Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2017 00:32 - Пол Робърс: САЩ — демонизация и вездесъщи лъжи, 2 част http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
0



Пол Робърс: САЩ — демонизация и вездесъщи лъжи, 2 част Публикувано на 08.01.2017 в Свят
image image

Пол Робъртс: САЩ — демонизация и вездесъщи лъжи, 1 част


Автор: Пол Робъртс


В своята антируска пропаганда Вашингтон е дотолкова пълен с решимост, че конгресът прие, а Обама подписа закон за разузнаването, в който има раздел Title V, който даде зелена светлина на активните мероприятия за противодействие на «доставчиците на фалшиви новини».

С термина «доставчици» са наречени алтернативните новинарски сайтове — в това число моят — които хвърлят предизвикателство към официалните лъжи.

Правдивите алтернативни средства за масова информация се обвиняват в това, че били под руско влияние.

Миналото лято бе създаден обвит със завесата на секретността уебсайт, който неотдавна публикува списък с 200 уебсайта, пряко или косвено намиращи се под руско влияние. Вестник Washington Post безотговорно публикува пространна статия, придавайки вид на достоверност на фалшификацията, че 200 уеб-сайта работят за руските власти.

С други думи, потушаването на истината се превърна в последната линия на отбрана на разлагащия се управляващ елит в САЩ. За последните 24 години три вашингтонски режима изтребиха милиони хора в девет страни и убиха гражданската свобода в САЩ. За да скрият тези огромни престъпления, които нямат аналог в историята, медийните проститутки непрестанно плетат интриги, лъжат и клеветят.

В същото време престъпният режим във Вашингтон пред целия свят се представя за незаменим защитник на демокрацията, правата на човека, истината и справедливостта. Както неотдавна каза представител на руското МВнР, Америка служи на злото.

Вашингтон нарича «руски агенти» не само своите опоненти, но и всички, които говорят истината. При това американските власти се надяват, че демонизацията на Русия вече в значителна степен е изплашила населението — дотолкова, че американците ще обърнат гръб на тези, които говорят истината.

Дори за най-невинния сайт е очевидно, че този политически елит, който стигна толкова далеко, че дори директорът на ЦРУ публично обвини руското разузнаване в избирането на Доналд Тръмп, но не беше в състояние да предостави дори най-малки доказателства при наличието на абсолютно убедителни доказателства за обратното.

image

Откритата, нагла и безпрецедентна пропагандна атака на ЦРУ срещу новоизбрания президент подтикна Тръмп да хвърли ръкавицата на директора на ЦРУ Джон Бренън. Появиха се съобщения, че Тръмп има намерение да реформира и реорганизира разузнавателното ведомство.

Последният президент, който каза нещо такова — Джон Кенеди — бе убит от ЦРУ още преди да успее да нанесе удара си.

Кенеди считаше, че не бива да открива огън по ЦРУ, преди да бъде преизбран за втори път. Това отсрочване даде време на ЦРУ, за да организира неговото убийство.

Струва ми се, че Тръмп осъзнава грозящата го опасност. Той вече обяви за намеренията си да допълни секретната служба за охрана (която тръгна срещу Джон Кениди) с частна охрана.

Изненадани ли сте?

Президентът на Русия публично констатира, че Вашингтон води света към термоядрена война, но неговите предупреждения се игнорират.

Срещу новоизбрания президент на САЩ ЦРУ води пълномащабна атака, а самият президент знае, че не може да има доверие на своята официална служба за сигурност.

Всеки човек трябва да отчете, че тези извънредни обстоятелства ще се превърнат в тема за дискусия.

Но тази дискусия ще я намерите само в няколко алтернативни новинарски сайта, които сайтът PropOrNot и вестник Washington Post нарекоха «намиращи се под руско влияние».

Автор: Пол Робъртс
Превод: Петя Паликрушева за News Front


Автор — Пол Крег Робертс (PaulCraig Roberts), доктор на икономическите науки, бивш заместник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Рейгън. Автор на икономическата политика на американското правителство през 1981—1989 г, получила названието «рейгъномика». Редактор и анализатор във вестник  The Wall Street Journal, списание Businessweek и информационна агенция Scripps Howard News Service. Автор на постоянна колонка във вестник TheWashington Times. Автор на многобройни книги, посветени на най-крупните проблеми на съвременността.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697460
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031