Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2017 18:26 - Отново незаконна сеч в Странджа! http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
0



Отново незаконна сеч в Странджа! Публикувано на 09.06.2017 в България
image  

КЪДЕ СМЕ И НАКЪДЕ ОТИВАМЕ? През последните дни беше открито ново голямо бракониерско сечище край М.Търново. Инвентаризираните от служители на РДГ Бургас, ДГС М.Търново и ДПП Странджа над 500 куб.м. незаконна дървесина са от десетки декари държавни, общински и частни гори! Мащабността на нарушенията и наглостта, с която те са извършени не може да не предизвика тревожния въпрос – къде се къса връзката между Закона и реалната ситуация в Гората? Вероятно има много причини, но две се открояват най-ярко – недобрата грамотност на навлизащите в горската практика служители и липсата на горска и екологична култура и образованост на арендатори и ползватели на Горските територии. Десетките „горски“ училища в България бълват потенциални горски служители, които трудно разпознават елементарни горски дървета. Те не могат да погледнат мащабно и с добрите традиции от миналото на единната Гора и нейните функции, за да вселят в ползвателите уважението и изпълнението на Закона и неговите документи. Парадоксално е да има „неизвестност“ в такива случаи на извършителите в арендувани ловни територии, взети от „мастити“ бизнесмени! Отсичането на показаните на снимките монументални 300-400 годишни дървета край земеделски земи е уникална екологична безпросветност и нагло пренебрежение към горскостопанската наука и практика! Такива хора нямат място в горските територии на България. Ако не издигнем горската и екологична образованост и авторитета на горските служители ни чакат тежки времена в една среда на наглост и неуважителност от страна на много горски „предприемачи“.

Дико Патронов, Фейсбук

 Умира Странджа – най-дивата планина в България

 

 Странджа: Селата са обезлюдени и отсечени от цивилизацията от жестоката ръка на политиката! Камионите с отсечени дъбове свободно напускат планината, пълни не с трупи, а с трупове, защото всяко едно от тези дървета е живот, който ние не можем да възстановим. Горската мафия трябва да бъде спряна!
 

image

Настояваме Странджа да бъде спасена! До Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов До Министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова До кметовете на Царево, Граматиково и Малко Търново   Уважаеми г-н Министър-председател, уважаема г-жо Павлова, уважаеми кметове! Създадохме тази петиция за да ви напомним за обещаният от вас точно преди една година ремонт …

Продължете с четенето на Странджа: Селата са обезлюдени и отсечени от цивилизацията от жестоката ръка на политиката! Камионите с отсечени дъбове свободно напускат планината, пълни не с трупи, а с трупове, защото всяко едно от тези дървета е живот, който ние не можем да възстановим. Горската мафия трябва да бъде спряна!

Умира Странджа – най-дивата планина в България

image

В Странджа отново се сече безконтролно. Ситуацията с добива на дървесина в Странджа е меко казано притеснителна, като с течение на времето проблемът придобива заплашителни мащаби. Активизирало се е старо свлачище, което застрашава движението по пътя за ГКПП Малко Търново, съобщи кметът Илиян Янчев. Сечта е поголовна, за което говорят и претоварените с дървен материал …

imageThe Bulgarian Times

Странджа: Селата са обезлюдени и отсечени от цивилизацията от жестоката ръка на политиката! Камионите с отсечени дъбове свободно напускат планината, пълни не с трупи, а с трупове, защото всяко едно от тези дървета е живот, който ние не можем да възстановим. Горската мафия трябва да бъде спряна!

image

Настояваме Странджа да бъде спасена! До Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов До Министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова До кметовете на Царево, Граматиково и Малко Търново   Уважаеми г-н Министър-председател, уважаема г-жо Павлова, уважаеми кметове! Създадохме тази петиция за да ви напомним за обещаният от вас точно преди една година ремонт … Продължете с четенето на Странджа: Селата са обезлюдени и отсечени от цивилизацията от жестоката ръка на политиката! Камионите с отсечени дъбове свободно напускат планината, пълни не с трупи, а с трупове, защото всяко едно от тези дървета е живот, който ние не можем да възстановим. Горската мафия трябва да бъде спряна!

imageThe Bulgarian Times

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19833540
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930