Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 16:39 - Зеев Херцог: Цялата история на великия Израел е лъжа http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
0



Зеев Херцог: Цялата история на великия Израел е лъжа Публикувано на 12.02.2017 в Свят
image image image

В историята на Израел не е имало никакъв библейски период, не е имало Изход от Египет, нито странствания на евреите из Синай, нито великата империя на Давид и Соломон. Тази лъжа е построена на вавилонски източници и позволява на ционизма да държи в подчинение еврейските диаспори.

Това са твърденията на еврейския археолог и професор във факултета по археология и древни култури в Близкия изток в Телавивския университет Зеев Херцог, който рискува да се обяви против ционистката лъжа и публикува сензационните изводи от почти стогодишни археологически разкопки.

Науката твърди, че в историята на евреите и Израел не е имало никакъв библейски период, не е имало Изход от Египет, нито странствания из Синай, нито обсада на Йерихон от Исус Навин, нито великата империя на Давид и Соломон. Върху тези сюжети са изградени двете световни религии, но археологията не може да ги потвърди с никакви находки, макар че дори по-древни факти от историята на други народи имат мощно археологично потвърждение.

Например Йерусалим не може да бъде център на империята, тъй като хиляда години преди нашата ера, в него живеели само 3-4 хиляди души. Археолозите за дълги десетилетия разкопки така и не открили ни най-малки признаци на монументално строителство от това време. Това се отнася до прочутия библейски храм.

През 10 век пр.н.е. на тези земи съществувало само едно мизерно княжество, начело с династията на Давид.

Не се потвърждават и библейските сюжети и разкопки в непристъпния Йерихон, който войската на Исус Навин завзела само с небесна помощ. Йерихон е разкопаван осем пъти и сега археолозите твърдят, че в това време градът въобще не е съществувал.

Невъзможно е да се потвърди и непогрешимият Стар завет и това поставя под съмнение не само „богоизбраността“ на почитащия го народ, но и разрушава връзката между времената, на която се гради идеологията на Държавата Израел.

Науката отдавна е подложила на съмнение тълкуването на Стария завет като строго исторически документ. В световна сензация се превърна клинописната библиотека на асирийския цар Ашурбанипал, която доказа на историците, че Старият завет е истинска компилация на документи от Вавилон.

Още по-голяма световна сензация се оказа откриването на каменния стълб, на който са изписани законите на най-древния вавилонски цар от 17 век пр. н.е. Хамурапи, съвпадащи със заветите, които дал на юдеите преди 2 хиляди години пророкът Мойсей. Само че Хамурапи ги получил от друг бог, наречен Шамаш…

image image

Затова не е странно, че нападението на САЩ срещу Ирак толкова се проточи от сиономасонската власт в Америка, юдейските ортодокси и равината в Израел. Освен стратегическите задачи тази война решава и идеологическа – да се завземе прочутият археологически музей в Багдад и да бъдат иззети, т.е. откраднати, съхраняващите се там образци от клинописни доказателства за най-голямата юдейска лъжа и за тяхната „богоизбраност“. От тях много зависел статутът на цялата юдийста лъжа за историята на юдеите и Израел.

Не бива да се забравя стратегическата ценност на юдейската лъжеистория за световния ционизъм, който чрез равината и религиозната компонента на Стария завет и основаните върху тях Талмуд и Тора, държат в подчинение цялото еврейско паство. Защото опирайки се на еврейските диаспори, които живеят в почти всички държави в света, световната еврейска олигархия, ционизмът и юдеомасонството могат да покоряват другите страни, да ограбват богатствата им и да разлагат и деформират народите.

Зеев Херцог е един от най-активните привърженици на гледната точка, че „библейската археология вече не е ръководна парадигма в археологията и че археологията се превръща в независима дисциплина със свои собствени заключения и наблюдения, които ни представят реалността на Древния Израел съвършено не така, както е описано в библейските разкази“.

През 1999 г. статията на Херцог, публикувана в ежедневника „Хаарец“, „Деконструкция на стените на Йерихон“, предизвика широк обществен интерес и спорове. В нея той твърди, че израилтяните никога не са били в Египет, не са странствали из пустинята, не са завоювали страната по времето на военна кампания и не са били прадеди на 12 израилеви колена, че единната монархия на Давид и Соломон, която Библията описва като влиятелна регионална сила, е била само малко племенно царство, и че ранната израелска религия приела монотеизма само по времето на залеза на монархията, а не на планината Синай…

Издателство „Распер




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804584
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930