичност със споменаваните в изворите Вахандур Българ (Българи от поречието на Вахан Даря,Ваханци/Влахинци). Затова "румънците",наричани още "романци" са новоизмислен народ,роден от деструктивното влияние на фенерско-ромейските воеводски династии,които турския султан сложил за управници на Влашко след 1714 г.

4. Власи= Влеси (Велеси): Поклонници на Българския бог Велес (Велек,Велик) т.е. на Дионис.

  Цинцарите (Армъните) имат още едно название- Куцовласи,от което се прави извода,че те са един и същ народ с "румънците". Истината обаче е друга: Куцо-власите са Куцо-Блази (Кучо-Блъзи: прех. Ц-Ч) от което следва,че те са навярно някогашните Кучи-Българ (Българи,принасящи в жертва кучета),за които говорят древните извори. По-нататъшния ход на разсъжденията води до същото заключение,понеже Армъни (Гермъни,Германи)= Хермани (Хермини,Гърмини) т.е. Хермесови племена (Племена на Бога на гърма),а основни свещени животни на Хермес,както личи от Будисткия вариант на Българския календар,са заекът и кучето.

  Тук откриваме и друга вълнуваща особеност: латинските рицари от XIII в.,воюващи с царете Калоян и Борил многократно са виждали Власи а несъмнено и Армъни,докато воювали срещу Българските армии,но нито веднъж не забелязали каквото и да е подобие на своя език с техния! В нито един от иначе обстоятелствените латински летописи не пише,че между Латините (за които латинския бил официален а италиански или френски- говорим език) и Власите (респ. Армъните) е имало някаква прилика в езика,обичаите,произхода или културата,понеже такава просто не е имало и тя е измислена чак през XVIII-XIX век!

  Ако такова сходство съществуваше,тогавашните Власи и Армъни нямаше постоянно да взимат страната на Калоян и на неговите наследници във войната срещу латините,продължила над 50 години с прекъсвания,а поне един път щяха да дадат подкрепа на латините,чувствайки се техни роднини. Те обаче определено не са се чувствали техни роднини,затова постоянно помагали на нашите царе да прогонват латинските и ромейските наследници на Рим от родните ни Български предели!

  Езикът на Власите и Армъните винаги е бил диалектна разновидност на Българския,а чуждата лексика в него е вторично привнесена при тесните им контакти с армени, арвани (албани), маджари, печенеги, узи и татари и заради сезонните им преселения от по-студени към по-топли места и обратно,където влизали в контакт с латиноговорящи и гръкоговорящи народи. Това обаче не се разбира от новите съчинители на фалшиви нации,с каквито бе изпълнена картата на Европа през XIX-XX в.,нито от днешните "румънци",които сами режат своите родови корени като чистят Българските думи в езика си и ги заместват с френски.

  Всеки непредубеден и опазен от предразсъдъци учен обаче с просто око ще забележи огромните прилики между стария Влашки език и стария Български,приликите между Влашкото и Българското народно облекло,огромните сходства в културата и обичаите на "двата" народа,фолклорните прилики и т.н. Всички честни учени с чиста съвест биха заявили,че древните и днешните Власи нямат нищо общо с романските народи а са част от Българското народно и културно пространство,ако корумпираните политици не им пречеха. Тези политици обаче действат по изпитания мръснишки принцип "Разделяй и владей",затова противопоставят етнос срещу етнос и брат срещу брата,без да се интересуват от общия им произход. Но,както са казали някога нашите мъдри владетели,Бог вижда!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19696850
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031