Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2017 22:37 - Квиченето на комунистите е интересен феномен, един от безпогрешните знаци, че болшевиките са обезпокоени от нещо, което заплашва техните планове
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 2372 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ​Опит за осмисляне на един избор - знак за отчаяние от разкола и разлома вдясно Последна редакция на 23/02/17 21:59     image

Д-р Канов

Квиченето на комунистите е интересен феномен, един от безпогрешните знаци, че болшевиките са обезпокоени от нещо, което заплашва техните планове

Д-р Любомир Канов

Как да разбирам и оценя позицията на Евгений Михайлов да приеме номинация от ДОСТ за народен представител от 24 МИР в София?

1. От реалистична гледна точка, според всякакви статистики, неговият шанс да бъде избран в София е много малък, почти никакъв, поради ред причини, включително чисто етнически. Следователно, причината му да се включи не може да бъде обяснена с желание за власт, особено като се припомни, че той някога е бивал народен представител, а и се е отказвал доброволно в миналото от тази съмнителна привилегия. Така че, обяснението вероятно е друго.

2. Така както той изложи аргументите си за подкрепа на Програмата на ДОСТ, обясненията му звучат доста логично и приемливо. Тази програма, за разлика от всички останали, поставя в центъра: Декомунизацията, Лустрацията, Отмяната на давността за комунистическите престъпления, Евроатлантическите ценности, Териториалната неприкосновеност на България, Нова Конституция, която да разгради сталинистката уредба на прокуратурата и да даде възможност за правово общество и върховенство на закона в страната. И не най-маловажното - да отстрани кагебистко- кадесарското туморно образувание, наречено ДПС, от българския политически небосклон. За целта се разчита на образованите и демократично мислещи хора, включително, и може би предимно, с турски или българомохамедански произход. Срещу това трудно може да се възрази, а и не е ясно защо трябва да се възразява.

3. Както вече се доказа и то с голямо прискърбие, трябва да се отчете фактът, че така нареченото автентично дясно се фрагментира по един неразбираем, и в някакъв смисъл даже нелеп начин, оставяйки мнозина потенциални избиратели в небрано лозе. От друга страна, въпреки симпатиите към отделни читави хора в ГЕРБ, тази партия с нейната колеблива позиция по така важните приоритети, формулирани по горе от ДОСТ, с липсата на ясна дясна идеология и твърда позиция по въпроса за руските попълзновения в черноморския регион и Украйна, както и други аморфни възгледи по различни теми, не позволяват убедена поддръжка на тази партия.

От друга страна, започва да става невъзможно и 

безсмислено да се гласува за прикрито враждебни една към друга десни фракции, 

с минимални шансове за смислен парламентарен резултат и за действена политика в бъдеще. Какво да се прави в такъв случай? Не е ли изборът на Е. Михайлов в някакъв смисъл знак за отчаяние от разкола и разлома вдясно?

4. Квиченето на комунистическият агитпроп и новоизлюпен кандидат депутат на БСП Александър Симов срещу избора на Евгений Михайлов из нета е интересен феномен, който си струва да се наблюдава най-внимателно и е един от безпогрешните знаци, че болшевиките са обезпокоени от нещо, което заплашва техните планове. Към този трибун на лявото се присъединяват и други, които реагират незабавно и първосигнално, защото асоциациите възникващи след името Местан са определено негативни.

Нека да ги разгледаме:

А. Местан е вербуван като войник от Военното разузнаване и е станал агент на Репресивните Служби с псевдоним Павел ( отреденото му официално име от комунистическите власти е Зидаров от зидар?, трудовак? ). Според Евгений, той не е функционирал като такъв и не е писал доноси. Ако това е невярно, Евгений е готов да се разграничи от тази партия. Изглежда като честна позиция от негова страна. Особено като си помисли човек, че в момента има министър от ДС, който е получавал медали за възродителската си дейност срещу етноса на Местан.

Б. Местан беше начело на една партия и то доста дълго време, която е създадена от КГБ/ДС и с основание се смята за проклятието на Българския Преход. През това време, той е изпълнявал нейната разрушителна и престъпна програма по заповедите на Доган и неговите господари от Сараите. Местан е напълно наясно със задкулисието, участвувал е в предлагането и избирането на Пеевски в НС и за шеф на ДАНС, като пряко или непряко е "извивал ръце", по заповед на Доган, както се твърди под сурдинка от Орешарски и Станишев. Ако Местан не заяви ясно и публично за какво става дума в ДПС и "Кой" и не проговори за всичко, което знае по въпроса, всяка асоциация с него ще остане съмнителна и ще бъде отхвърляна от повечето честни 

