Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 22.04.2017 15:26
22 април 2017 Редактор: Владимира Ангелова
Гледам една професорка, която ни обяснява, че трябва да спрем да ядем, защото в храната ни най-вредни били солта и захарта
"Гледам една професорка, която ни обяснява, че трябва да спрем да ядем, защото в храната ни най-вредни били солта и захарта, а ние много сме хапвали от тях и сега е време да спрем!
Смея да кажа, че това са пълни глупости, и солта, и захарта – истинската – изобщо не са вредни, а полезни, а човек няма как да поглъща от тях повече, ако в храните не е добавен мононатриев глутамат, който лъже мозъка, че е много вкусно и човек може да поглъща количества много по-големи от това, което би хапнал ако го няма, както и заместването на захарта с глюкозо-фруктозен сироп, произведен от ГМО царевица, който е много по-евтин, по-сладък, но с друг вид структура, която е вредна за организма ни!
Защо не спрете и хляба?
Той също е с „бяла отрова“ – брашно , но забравяме да поясним за вредните добавки на термофилни дрожди вместо мая, синтетичен глутен, избелващи вещества и бои?
Забравят за всички подобрители, овкусители, стабилизатори, емулгатори, консерванти, оцветители, аспартам…и седнаха да винят солта и захарта, а не менделеевата таблица, която добавят!
Добавяме и това, че децата не спортуват изобщо, обездвижването е страшно, но виновни са ни захарта и солта?!
И сега даваме на производителите картбланш да заменят истинските сол и захар със синтетични заместители, които трябва да са много полезни?!
Я да се махате, че ако грабна едно дърво!"
Автор: Мариана Христова
2. radostinalassa
3. wonder
4. kvg55
5. planinitenabulgaria
6. varg1
7. leonleonovpom2
8. sparotok
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. hadjito
13. samvoin
14. tili
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69