Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2017 21:28 - Прокуратурата спешно да разследва Костов за скандалната приватизация! След 2 години ще е късно http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.02.2017 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Прокуратурата спешно да разследва Костов за скандалната приватизация! След 2 години ще е късно Публикувано на 24.02.2017 в България   image  

 

През 2019 г. изтича давността на огромно престъпление, при което бяха разпродадени на безценица активите на страната

image

Масовата приватизация беше при управлението на Иван Костов, затова прокуратурата да го извади от лабораторията му за изследване на риск и да го разпита за всички скандални сделки

През последната седмица медиите ни занимаваха от сутрин до вечер с една тема за ревизията. Едно време при социализма имаше такъв каламбур – ревизия-пандизия. Но тогава работеха служби, които извършваха истински ревизии на стопанските ръководители, така се наричаха тогава мениджърите. Имахме огромни предприятия, вериги от заводи, които произвеждаха истинска продукция. Тя се продаваше и в капиталистическия свят, не само в социалистическите страни. Част от нея конкурираше производства в тогавашния западен свят. Затова след 1989 г. удариха балтията на много наши заводи, които конкурираха чужди.

Откъде накъде българите ще произвеждаме цимент, химически продукти, електроника, когато може те да го правят и да ни я продават, с което да забогатяват и вдигат стандарта си. Българите трябва да бъдем колониални роби, които да не произвеждаме нищо, да си караме и иглите за шев от Китай; доматите, гроздето, ябълките от чужди държави; и да бъдем пазар за боклуците, които ни изсипват. Вместо заводи – да ни построят супермаркети и МОЛ-ве, а в тях да ни зарибяват и продават всичко на цени, каквито си решат. Самите нас да използват за евтина работна ръка в западните предприятия, където да изработваме с голям труд парите, с които после да купуваме боклуците им. Това е колониалната схема, която наложиха след 1989 г. Като човек живял в две епохи, когато някой каже ревизия, се сещам за каламбура ревизия-пандизия. Само, че отдавна това не важи. При социализма за 1000 лева надчет (т.е. намерен недостатък в магазин, стопанско предприятие и т.н.) даваха 1 година затвор, за 2000 лева – 2 години.

Сега не 1000 лева, а милиони левове надчет не водят до затвор, затова каламбурът остава само каламбур.

Ревизията, която служебният кабинет направи има две страни.  Тъй като е предизборен период логично на нея може да се погледне като пропаганда в услуга на БСП, защото Герджиков ревизира правителството на ГЕРБ. Казва, че имало забавени поръчки, дори съмнение за измами.

Естествено, веднага от ГЕРБ заучено отговориха, че измамите и други такива законови нарушения са предмет на институциите, които се занимават с това. Прокуратура, съдът трябва да се произнесат. Да, така е в правовата държава. От БСП пък се зарадваха. Четох, че Жельо Бойчев от БСП, който води софийска листа, е казал в интервю, че далаверите са лъснали. В материала излива своето задоволство и дори злорадство от някакви далавери. Не мисля, че има българин, който се съмнява, че при всяко управление има далавери. Друг общественик-политолог, който сега разбираме, че ще става депутат на ГЕРБ – Антон Тодоров, в едно интервю казва: „Корнелия Нинова беше от безпартийните седесари, които Командира (Иван Костов бел.р.) награди с РМД-та“.

Тези думи идват буквално след изказване на Бойко Борисов, който през октомври м.г. се закани да направи ревизия на всичко от началото на прехода, на цялата приватизация.

image image

„Доколкото познавам премиера Борисов, той няма да даде назад“, казва Тодоров. След което описва как на времето „Техноимпекс“ ЕАД е участвала в приватизацията и днешната лидерка на БСП е толкова замесена в приватизацията, колкото и Костов. Това твърди Антон Тодоров. Не в такъв мащаб, но е бръкнала в меда.

За управлението на Костов има много изписани текстове и фактология. Борисов е разбрал, че има давност по определени престъпления. През 2019 г. ще са изминали 20-те години, които слагат черта на всичко. Кой каквото и да е правил – не може да му се търси наказателна отговорност.

Връщам неслучайно това изказване на Борисов, за което неговият бъдещ народен представител Антон Тодоров казва, че няма да даде назад. Ще се радвам, ако не даде назад, т.е. ако след тези избори Борисов си спомни какво е казал и тръгне да го реализира.  За това намерение ще има помощта на патриотите 100%. Масовата приватизация беше при управлението на Иван Костов (1997-2001 г.). Продължава и след това, но основните активи бяха продадени тогава. За 150 000 долара дадоха авиокомпания „Балкан“ с 18 самолета ТУ-154, техника, имущества, сгради и т.н. на една нагла израелска компания, която тръгна да ни съди за милиони в Париж.

 

Г-н главен прокурор, това престъпление заслужава да бъде разгледано

Понеже виждам, че напоследък прокуратурата е много активна и привиква министри на разпит, не е лошо да извади един бивш министър-председател от неговата лаборатория за измерване на риска и да го привика и разпита за всички над 3000 сделки, които, според някои изследователи, са били причина за разграбването на над 30 милиарда долара имущество, активи.

 

Авиокомпания „Балкан“ с техниката, имуществата и сградите беше продадена за срамните 150 000 долара

Говорим не за жилища и сгради, а техника, индустриална мощ, която дава възможност България да бъде сред водещите страни.

Предизборно всички политическите сили започнаха да говорят за доходи, повтаряйки идеите на АТАКА. През 2013 г. представихме нашата програма и посочихме, че доходите са проблем № 1, възстановяване на индустрията е проблем № 1.  Тогава ГЕРБ и БСП се подхилваха в пленарна зала и подхвърляха махленски простотии. Сега същите се състезават кой да предложи по-висока минимална пенсия, копирайки Патриотите.

 

Ниските доходи са резултат от разграбването на България

Това престъпление все още не е разследвано. Намерението на Борисов, което ви цитирах, остана неповторено.

Защо? Отказа ли се от него?

Той ще има възможност в предизборната кампания да отговори на този въпрос. Темата не може да бъде оставена, защото след 2 години това огромно престъпление, наречено ПРИВАТИЗАЦИЯ,  ПРЕХОД, РЕФОРМИ, ще бъде заличено.

Всъщност истинските думи са – РАЗГРАБВАНЕ, ГЕНОЦИД. Всяко престъпление трябва да бъде разследвано и наказвано, нали г-н главен прокурор, нали г-н председател на Върховния съдебен съвет, нали дами и господа магистрати, следователи, прокурори, съдии?

Ако г-н Борисов не се е отказал от намерението си, нека да го продължи. Който иска също да го продължи. Без прочитането на тази страница, няма как да вървим напред. Няма как да говорим за просперитет, стабилна и силна държава, ако не видим защо станахме слаба.

 

Коментар на Волен Сидеров
в предаването „Неделник“ от 19 февруари 2017 г.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19791240
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930