антикомуниси и демократично мислещи хора

В. В обкръжението на Местан има хора, които са произнасяли заплашително звучащи патетични речи на турски в които напевно се носталгира по Делиормана в някакъв великотурски ключ и сега са кандидати за народни представители. Това е обезпокоително, не е адресирано по ясен начин и се налага да бъде обяснено, защото у много хора витае съмнението, че както ДПС е очевидна путинска пета колона, така пък ДОСТ е вероятно да е свързана с имперски фантазии на Ердоган относно нашите земи. Тези съмнения не са разпръснати в достатъчна степен от проатлантическата фразеология на Местан. Това трябва абсолютно и настоятелно да се изисква от него при всички публични поводи, макар че едва ли съмненията ще бъдат напълно премахнати, след неговото няколкочасово емигриране в турското посолство. Във всички случаи, все пак, може да се допусне, че Местан е български патриот и че милее за България не по-малко от всеки от нас. Но това се нуждае от ясни и недекларативни доказателства в бъдеще.

Г. Възможно ли е Местан да разкаже публично за гибелта на " мъжката секретарка" на Доган в Сараите? Очевидно, всеки може да се скрие поради страх от репресии от различно естество зад фразите, че "компетентните органи", следствената тайна и т.н. не позволяват да се говори по тези теми. Но, подкрепа би трябвало да се дава само на хора, които имат гражданска доблест и са готови да взривят доганското задкулисие без остатък и без страх . Така че, подкрепата за Местан и в това отношение би следвало да е условна, поне засега.

Д. Всички помнят лицемерната целувка на Местан и Станишев на Орлов Мост всред тълпата цигани, докарани с автобуси. Тя не може да се изтрие от съзнанието на българите, така както не може да се изтрие и целувката Хонекер-Брежнев от съзнанието на цивилизования свят. Тази перверзия с паметта и честта на хора, които бяха опозорени и прогонени от комунистическата власт, чийто наследник е Станишев, при това с участието на човек, който за съжаление вече е считан за вербуван от репресивния апарат на НРБ и назначен за шеф на партия, която е директен израстък от службите неизбежно ще предузвиква отвращение и ще отпъжда много хора. А това, за съжаление, ще тежи върху решението на Евгений Михайлов като воденичен камък.

Накрая на този опит за анализ ще кажа следното:

Не е имало народен представител, който да говори толкова добре български език, колкото Лютфи Места в Българския Парламент, поне доколкото аз знам.

Не съм сигурен, че това е достатъчно, но все пак предизвиква уважение.

Който желае да хвърли камък по Евгений Михайлов, нека все пак се огледа дали не е добре да намери по-достойна цел, ако без хвърляне на камъни няма да се мине.

А все пак, за да завърша, не мога да не спомена, че от усмивката на Корнелия Нинова ме побиват тръпки...




Гласувай:
5



1. rosiela - Последното изречение
23.02.2017 22:42
всеки трябва да го прочете по няколко пъти!
цитирай
2. 1997 - Леле- леле
23.02.2017 23:12
на какви лупинги е способен авторът за да спаси едно безхарактерно продажно същество като Е.М.
Ама нали са от едно кучило, поддържат се.

Лично аз не бих хвърлил камък срещу Е.М. за да не ме опръска зелена слуз.
цитирай
3. kolevn38 - Теб те е опръскала червената слуз, това е напълно достатъчно...
23.02.2017 23:56
1997 написа:
на какви лупинги е способен авторът за да спаси едно безхарактерно продажно същество като Е.М.
Ама нали са от едно кучило, поддържат се.

Лично аз не бих хвърлил камък срещу Е.М. за да не ме опръска зелена слуз.

цитирай
4. getmans1 - на какви лупинги е способен авторът ...
24.02.2017 00:45
1997 написа:
на какви лупинги е способен авторът за да спаси едно безхарактерно продажно същество като Е.М.
Ама нали са от едно кучило, поддържат се.

Лично аз не бих хвърлил камък срещу Е.М. за да не ме опръска зелена слуз.


... Утре ако Путин ви нареди първи ще заобичате Ердоган паша а щом вече го мразехте по заповед, колко му е и да го заобичате!
цитирай
5. 1997 - Логика на един, който съди по себе си
24.02.2017 06:28
getmans1 написа:

... Утре ако Путин ви нареди първи ще заобичате Ердоган паша а щом вече го мразехте по заповед, колко му е и да го заобичате!

Знаеш ли колко му е на Путин до мен? Ни ме знае, ни му пука. Аз съм свободен войн, не като теб пешка.
цитирай
6. apostapostoloff - Има и още нещо!
24.02.2017 07:08
Четете тук:

http://apostapostoloff.blog/politika/2017/02/24/na-zla-krusha-zyl-pryt.1511809
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4114583
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5100
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930