Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2017 00:05 - Българите в Москва на протест пред посолството на Украйна (ВИДЕО) http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българите в Москва на протест пред посолството на Украйна (ВИДЕО) Публикувано на 02.06.2017 в България

 

Днес, 2 юни 2017 българите в Москва излязоха на мирна акция пред посолството на Украйна в знак на подкрепа към сънародниците ни в Украйна  и срещу престъпната политика на Порошенко проповядваща националистически и радикални идеи, и подлагаща на преследване и репресии националните малцинства, предаде колегата от Медия Пост Борис Анзов.

Петър Рибаков, участник в акцията направи обръщение държейки българското знаме наметнат с руското, и със снимка на убития  от украински радикали българин Иван Милев по време на жестокия палеж на Дома на Профсъюзите 2 май 2014.

image

image

(Иван Милев- е сред изгорените в сградата на профсъюзите на 2 май 2014 година от украинските националисти)

Поводът за протестите е поредният варварски акт – нападението на народния депутат Василий Кащи от украински националисти, който след нападението е загубил зрението си.

Нашите сънародници там, съобщават и за репресии от страна на СБУ, обвинения в сепаратизъм, например при изразяване на симпатия или мнение свързано с Русия, забранява се и говореното на друг език, освен украински, хората се чувстват потиснати и в постоянен страх. Никой не знае кога и защо може да бъде арестуван от СБУ.

Българския народ има намерение да предприеме всички възможни стъпки за постигане на защита на нашите сънародници там, и действия от страна на институциите.

Утре 3 юни, такава акция ще се проведе и в София пред Посолството на Украйна под надслов » Спрете терора над българите в Украйна!». Акциите имат за цел да повдигнат темата с беззаконието, което се шири в Украйна и да привлекат вниманието на международната общественост. Подготвя се и обръщение към Президента и Премиера на България с искане на защита за нашите сънародници там.

«В Украйна е пълен безпредел, за който е виновен президентът Порошенко, който си позволява да нарушава всички международни правови норми, да нарушава изконни човешки права – правото на живот, и правото на сигурност и защитеност. Ние искаме световната общественост да си отвори очите и да осъди престъпните му действия» — заяви наш сънародник живеещ в Украйна.

» Нека нашите там да знаят, че не сами, няма да ги оставим в беда. Там ( Украйна) страдат не само нашите българи, а всички. Това е беззаконие и не разбираме защо никой не осъжда престъпните действия на киевския режим»,-заяви един от организаторите на утрешната акция. 


News Front




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703790
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031