Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2017 19:06 - ЗАЩО СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ЦИГАНСКА „ИНТЕГРАЦИЯ“ http://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 420 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗАЩО СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ЦИГАНСКА „ИНТЕГРАЦИЯ“

image

Защо се дават пари за циганска интеграция, а за еврейска, арменска и българска – не?

Циганската интеграция изобщо не я разбирам. Да интегрираш някого означава да го въведеш в общество, което му е чуждо. Циганите са в България от векове, така че България със сигурност не им е чужда и непозната. Тоест терминът „интеграция“ нещо не изглежда съвсем на място, защото сега започва интеграция на афганистанци, сирийци, пакистанци и какви ли още не, които преди да пресекат (обикновено нелегално) границата с Турция, хал хабер са си нямали, че България изобщо съществува. Тях може да ги пробват с интеграция, дълбоко се съмнявам, че тя ще има дори минимален успех, но това е тема на друг коментар.

Арменци в България също има от дълги години – тях никой не иска да ги интегрира. Както и евреите, както и много други. Защо ги дискриминирате така? Тези хора не заслужават ли да се интегрират?

Как всъщност се стигна до необходимостта от тази „интеграция“? Почти половината от досегашният ми живот мина по времето на соца. През цялото време в училище сме учили заедно с циганчета. Тогава никой не говореше, че трябва да ги интегрираме. Децата си идваха редовно на училище, учеха, и почти всички изкарваха до 11-и клас. Имаше и такива които повтаряха, помня един Янко, когото настигнахме в трети клас, където го и оставихме следващата година. Обаче помня и българчета, които повтаряха. Родителите на циганчетата работеха. Без значение какво, но работеха и си вадеха честно хляба.

После дойде демокрацията, а с нея и разни хора, които разбраха, че могат да живеят от фондации и неправителствени организации. На гърба на циганите. Някъде по това време,  в зората на демокрацията някои хора са проумели колко доходоносна е втората реплика на бащата от вица:

Циганче пита баща си:

- Татко, какво е демокрация?

Бащата:

- Демокрация е тогава, когато всички бели работят, а ние получаваме помощи просто ей така.

- А това не ги ли дразни?

- Дразни ги, ама това вече е расизъм.

Тези умници направиха така, че циганите от добродушни и работливи хора (в огромната си част) да се превърнат в нищо правещи жители на България, чиято основна цел е да народят колкото може повече деца и да живеят от социалните им помощи. Същите умници ги научиха, че е много добре да се живее само с ДАЙ, но никога с – ДА ДАМ. Какво да им дадат и защо? Кой дава на евреите, арменците, българите и останалите граждани на Република България? А, те май ходят на работа? Плащат си наемите на къщите или ипотеките, плащат си тока и водата. На тях никой нищо не им дава наготово просто защото са арменци, българи, или евреи (извинявам се на другите които пропускам).

Циганите не обичат да ходят на работа  (в огромната си част). Обикновено оправданието е: „Няма работа за нас.“ Напротив – работа има, но когато си зарязал училището на 10-12 годишна възраст очевидно не може да започнеш каквато и да е работа, защото нищо не знаеш, защото не можеш дори да си прочетеш трудовия договор. И тук стигаме до момента с моите съученици – цигани, които си изкарваха средно образование  (в огромната си част) и нямаха проблеми да си намерят работа. На всичко отгоре, тогава нямаше баби на по 26 години и прабаби на 39. Точно тези с фондациите и НПО-тата разбъркаха мозъците на циганите и ги накараха да повярват в лъжата, че защото са дискриминирани, защото са цигани. Дискриминация няма – има три поколения неграмотни цигани, които (в огромната си част) мислят, че всички, че цялото общество им е длъжно.

Върнете циганите в училище – ограмотете ги, образованието е безплатно! Тогава нещата ще тръгнат добре, както бяха преди 30 години и те ще се чувстват нормални членове на българското общество.

Тогава онези умници, които измислиха необходимостта от „интеграция на циганите“ вече няма да могат да прибират пари от нея и ще изчезнат. За радост на всички нормални хора!

Галин Люцканов

Още от автора – на www.lyutskanov.co.uk

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702417
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031